جدول/ رده بندی کیفی خودروهای داخلی

ارزیابی کیفی خودروها در فروردین ماه بین ۲۲ خودروی تولید داخل، نشان می دهد که صدر جدول همچنان در اختیار نیسان تیانا می باشد.در این رده بندی خودروها تحت ارزیابی در ۹ معیار سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان، سیستم موتور و انتقال قدرت، ترمز، تجهیزات الکتریکی، تزئینات داخلی و خارجی، صداهای غیرعادی بدنه، نفوذ آب و رنگ، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته و بر حسب میزان نمره منفی، در دو دسته “خیلی خوب” و “خوب” دسته بندی شده اند.

رتبه بندی خودروها توسط موسسه استاندارد ایران دچار تغییراتی بنیادین شده و چیزی به اسم خودرو با کیفیت متوسط و پایین در آن به چشم نمی خورد. همه خودروها رتبه خوب و یا خیلی خوب را بدست آورده اند. اگر استاندارد ایران به پراید رتبه خیلی خوب اعطا کرده چنین رتبه ای را به نیسان تیانا هم داده که متاسفانه باعث بی اعتباری بیش از پیش نتایج برای خریداران خودرو می گردد. بنظر می رسد که استاندارد ایران زیر فشار کارخانه ها مجبور شده به همه خودروها امتیاز بالا بدهد حتی اگر به بی اعتباری این موسسه و لوث شدن این بررسی ها بیانجامد.
نکته دوم در این بررسی ها تفاوت بین مرغوبیت و کیفیت است. ساز و کار مبتنی بر اعطای امتیاز بر اساس نمرات منفی ساده ترین شیوه برای امتیاز دهی است اما نشان دهنده ارزش کیفی واقعی یک محصول نیست و گاهی خودرویی با داشتن مرغوبیت پایینتر مواد مصرفی، از رقبای خود با مرغوبیت بالاتر امتیاز منفی کمتر و رتبه بالاتری دریافت می کند! البته این مسئله بیانگر این موضوع است که حتی مواد مرغوب نیز در مونتاژ نادرست و سهل انگارانه، ممکن است تبدیل به نمره های منفی شوند. اما در سوی مقابل مثلا یک قطعه پلاستیکی بسیار بی کیفیت نمره منفی نمی گیرد چون خریدار انتظاری از آن ندارد.


در تازه ترین ارزیابی کیفیت خودروهای تولید و مونتاژ داخل توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، سه خودروی نیسان تیانا، نیسان ماکسیما و مزدا ۳ جدید باز هم صدر جدول را تصاحب کردند.

میانگین نمرات منفی خودروهای داخلی در فروردین ماه ۹۱

نمرات منفی سه خودروی یاد شده، کمتر از عدد ۲۰ برآورد شده که این نشان دهنده آن است که شرکت پارس خودرو و گروه بهمن، در صدر شرکت های خودروسازی هستند که به تولید خودروهای باکیفیت کشور می پردازند. نکته جالب اینکه پارس خودرو بطور توامان سازنده با کیفیت ترین و بی کیفیت ترین خودروهای داخلی است! زیرا نیسان تینا که در صدر جدول قرار گرفته مجموع نمرات منفی اش ۴٫۳ برآورد شده و سایپا X131 نیز با جمع نمرات منفی ۱۱۴٫۱ در انتهای جدول مذکور قرار دارد.
نیسان ماکسیما دومین خودرویی است که با بررسی های شرکت بازرسی، از کمترین نمرات منفی برخوردار شده است، به طوری که خودروی یاد شده، تنها در بخش رنگ نمره منفی بیشتری کسب کرده و به این ترتیب جمع نمرات منفی آن به ۱۷٫۵ رسیده است.در فروردین امسال تنها ۴۲ دستگاه ماکسیما تولید و به بازار عرضه شده است. اما نیومزدا ۳ متعلق به گروه خودروسازی بهمن نیز در رتبه سوم قرار دارد. با توجه به اینکه خودروی یاد شده نیز تنها در بخش رنگ نمرات منفی بیشتری کسب کرده، جمع میانگین نمره منفی این خودرو نیز رقم ۱۸ ارزیابی شده است.
بر همین اساس، سه خودرو یاد شده که در صدر جدول کیفی خودروهای داخلی قرار گرفتند، از کم تیراژترین خودروهای کشور نیز محسوب می شوند به طوری که تعداد تولیدات این سه خودرو در فروردین ماه گذشته، برخلاف دیگر خودروهای تولیدی از اعدادی دورقمی تشکیل شده اند.
اما برخلاف اسفند ماه سال گذشته که مزدا ۲ رتبه سوم جدول را به خود اختصاص داده بود، این بار در غیاب خودروی مذکور، گرند ویتارا در خانه سوم جدول جای گرفته است.
این خودرو که در فروردین ماه ۳۰۳ دستگاه تولید داشته است، جمع نمرات منفی اش رقم ۲۰ است.این محصول شرکت ایران خودرو نیز در قسمت رنگ، نمرات منفی بیشتری را به خود اختصاص داده است.
خودروی دیگر شرکت پارس خودرو در حالی در رتبه پنجم قرار گرفته است که اسفندماه سال گذشته، یکی دیگر از محصولات این شرکت، رتبه مذکور را به خود اختصاص داده بود. در اسفندماه ۹۰ تندر پارس خودرو در رتبه ششم قرار گرفت و دو پله از تندر ایران خودرو پیشی گرفت. اما در فروردین ماه امسال مگان با جمع نمرات منفی ۲/۲۲ رتبه پنجمی را کسب کرده است. در این ماه همچنین تعداد ۳۸۶ دستگاه مگان در پارس خودرو تولید شد.
اما پژو ۲۰۶ SD نیز در این ماه ارتقاء رتبه یافته و به رتبه ششمی رسیده است. پژو ۲۰۶ صندوق دار (SD) که طراحی آن به نام شرکت ایران خودرو به ثبت رسیده، در فروردین ماه تعداد ۳ هزار و ۸۵۳ دستگاه تولید داشته و جمع نمرات منفی آن نیز که بیشتر در بخش تزیینات داخلی بوده، رقم ۲۳ برآورد شده است.

تندر ایران خودرو و پارس خودرو هم به ترتیب در رده های بعدی قرار گرفته اند. هر چند جمع نمرات منفی این خودرو در دو شرکت تقریبا یکسان می باشد، اما در فروردین ماه ایران خودرو یک پله بالاتر از پارس خودرو قرار گرفته است. بر همین اساس تندر ایران خودرو بیشتر در بخش بدنه نمرات منفی بیشتری کسب کرده و تندر پارس خودرو نیز در بخش تزیینات داخلی و خارجی .طبق آمارهای ارائه شده توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، همچنین ایران خودرو از لحاظ تعداد تولید نیز در این ماه به برتری دست یافته است به طوری که این شرکت تعداد ۲ هزار و ۶۲۳ دستگاه تندر تولید کرده و پارس خودرو یک هزار و ۳۴۳ دستگاه.
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران صنعت خودرو، تندر تولیدی در ایران به دلیل نظارت های سرسختانه شرکت رنو در تامین قطعه و همچنین خط تولید از کیفیت برتری نسبت به دیگر خودروهای پرتیراژ کشور برخوردار است. بنابراین کیفیت این خودرو در هر دو شرکت نیز یکسان می باشد با این تفاوت که کسب نمره منفی بیشتر در برخی از بخش ها با توجه به کیفیت خط تولید مربوط می شود.
با گذشت از رتبه هفتم و هشتم جدول که به تندرهای دو شرکت تولید کننده اختصاص داشت، پژو ۲۰۶ در پله نهم قرار گرفته است. این در شرایطی است که در اسفندماه سال گذشته، هیوندایی آوانته در رتبه بعدی تندرها قرار داشت. پژو ۲۰۶ ایران خودرو که در ماه گذشته مجموعا ۳ هزار و ۶۱۲ دستگاه تولید داشته، بیشتر در بخش تزیینات داخلی و خارجی نمره منفی کسب کرده که با توجه به آمار ارائه شده این خودرو ۲۳٫۶ نمره منفی داشته است.
رتبه دهم جدول به هیوندایی آوانته اختصاص دارد. در فروردین ماه امسال تعداد ۶۴ دستگاه از خودروی یاد شده تولید و به بازار عرضه شده است، این در حالی است که با توجه به جمع نمرات منفی این خودرو که رقم ۲۴٫۴ می باشد، خودروهای با سطح کیفی نهایی A+ از نظر سازمان بازرسی به پایان می رسد.
اما رتبه یازدهم به خودرویی چینی تعلق دارد. خودرویی متعلق به شرکت چری که هم اکنون در مدیران خودرو به تولید خودروهای سواری مشغول است.MVM530 خودرویی است که سال گذشته ۴۰۷ دستگاه تولید داشته و در غیاب خودروی ریو توانسته رتبه یازدهمی را کسب کند. این خودروی چینی بیشتر در بخش فنربندی تعلیق وفرمان نمرات منفی کسب کرده و مجموع آن نیز به ۶۱٫۳ رسیده است.
پژو پارس شرکت ایران خودرو با تولید ۷ هزار و ۱۶۹ دستگاه نیز با کسب ۶۴٫۷ نمره منفی در شرایطی در رتبه دوازدهم جدول قرار گرفته که خودروی سمند، پژو ۴۰۵ خراسان و پژو ۴۰۵ مرکز در رده های بعدی جای گرفته اند. از میان این خودرو ها سمند با تولید ۷ هزار و ۵۱۰ دستگاه بیشترین تیراژ را به خود اختصاص داده است.
سه خودروی یاد شده بیشتر در بخش تزیینات داخلی و خارجی نمرات منفی به دست آورده اند. اما دیگر خودروی شرکت چری یعنی MVM X33 که در اسفندماه بعد از دیگر هموطن خود یعنی لیفان قرار داشت این بار یک پله از آن پیشی گرفته است.در فروردین ماه تعداد ۴۷۹ دستگاه از خودروی مذکور تولید شده این در شرایطی است که X33 بیشتر در بخش بدنه نمره منفی کسب کرده و مجموع نمرات منفی آن نیز به ۷۰ رسیده است.
بر همین اساس در اسفندماه سال گذشته، خودروی تیبا در رده بعدی این خودروی چینی قرار داشت حال آنکه در فروردین امسال ظاهرا خبری از تولید تیبا در سایپا نیست. اما به جای آن لیفان ۶۲۰ قرار دارد. همچنین با وجود کسب نمره منفی ۷۰ تعداد ۱۰۶ دستگاه از این خودرو تولید شده است.
رتبه های هیجدهم تا بیست و دوم جدول نیز به ترتیب به خودروهای MVM110، چری ویانا، سایپا ۱۳۱، سایپا ۱۳۲ و سایپا ۱۳۱ پارس خودرو اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس این جدول به غیر از MVM110 باقی خودروها جمع نمرات منفی شان سه رقمی است .حال آنکه میزان تولید آنها نیز چهار رقمی می باشد. بنابراین می توان این گونه استنباط کرد که خودروهایی که نمرات منفی بیشتری دارند و از نظر کیفیت نیز در سطوح پایین تری قرار دارند، تیراژ بیشتری را در کشور به خود اختصاص داد ه اند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد


۵۹۸٫ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.