ترمیم لایه ازون ۴۰ سال طول می‌کشد

محیط زیست > گرمایش جهانی– سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد که ۴۰ سال طول می‌کشد که لایه ازون در خارج از مناطق قطبی ترمیم شود و به سطوح قبل از سال ۱۹۸۰ بازگردد

به گزارش ایرنا، یک مقام عالی رتبه در سازمان جهانی هواشناسی اعلام کرد، در دهه گذشته ازون استراتوسفری در مناطق قطب شمال و جنوب دیگر در حال کاهش نیست اما شروع به ترمیم نیز نکرده است.

این مقام افزود: به نظر می‌رسد ترمیم لایه اوزن در قطب شمال مدت بسیار زیادی طول بکشد.

امسال بیست و پنجمین سالگرد پروتکل ˈمونترالˈ است. این پروتکل که در خصوص کاهش مواد از بین برنده لایه ازون است در روز ۱۶ سپتامبر ۱۹۸۷ به امضاء رسید.

کشورهای امضا کننده این پروتکل در کاهش تولید و مصرف مواد شیمیایی که موجب تخریب لایه ازون می‌شود، موفقیت هایی به دست آورده‌اند.

اما چند دهه طول می‌کشد تا غلظت لایه ازون به سطح قبل از سال ۱۹۸۰ بازگردد.

مقدار گازهای تخریب کننده لایه ازون در نیم کره جنوبی زمین در سال ۲۰۰۰ به حداکثر خود رسید و اکنون هر سال حدود یک درصد کاهش می‌یابد.

طبق اعلام سازمان جهانی هواشناسی، سوراخ لایه ازون در اواسط سپتامبر امسال ( شهریورماه ) از همین تاریخ در سال ۲۰۱۱ کوچک‌تر اما از سال ۲۰۱۰ بزرگ‌تر شده است .

سوراخ لایه ازون در منطقه قطب جنوب پدیده‌ای است که به علت وجود درجه حرارت‌های پایین در استراتوسفر و وجود مواد تخریب کننده لایه ازون هرسال تکرار می‌شود.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.