راهنمای کاربردی شناخت رنگ مو


مجله سیب سبز: دوست دارید موهای‌تان را خودتان رنگ کنید اما نمی‌‌دانید چگونه باید رنگ مورد نظرتان را از میان انبوه نام‌ها و نشانه‌های مختلف ‌انتخاب کنید؛ یا اصلا در مورد ترکیب یا عملیات‌های مختلفی که با رنگ موها انجام می‌دهند، اطلاعی ندارید؛ نمی‌دانید که اگر جایی موهای‌تان تن قرمزی یا زردی نامطلوبی به خود گرفت باید چه کنید؛ اگر هم از آرایشگری راهنمایی بخواهید چنان از واژگان تخصصی استفاده می‌کند که گیج می‌شوید و اصلا متوجه صحبت‌های او نمی‌شوید؛ اما ما می‌خواهیم شما را با این اصول اولیه آشنا کنیم؛ اصولی که می‌تواند نقطه آغاز کار شما با دنیای رنگ موها باشد.

راهنمای کاربردی شناخت رنگ مو


رنگ روی کاتالوگ چقدر واقعی است؟

توجه داشته باشید که هنگام انتخاب رنگ مو پایه موی خود فرد نیز بسیار مهم است. رنگ‌هایی که روی کاتالوگ‌ها می‌بینید همه روی موهای دکلره شده امتحان شده است حتی مشکی پر کلاغی. بنابراین یک فرد ایرانی با پایه رنگ تیره هرگز توقع نداشته باشد که رنگ انتخابی روی موهایش دقیقا همان سایه را ایجاد کند. اگر دقیقا همان رنگ و سایه را می‌خواهید موها نیاز به دکلره یا رنگ مو آن هم در چند مرحله دارد.

موهای اروپایی‌ها به علت اینکه پایه روشن دارند تقریبا از پایه پنج به بالا رنگ مو همان سایه را ایجاد می‌کند. اگر دقت کرده باشید در خانم‌هایی که موهای سفید بیشتری دارند رفله رنگ انتخابی بسیار نزدیک‌تر به رنگ کاتالوگ مو خواهد بود نسبت به خانمی که رنگ موی مشکی یا قهوه‌ای سیر دارد.

پایه‌های رنگ مو را بهتر بشناسید

رنگ‌ها در ۱۰ پایه هستند؛ پایه رنگ را عمق رنگ نیز می‌گویند و تن سایه‌ای است که روی مو می‌افتد؛ در واقع همان روشنی و تیرگی رنگ است که به ترتیب عبارتند از:

راهنمای کاربردی شناخت رنگ مو


۱- مشکی،تیره‌ترین رنگ

۲- قهوه‌ای تیره

۳- قهوه‌ای متوسط

۴- قهوه‌ای روشن

۵- قهوه‌ای خیلی روشن

۶- بلوند تیره

۷- بلوند متوسط

۸- بلوند روشن

۹- بلوند خیلی روشن

۱۰- بلوند خیلی خیلی روشن یا پلاتینه

مثلا N6 و A6 هر دو یک پایه هستند ولی تن N6 بلوند تیره و تن A6 بلوند تیره خاکستری است.یادتان باشد عددهایی که در کنار رنگ نوشته ‌می‌شود به این صورت خوانده می‌شود که اسم شماره رنگ؛ سمت راست ممیزاست و درجه یا همان پایه رنگ؛ سمت چپ ممیز.

از کدام اکسیدان استفاده کنیم؟

اکسیدان‌ها چه تفاوتی با هم دارند؟

اکسیدان که به عنوان تسریع‌کننده فعالیت شیمیایی در رنگ مو به‌کار می‌رود، باتوجه به نتایج مورد دلخواه شما و همچنین با تمایلات سازندگان رنگ‌ها تعیین می‌شود.

اکسیدان۱ (۶٪): رنگ را فقط به طور جزئی باز می‌کند و برای پایه مو از یک تا ۴ است

اکسیدان ۲ (۹٪): قدرت بازکنندگی و روشن‌کنندگی بالا روی موهای سفید را دارد و برای پایه مو از ۵ تا ۱۰است

اکسیدان ۳ (۱۲٪): قدرت روشن‌کنندگی بالا با کمترین میزان رنگ را دارد و مخصوص دکلره است ولی در رنگ‌های بالا یعنی پایه ۹ و ۱۰ هم می‌توانیم استفاده کنیم(البته در رنگ مو چندان استفاده‌ای ندارد).

چرخه رنگ را یاد بگیرید

یکی از عناصر و عوامل مهم رنگ کردن مو تعیین رنگدانه زیرین موی شماست. وقتی که شما رنگی را انتخاب می‌کنید و روی موهای‌تان می‌گذارید امکان دارد به خاطر رنگدانه زیرین در موی شما، همان رنگ دلخواه به‌دست نیاید.

راهنمای کاربردی شناخت رنگ مو


اگر شما نگاهی به چرخه در رنگ بیندازید یک رنگ مخالف برای هر رنگ وجود دارد؛ اگر رنگ تن نارنجی داشت برای خنثی کردن تن نارنجی از رنگی استفاده می‌کنیم که در آن تن آبی وجود داشته باشد مثل مشکی یا خاکستری

رنگ زیرین + رنگ مصنوعی = رنگ نهایی

واریاسیون به چه کار می‌آید

واریاسیون ها رنگ موی خالص و قوی هستند که یا باید با رنگ مو یا با رنگ ساژ‌های روی موی دکلره شده ، مخلوط شوند تا تن رنگ را تغییر دهند. واریاسیون‌ها برای زیباتر شدن تغییر رنگ موی فعلی استفاده می‌شوند.

به چند نکته در باره خصوصیات واریاسیون‌ها توجه کنید:

۱ – واریاسیون سبز ، رنگ قرمز را خنثی می‌کند و بالعکس. پس هیچ​گاه واریاسیون سبز با رنگ قرمز یا بالعکس ترکیب نمی‌شوند.

۲ – واریاسیون زرد برای اینکه به مو ، تن طلایی بدهد با همه رنگ‌ها و رنگ‌ساژها ترکیب می‌شود.

۳ – واریاسیون نقره‌ای ، ضد زردی است و زردی مو را از بین برده و موها را براق می‌کند.

۴ – واریاسیون آبی ضد نارنجی بوده و رنگ نارنجی را خنثی می‌کند.

قانون ترکیب واریاسیون‌ها

۱ – ۹۹/۰ یا E12 ، واریاسیون‌های بنفش هستند که با رنگ مو‌های A و C و رنگ‌های قرمز مخلوط می‌شوند.

۲ – ۱۰/۰ یا E14، واریاسیون‌های آبی هستند که با رنگ مو‌های گروه N مخلوط می‌شوند.

۳ – ۸۸/۰ یا E15، واریاسیون‌های قرمز هستند که با تمام رنگ موها مخلوط می‌شوند. فقط با گروه‌های M ، C , A ترکیب نمی‌شوند.

۴ – ۳۳/۰ یا E17 ، واریاسیون‌های سبز هستند که با سری رنگ مو‌های A، C و M ترکیب می‌شوند.

قرمزی موها را چطور بگیرید؟

گاهی پیش می‌آید بعد از رنگ کردن مو با هاله قرمزی که در رنگ وجود دارد مشکل دارید و می‌خواهید این قرمزی را به طریقی از بین ببرید؛ در این حالت باید موها را رنگساژ کنید، رنگساژ یعنی رنگ ضعیفی که با آب رقیق شده‌است. باید یک پایه رنگ نرمال(بین ۵ تا ۷) یا دودی یا زیتونی را انتخاب کنید بعد آن را با آب و اکسیدان مخلوط کنید تا رنگ حالت ماست رقیقی را پیدا کند، پس آن را به موها بزنید و حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید و بعد موها را بشویید.

راهکاری برای پایدار کردن رنگ‌های فانتزی

اگر برای رنگ موهای‌تان از رنگ‌های فانتزی مانند قرمز، بنفش و… استفاده کرده‌اید برای پایدار کردن آن باید بعد ازیک هفته تا ۱۰ روز از رنگ کردن و وقتی هنوز موها چندان رنگ خود را از دست نداده‌اند، آنها را رنگساژ کنید تا رنگ ثابت شود. حواس‌تان باشد که بعد از ۱۵تا ۲۰ روز رنگساژ دیگر فایده‌ای ندارد و برای به‌دست آوردن همان رنگ قبلی باید مجددا موها را کامل رنگ کنید.

راهکاری برای رنگ گرفتن موهای سفید

اگر موهای‌تان خیلی سفید است آن را با کمی اکسیدان آغشته کرده و به مدت تقریبا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا موها تحریک شده و بتوانند بهتر رنگ مو را به خود جذب کنند اما اگر سفیدی موهای‌تان کم است نیازی به این کار نیست.بهترین رنگ برای شما مخلوط ۲ رنگ شماره ۴ و ۵ از گروه N یا مخلوط ۳ و ۴ از گروه M است که هر دوی این رنگ‌ها بهتر است با اکسیدان ۹درصد مخلوط شود.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.