تکمیلی/ گشایش قطب علمی فلسفه دین در قم

قم/ واحد مرکزی خبر/ فرهنگی

در مراسمی قطب علمی فلسفه دین به عنوان نهادی پژوهشی با مدیریت حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی امروز در قم گشایش یافت.
حجت الاسلام والمسلمین ساجدی مدیر قطب علمی فلسفه دین گفت : قطب علمی مرکزی است که در آن دانشمندان و اعضای هیات علمی برجسته یک رشته خاص علمی با همکاری در قالب های گروهی به تولید دانش و نوآوری و پاسخگویی به نیازهای علمی، اجتماعی و فرهنگی آن رشته می پردازند.
وی افزود : مجوز ایجاد قطب علمی را وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری در هر رشته تنها به یک مجموعه علمی برخوردار از ظرفیت های لازم در آن رشته اعطا می کند و تفاوت قطب های علمی با دیگر مراکز علمی در این است که مراکز علمی در رشته خاص می توانند متعدد باشند اما در هر رشته تنها یک قطب علمی می تواند فعالیت داشته باشد .
حجت الاسلام والمسلمین رشاد رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در این مراسم با بیان اینکه quotation mark فلسفه دین quotation mark عمدتا پایگاه هجمه به دین بوده است گفت: عمده حاضرین در این پایگاه، غیر موحدین بوده اند و بعضی از روشنفکران داخلی نیز از پایگاهِ همین معرفت، به دین می نگرند اما بتدریج موحدین نیز در حال ورود به این عرصه هستند که ایجاد این قطب علمی در راستای همین هدف است
دکتر محمد لگنهاوزن عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) هم در این مراسم مطالعات عمیق در زمینه فلسفه تشیع به عنوان یکی از شاخه های فلسفه دین را ضروری خواند و گفت : ما می‌توانیم با کار فلسفیِ عمیق، به باورهای شیعی بپردازیم و از آن منظر مفاهیمی چون تقوا، عصمت، و ولایت را مورد کاوش قرار دهیم.
وی افزود: در پرداختن به این موضوع نباید با نگاه تعصب مذهبی به آن بپردازیم و باید مراقب باشیم که فکر فلسفی درباره تشیع با فلسفه شیعیان خلط نشود بلکه با دیدگاه وسیعی، فلسفه تشیع را مورد ارزیابی قرار دهیم و به تمام ابعاد تشیع توجه شود.
۰۰۰۲


IRIBNews RSS ScientificNews

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.