تداوم روند ریزشی قیمت‌ها در بازار آهن

گردآوری توسط گروه عمران ممتازنیوز

http://www.bananews.ir/روز اول مبادلات آهن در بازار آزاد با ریزش چند درصدی قیمت‌ها همراه شد. در واقع کاهش بهای اونس جهانی در دو روز قبل که سبب افت نرخ طلا و ارز در بازارهای داخلی شد، اثر خود را بر سطح قیمت‌ آهن آلات نیز گذاشت؛ چرا که قیمت انواع شمش وارداتی به کشور و مقاطع تولید داخل نسبت به چهارشنبه کاهش یافتند.
به گزارش ممتاز (BanaNews.ir) البته این موضوع در حالی است که در بورس کالایی لندن (LME) همزمان با تقویت دلار در برابر دیگر ارزهای رایج جهان از تاریخ نهم سپتامبر تا سیزدهم این ماه، قیمت شمش فولاد در جهت صعود خیز برداشته به گونه‌ای که از ۱۶۰ دلار در ابتدای هفته قبل میلادی به ۱۹۰ دلار در پنج‌شنبه و با ۱۰ دلار کاهش به ۱۸۰ دلار در روز جمعه رسیده‌است. به طور کلی در هفته‌های اخیر قیمت محصولات فولادی در سطح جهان با بهبود جو بازارها و افزایش خرید‌ها کمی صعودی بوده است، هرچند این شرایط در کشور ما به گونه دیگری در حال رقم خوردن است. آخرین تحلیل‌ها چشم‌انداز اقتصادی آمریکا را باثبات، اتحادیه اروپا را رو به رشد و اقتصاد چین را تا حدودی رو به تعادل اعلام کرده‌اند. از سوی دیگر، انتظار می‌رود مصرف فولاد چین در ماه‌های پیش رو بالا باشد که همین امر سطح قیمت‌ها را در بازارهای جهانی نسبت به قبل بالاتر خواهد برد.
اما در بازار داخلی به نقل از فعالان بازار با عقب‌نشینی آمریکا در جنگ با سوریه و به تعویق افتادن آن سطح قیمت‌ محصولات فولادی به سطوح ۲۰ روز تا یک ماه پیش خواهد رسید. تحت این شرایط هم طبیعی است که حجم خریدها باز هم نسبت به قبل کاهش بیشتری بیابد. معامله‌گران معتقدند: زمانی‌که قیمت‌ها در مسیر صعود گام می‌گذارد اکثر خریداران از سازندگان و انبوه سازان مسکن گرفته تا خود اعضای صنف آهن فروش، انبارهای خود را حتی برای یکسال آینده از مصنوعات فولادی پر می‌کنند و به سبب همین رونق معاملات در بازار که شاید ناشی از تقاضای واقعی هم نباشد بر دور تند افزایش قیمت‌ها افزوده شده و هرروز حجم خریدها را نسبت به روزهای قبل بالاتر می‌برد، اما در شرایط برعکس، به خصوص در وضعیتی که بازار با رکود دست به گریبان است روند نزولی قیمت‌ها فشار مضاعفی را بر سیاست اجتناب از خرید وارد می‌کند. در شرایط فعلی قریب به اتفاق تجار می‌گویند: از آنجا که قیمت مواد اولیه فولادسازان مثل آهن قراضه و اسفنجی باثبات مانده است، بنابراین فضا برای کاهش بیشتر قیمت‌ها وجود ندارد، اما توقف تقاضا و رکود اخیر بی‌توجه به این فاکتور همچنان سبب نزول قیمت‌ها می‌شود.
به هر طریق در روزهای اخیر که حجم داد و ستدها در کف قرار داشت، خبر دو ورشکستگی دیگر نیز در بازار پیچید که معامله‌گران را نسبت به شیوع آن در بخش بیشتری از بازار با رسیدن موعد سررسید چک‌هایشان نگران‌تر کرد. از سوی دیگر، نگاهی به جدول واردات و معاملات بورس کالا نیز نشان می‌دهد بازار فولاد کشورمان هم‌اکنون دستخوش شرایط خاصی است؛ چرا که حجم عرضه‌ها نسبت به سال قبل کاهش بسیاری یافته و قیمت‌ها با آنکه به اذعان بسیاری از فعالان بازار به کف رسیده همچنان در جهت نزول پیش می‌رود.

بنانیوز – ممتاز، خبرها صنعت ساختمان کشور، عمران – معماری – شهرسازی
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.