آلوپسی آره آتا چیست؟

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : آلوپسی آره آتا بیماری پوستی است که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن حاصل می گردد. این بیماری معمولا” بصورت لکه های گرد، صاف، کوچک یا بزرگ روی پوست سر ایجاد و تا جائیکه تمام موی سر(آلوپسی total) یا کل موهای بدن (آلوپسی universal) ریزش پیدا کند، می تواند پیشروی کند.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از پایگاه اینترنتی برترین ها ؛ این بیماری بطور کلی حدود ۲% از کل جمعیت را که تنها بیشتر از ۵ میلیون نفر آنها در ایالات متحده می باشند را دربرمیگرد.معمولا” این بیماری پوستی غیر قابل پیش بینی و دوره ای می باشد. در هر زمان ممکن است مو مجدد آغاز به رشد یا ریزش کند و دوره این بیماری در هر فردی متفاوت است.

انواع آلوپسی آره آتا:

آلوپسی آره آتا یک بیماری رایج است ب که در نتیجه از دست دادن مو در روی پوست سر و در نقاط دیگر بدن حاصل می گردد. سه نوع آلوپسی آره آتا شناخته شده است:

۱- آلوپسی آره آتا

۲- آلوپسی آره آتا total

۳- آلوپسی آره آتا universal

آشنایی با عارضه آلوپسیا

۱- آلوپسی آره آتا:

شایع ترین نوع این بیماری ناشی از اختلالات خود ایمنی (سیستم دفاعی بدن) بوده و ریزش در آن بصورت سکه ای در اندازه های مختلف می باشد

۲- آلوپسی آره آتا total:

در آلوپسی آره آتا total تمام موهای سر آغاز به ریزش پیدا می کنند

۳- آلوپسی آره آتا universal:

نادرترین نوع این بیماری، آلوپسی آره آتا universal می باشد که منجر به ریزش موی پوست سر و کل بدن می گردد

آشنایی با عارضه آلوپسیا

خود ایمنی و آلوپسی آره آتا:

در این بیماری فولیکول های مو در نتیجه حمله اشتباه توسط سیستم دفاعی بدن شخص (سلولهای سفید خون) آسیب می بیند و مانع از رشد مو می گردد که این بیماری بعنوان یکک بیماری ناشی از اختلالات سیستم دفاعی بدن شناخته شده است.

درمان آلوپسی آره آتا

در تمام انواع آلوپسی آره آتا ، فولیکول های مو هنگامیکه سیگنال مناسبی دریافت کنند زنده می مانند و آماده برای رشد مجدد مو خواهند شد. در تمام موارد، رشد مجدد مو ممکن است بدون درمان یا پس از سالها صورت گیرد.

در حال حاضر درمان قابل تأییدی از طرف FDA برای انواع آلوپسی های آره آتا، universal وtotal وجود ندارد. با این وجود پزشکان متخصص بسیاری سعی در بدست آوردن راهی برای درمان این بیماری می باشند.

آلوپسی آره آتا خفیف (سکه ای):

راه های درمانی آلوپسی آره آتا خفیف (سکه ای) وجود دارد (ریزش موی سر کمتر از ۵۰%) اگرچه در حال حاضر درمان قابل قبولی که در همه موارد پاسخ دهد وجود ندارد

تزریق کورتیزون:

رایج ترین روش درمان، تزریق کورتیزون به قسمتهای بدون موی پوست است. تزریقات معمولا” توسط یک متخصص پوست که از یک سوزن ریز استفاده می کند ماهی یکبار در پوست و اطراف ناحیه بدون مو انجام می گردد. انجام این تزریقها سبب سوزش و درد در محل تزریق شده اما موقتی و پس از خروج از مطب پایان می یابد. اگر موی تازه رشد کرد معمولا” طی ۴ هفته نمایان خواهد شد. این درمان از بسیار شدن ناحیه های توخالی جلوگیری می کند. در نواحی تزریق کورتیزون اثرات جانبی کمی حاصل می گردد. گاهی اوقات گود شدگی موقتی روی پوست در موضع تزریق ایجاد می گردد اما این گود رفتگی معمولا” خود به خود پر می گردد

ماینوکسیدیل موضعی:

استفاده هر ۲ بار در روز محلول ماینوکسیدیل ۵% ممکن است سبب رشد مجدد مو در قسمتهای پوست سر، ابروان و ریش در بیماری آلوپسی آره آتا شود. اگر موی سر بطور کامل رشد کند، درمان متوقف خواهد شد. استفاده از محلول ماینوکسیدیل موضعی ۲% به تنهایی در درمان این بیماری موثر نخواهد بود. اگر از کرم کورتیزون ۳۰ دقیقه بعد از ماینوکسیدیل استفاده شود تأثیر بیشتری خواهد داشت. ماینوکسیدیل موضعی، بی خطر، استفاده آسان و فشار خون اشخاص نرمال را پایین نمی آورد. محلول ماینوکسیدیل موضعی بطور ۱۰۰% درمان اثربخشی در اشخاص مبتلا به ریزش مو ندارد.

پماد یا کرم آنترالین (anthralin):

درمان دیگر استفاده از پماد یا کرم آنترالین می باشد. آنترالین از مواد مصنوعی tar-like است که عموما” برای درمان بیماری پسوریازیس استفاده می شد. آنترالین روی نواحی بدون مو روزانه یکبار استعمال می گردد و بعد از مدت کوتاهی معمولا” بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد شسته می گردد. اگر موی تازهی رشد کرد ، درمان بین ۸ تا ۱۲ هفته ادامه خواهد داشت. آنترالین، بطور موقتی بر روی پوست ایجاد سوزش کرده و پوست تحت درمان قهوه ای کم رنگ یا بی رنگ خواهد شد. پس از استعمال دست ها باید شسته شوند.

آلوپسی آره آتا universal/total :

راه های درمانی کمی برای آلوپسی آره آتای وسیع وجود دارد. (فقدان موی سر بیشتر از ۵۰%)

قرص های کورتیزون:

گاهی اوقات قرص های کورتیزون برای درمان ریزش موی شدید تجویز می گردد. استفاده از قرص های کورتیزون بسیار قویتر از تزریق موضعی کورتیزون در پوست است. ضروریست قبل از مصرف قرص های کورتیزون در خصوص عوارض احتمالی آن با پزشک مشاوره کنید. عوارض جانبی قرص های کورتیزون در مبتلایان جوان و سالم قابل تحمل است. بطور کلی قرص های کورتیزون به سبب طولانی بودن مدت درمان که سلامتی را تهدید می کند توسط اشخاص نسبتا” کمی استفاده شده است. با این وجود موی تازه رشد کرده، وقتیکه مصرف قرص های کورتیزون متوقف شود آغاز به ریزش می کند.

ایمونوتراپی موضعی:

روش دیگری برای درمان آلوپسی آره آتا وسیع یا universal/total استفاده می گردد، ایمونوتراپی موضعی می باشد که منجر به حساسیت خارش می گردد که همانند بلوط سمی یا پیچک عمل می کند. تقریبا” ۴۰% از درمان بیماران با ایمونوتراپی موضعی منجر به رشد مجدد موی سر بعد از ۶ ماه درمان می گردد. آن دسته از کسانیکه موفق به رشد مجدد موی سر شده اند محتاج به ادامه درمان جهت حفظ رویش مو مجدد می باشند حداقل تا زمانیکه شرایط به حالت سابق برنگردد. ممکن است محل خارش بخصوص در زیر گلاه گیس تحریک شود. این درمانها در اکثر نقاط آمریکا در دسترس نیست اگرچه در اوپا و کانادا بسیار بسیار بوده است.

کلاه گیس:

بطورکلی درمان آلوپسی آره آتا پیشرفته بسیار موثر واقع نمی شود (بویژه آلوپسی آره آتا universal/total). برای این منظور یک کلاه گیس مناسب گزینه خوبی برای این سری اشخاص است. دقت مناسب در انتخاب کلاه گیس سبب می گردد که کاملا” طبیعی بنظر برسد. هرکلاه گیس باید کوتاه، کم پشت و سبک باشد. اغلب برای حفظ کلاه گیس بر روی سر نوار دوطرفه مخصوصی که میتوان از فروشگاه ها خریداری و آنرا از داخل به کلاه گیس گره زد استفاده می گردد که این تور حتی در طول بازیهای ورزشی، مانع افتادن کلاه گیس از سر می گردد.

برای کسانیکه سرشان کاملا” بی مو است کلاه های مناسبی وجود دارد که هر کلاه گیسی را می توان روی آن گذاشت و همچنین کلاه گیس هایی که خود متصل به کلاه های جذبی می باشند، وجود دارد.

از ویژگی های کلاه گیس استفاده از مواد اولیه سیلیکونی برای ایجاد یک فضای خالی محکم که راحت و آسان قابل گذاشتن و برداشتن است، می باشد. یک کلاه گیس توخالی مناسب است که بتوان تمام موهای موجود روی سر را تراشید. بطورکلی این کلاه گیس ها بسیار گرانتر از بقیه انواع کلاه گیس می باشد.

آلوپسی آره آتا در کودکان

آلوپسی آره آتا یک مشکل شایع که در بین زنان و مردان در تمام سنین اتفاق می افتد که بیشترمواقع اشخاص جوان را تحت تأثیر قرار می دهد. آلوپسی آره آتا در هر سنی تجربه متفاوتی دارد و این وضعیت هنگامیکه در دوران کودکی بروز می کند علاوه بر بیمار اعضای خانواده را نیز تحت تأثیر قرار می دهد. انجمن آلوپسی آره آتا (NAAF) برنامه های بسیاری برای تحمل راحت این بیماری در خانواده ای که فرزندشان مبتلا به این بیماری می باشند، ترتیب داده است.

آشنایی با عارضه آلوپسیا

کودکان کمتر از ۵ سال:

کودکان زیر ۵ سال واکنش کمتری به این بیماری نشان می دهند، و طبیعتا” ضربه کمتری هم می خورند. کودک کودکستانی که ظاهرش قابل توجه برای خود و هم سن و سالهایش است سرگرم کاووش در دنیای اطرافش، کسب مهارت و استقلال است. نداشتن مو ممکن است فقط سبب ایجاد ناهنجاری شود. بیشتر هم سن و سالهایش توجه بسیاری به ظاهر متفاوت او ندارند.

کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال:

بین سنین ۶ تا ۱۲ سال، کودکان به دنبال کسب مهارت، برقراری ارتباط با دیگران بمنظور کشف دیدگاه و نگرش آنها دربارهٔ دنیای متفاوت می باشند و اینکه دیگران چه فکری یا چه حسی نسبت به آنها دارند بسیار برای آنها مهم است.

توجه به چیزهایی که دیگران می اندیشند به کودک کمک می کند تا محتاط باشند. همچنین سبب می گردد که کودکان اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.

برای کودکان در سن بلوغ اینکه دیگران در مورد آنها چه می گویند، چگونگی تفاوت آنها با دیگران و آیا دیگران آنها را مسخره می کنند

خیلی نگران کننده است زیرا آنها در این سن درمورد تفاوتهای فردی آگاهی می یابند. متأسفانه آنها بیشتری لطمه را از کسانیکه از آنها تعریف مناسبی برای یک شخص عادی ندارند می خورند.

حتی اگر کودکی از زمان نوزادی مبتلا به آلوپسی آره آتا باشد، اکنون با مشکلاتی تازهی از سازگاری روبرو می گردد. هم سن و سالان مهمترین مهمترین قسمت در زندگی او می باشند حتی یک کودک با داشت روحیه ای شاد ممکن است از این بیماری احساس ترس کند با این وجود اگر کودکی حس خوبی نسبت به خود و کارهایی که از آن لذت می برد داشته باشد احتمال اینکه بتواند این مشکلات را با موفقیت پشت سر بگذارد وجود دارد.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۶نظر ثبت شده
  1. علی راضی:

    افسردگی
    بی میلی به زندگی
    نداشتم اعتماد به نفس
    واینکه هیچ کس با این قیافه دوست نداره
    وهمه ازت دوری میکنن

  2. علیرضا:

    جدیدا دانشگاه کلمبیا در امریکا داروی جدیدی برای بیماری الوپسی(تمام موهای سر ابرو ومژه وکل بدن ریزش میکنخ) کشف کرده که قیمتش به پول ما دویست وپنجاه میلیون تومان میشهکه در ایرا ن نیست اسم دارو هم توفاسیتینیب و روکسولیتینیب با نام تجاری اکفای میباشد

  3. زیبا:

    اطلاعات فقط علایم را عنوان می کند.
    .چرا این بیماری ایجاد می شود ؟
    چه تغذیه ای باید داشت را عنوان نکرده .
    واز چه خانواده ای است ؟

    • بینام:

      سلام ..بعلت شوک عصبی و استرس بیش از حد ..ی شوک عصبی باعث میشه مغز دستوری غیر اصولی صادر کنه .و سیستم ایمنی بدن قاطی کنه ..ولی این بیماری قابل درمانه طب گیاهی رو بخونید ایارج فقیرا

  4. ميترا:

    کنار امدن با این بیمارى سخت است مخصوصا براى خانمها

    • زیبا:

      چرا سیستم دفاعی بدن دچار مشکل می شود ؟ایا رژیم غذایی موثر است ؟
      ایا الودگی هوا موثر است؟
      محیط الودهای که سرب ناشی از سوخت موتور های هواپیما را به همراه دارد موثر است؟

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.