برگزاری نمایشگاه بین المللی “صنایع مفتولی” از ۲۴ بهمن

گردآوری شده توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز:

به نقل از ستاد خبری اولین نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی، سیم و کابل، پروفیل و ماشین آلات وابسته؛ در این نمایشگاه، واحدهای صنعتی و خدماتی صنایع مفتولی داخلی و خارجی؛ نوین ترین و جدیدترین تولیدات، تجهیزات و خدمات این صنعت پایه و زیربنائی را عرضه خواهند کرد.

در اولین نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی؛ انواع سیم و کابل با کاربری های مختلف برق و مخابرات، انواع دستگاهها، تجهیزات و ماشین آلات تولید سیم و کابل، انواع مواد خام اولیه (آلومینیم، مس، سیم فولادی)،ابزارهای تولید، مواد عایق و روکش، انواع مفتول، انواع پروفیل و دیگر صنایع مرتبط به نمایش عموم گذاشته می شود.

در این نمایشگاه که در فضائی بالغ بر ۶ هزار متر مربع برگزار خواهد شد، شرکت هایی از بلژیک، چین، آلمان، ترکیه، تایوان و هند نیز حضور دارد.

معرفی خلاقیت‌ ها و ظرفیت های صنایع مفتولی کشور ، شناسایی و معرفی مشکلات، موانع و نقاط ضعف موجود در این صنعت ، جلب حمایت سازمان های دولتی و خصوصی از این صنعت ، ایجاد بسترهای مناسب برای سرمایه گذاری،اشتغال زایی و کارآفرینی، آشنایی دست اندرکاران با محصولات، نوآوری ها و پیشرفت های صنایع مفتولی روز دنیا و ایجاد زمینه رقابت سالم میان تولیدکنندگان داخلی برای ارتقای کیفیت تولیدات؛ مهمترین اهداف برگزاری نمایشگاه است. اوکراین، روسیه، آمریکا، ترکیه، آلمان، ژاپن، فرانسه و انگلستان ؛کشورهایی می باشند که در آنها نمایشگاههای بین المللی صنایع مفتولی برگزار می شود اما در منطقه خاورمیانه، برای اولین بار است که نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی برگزار می شود و برگزاری این نمایشگاه در جمهوری اسلامی ایران، نشان دهنده رشد و توسعه این صنعت در کشورمان است.

ترکیه، بحرین و عربستان از نظر فناوری و سرمایه گذاری رقیب جدی صنعت سیم و کابل کشور ما در منطقه محسوب می شوند.

مدیر اجرایی نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی، سیم و کابل، پروفیل و ماشین آلات وابسته گفت: صنایع مرتبط با سیم و کابل و صنایع مفتولی، یکی از مهم ترین صنایع پایین دستی صنعت فولاد، مس و آلومینیم محسوب می شود.

علی شالباف افزود: رشد روز افزون صنعت برق، الکترونیک، مخابرات و همچنین توسعه شبکه های مرتبط با این صنایع سبب شده است بازار محصولات این صنعت، هر روز افزایش یابد.

وی اضافه کرد: ذخایر و معادن بزرگ مس و همچنین توسعه صنعت فولاد و آلومینیم در جمهوری اسلامی ایران، زیرساخت های است که کشورمان را به یکی از سازندگان مهم و مطرح منطقه در عرصه صنعت سیم و کابل و صنایع مفتولی تبدیل کرده است.

شالباف گفت: هر چند صنعت مفتولی کشور در عرصه تجارت و همچنین ورود محصولات مشابه خارجی، با مشکلاتی مواجه شده ، اما کیفیت و ظرفیت تولید مناسب این صنعت، امکان مطرح شدن صنعت سیم و کابل و صنایع مفتولی ایران را در عرصه بازارهای جهانی فراهم کرده است.

مدیر اجرایی اولین نمایشگاه بین المللی صنایع مفتولی، سیم و کابل، پروفیل و ماشین آلات وابسته افزود: پویایی صنعت سیم و کابل به مواد اولیه و شاخص های اصلی همچون مس، آلومینیوم، pvc و پلی اتیلن ،انرژی و نیروی کار ماهر وابسته است که کشورمان همه این موارد را دارد.

شالباف افزود: این زیرساخت ها و همچنین دانش فنی متخصصان ایرانی سبب شده است تا صنعت سیم و کابل علاوه بر امکان تأمین نیازهای داخلی، حتی نگاهی به بازارهای جهانی داشته باشد.

تولید محصولات سیم و کابل در ایران به سال ۱۳۴۴ و کارخانه ایکو باز می گردد که حاصل مشارکت ایران و سوئد بود.

در حال حاضر دهها شرکت فعال با مالکیت و هویت ایرانی در کشور فعال است.

سالانه بیش از ۳۲۰ هزار تن انواع سیم و کابل در داخل کشور و بیش از ۱۷۰ شرکت تولید می شود که ۲۰ درصد از این تولیدات هم به دیگر کشورها صادر می شود.

این صنعت همچنین زمینه اشتغال بیش از پنجاه هزار نفر را فراهم کرده است.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۴ با تولید ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن فولاد خام رتبه اول و بزرگترین تولید کننده فولاد خاور میانه را کسب کرده است.

این رقم به نسبت سال قبل میلادی ۶/۶ درصد رشد داشته و سبب شده است صنایع پائین دستی همانند پروفیل و صنایع مفتولی گسترش یابد و محصولات این واحدها علاوه بر تأمین بازار داخلی حتی در بازار کشورهای همسایه به ویژه عراق و افغانستان عرضه شود.

انتهای پیام/


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.