جنگل ابر پر، ناهار خوران پر، دریاچه ارومیه پر، تالاب گاوخونی پر …

به یاد بازی های دوران کودکی میگوییم کلاغ پر، جنگل ابر پر، ناهار خوران پر، دریاچه ارومیه پر، تالاب گاوخونی پر …

 
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تصویری از طبیعت را در چشم خود متصور شویم، خیلی زیباست انگار در اوج آرامش هستیم  اما…
انسان طبیعت را دوست دارد اما …
اما امان از موقعی که انسان رنگ آرامش بخش طبیعت را ارزان به باد می دهد. مگر نه این که آرزوی ما قدم زدن بر روی ابر هاست؟ مگر آرزوی زندگی در جنگلی سراسر پرنده را نداریم؟ مگر نه این که جنگلی به  نام ابر هم داریم پس چرا…
پس چرا به یاد بازی کودکی می گوییم کلاغ پر، جنگل ابر پر، ناهار خوران پر، دریاچه ارومیه پر، تالاب گاوخونی پر …
* چه بلایی بر سر طبیعت می آوریم؟
چه بلایی بر سر طبیعت می آوریم مگر نه این که در جنگل ابر شاهد از بین رفتن قدیمی ترین درختان جنگل های هیرکانی ایران و جهان، مربوط به دوره سوم زمین شناسی بوده ایم.
مگر نه این که در گرگان شاهد قطع درختان و خاک برداری عجیب و  بی سابقه به وسعت ده هزار متر مربع در منطقه جنگلی ناهارخوران  به منظور ساخت و ساز برای تاسیس موزه بوده ایم.
* صدای طبیعت هم در آمده است!
طبیعت هم مانند دوستدارانش سر به فریاد گذاشته است. سازمان مسئول در چه اندیشه ای به سر می برند مگر نه این که طبیعت در هر جایی نیازمند محافظت است، آن وقت رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وجود ۲۳۰ منطقه حفاظت شده در کشور می گوید: جنگل ابر جزو مناطق حفاظت شده نیست ؛ اما رئیس سازمان جنگل ها در گفتار خود از لفظ ” جنگل حفاظت شده ابر” نام می برد کدام را باور کنیم واقعیت چیست؟
اما زمانی که تخریبی در جنگل ابر صورت می گیرد همه احساس مسئولیت یا شاید احساس مسئولیت می کنند مثلا علیرضا اورنگی، رئیس سازمان جنگل ها در حالی تعداد درختان قطع شده در ” جنگل حفاظت شده ابر” را ۴۶۵ اصله دانست که دو روز قبل از آن محمد جواد محمدی زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست شمار درختان قطع شده در این طرح را تنها ۲۳ اصله اعلام کرده بود.
دیر زمانی است که طبیعت به حسن نیت ما انسان ها شک کرده است حق دارد مگر نه این که دم از حفاظت از محیط زیست می زنیم و خود عامل تخریب می شویم. مگر نه این که درختان چند صد ساله  را قطع می کنیم تا به آرزوهای خود خواهانه خود برسیم. ویلا در دل طبیعت، گردش در قلمرو زندگی حیوانات و …
ما که از این ندیدن ها یا دیدن های بعضی ها به طبیعت خسته شده ایم. انگار طبیعت هم مصداق ضرب المثلی شده که در آن  می گویند: آب از سرش گذشته!
* به فکر داستان های لا لایی نسل های بعد هم باشیم…
شاید اگر این طور با شتاب به سمت از بین رفتن طبیعت حرکت کنیم دیگر نسل های بعدی نتوانند به کودکان خود بگویند: یکی بود یکی نبود، آهوی زیبای قصه ما در “جنگلی سرسبز” زندگی می کرد آن وقت است که انسان شرمنده می شود. خودخواه نباشیم و به فکر طبیعت و نسل های بعد هم باشیم./ل
محمد جواد یافتیان


باشگاه خبرنگاران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.