رییس مرکز اسلامی انگلیس: تحقق تمدن و فرهنگ اسلامی برای عدالت اجتماعی و پیشرفت بشر، پیام اصلی پیامبر بود

به گزارش خبرآنلاین در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین معزی رییس مرکز اسلامی انگلیس طی سخنانی در جشن سالروز برانگیخته شدن پیامبر رحمت حضرت رسول اکرم با تاکید بر اینکه امروز سالروز بزرگترین حادثه تاریخی و واقعه اسلامی و عیدی برای کل بشریت است ، اظهار داشت : در چنین روزی پیامبر اعظم در فضای رمز آلود غار حرا و در حالتیکه با راز و نیاز به درگاه الهی به عبادت و بندگی خدا بسر می برد ، فرشته وحی بر او نازل می شود و اظهار می دارد که به نام پروزدگار عالمیان ؛ ای محمد بخوان! و او که خواندن نمی دانست به اراده الهی می خواند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ، خَلَقَ الإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ ، اقْرَأْ وَرَبُّکَ الأَکْرَمُ ،الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ، عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ . و بزرگترین واقعه تاریخی بشریت یعنی بعثت آغاز می شود.
رییس مرکز اسلامی انگلیس افزود: رسول خدا که برای عبادت وبندگی خدا به غار حرا پناه برده بود ،پس از ۴۰ روزی دوری و هجرت ، از غار حرا فرود می آید و از سوی همسرش خدیجه کبری استقبال می شود و او اولین زنی در تاریخ می شود که به رسالت پیامبر اعتراف می نماید و به او ایمان می آورد و پس از او امیرالمومنین علی (ع) که از کودکی در خانه پیامبر بزرگ شده بود به رسالت او گواهی می دهد و اولین مردی درتاریخ می شود که به پیامبر ایمان می آورد و رسالت او را می پذیرد.
حجت الاسلام والمسلمین معزی با تشریح وضعیت دوران پیش از بعثت پیامبر اعظم در سرزمین عربستان سعودی وشهرمکه ، گفت: در آن روزگار در سرزمین مکه مردمی مشرک زندگی می کردند که نه بخدا ایمان داشتند و نه به روز معاد و به همه بدیها و عادات زشت دامن می زدند و از کشتن انسانها و حتی فرزندان خود ویا زنده به گور کردن دختران خود نیز ابا نداشتند. تعصبات غلطی که از نیآکان واجداد خود به ارث برده بودند؛ آنان را وادار ساخته بود تا قبیله گری و طائفه گری در میان آنان رواج یابد و از روی آوردن به حقیقت نیز گریزان باشند. و از اینرو این دوران را دوران جاهلیت نامیدند چون نشانه های جهل ونادانی آنان آنچنان بود که هم نمی دانستند و هم نمی خواستند بدانند که نمی دانند!
رییس مرکز اسلامی انگلیس افزود: پیامبر اکرم(ص) در چنین فضای جاهلیتی که ارزشها ، ضد ارزش شده بود وپرچم شیطان بجای پرچم حق برافراشته گردیده بود و مردم ؛حیران و سرگردان در کنار بهترین خانه خدا یعنی کعبه به بت پرستی مشغول بودند و حتی ازتعلیم وآموزش نیز استقبال نمی کردند ، از سوی خداوند متعال به رسالت مبعوث شد ، تا به زندگی انسانها معنا ببخشد و دوباره مکارم اخلاقی را به میان انسانها بازگرداند و زنجیرهای جهل و خرافه پرستی و ظلم وستم را از دست وپای مردم بازنمایدو آنان را از تاریکی های نادانی بیرون آورد و به سوی نور خدا رهنما باشد و همگان را به قسط و عدالت وادارد.
حجت الاسلام و المسلمین معزی با تاکید بر اینکه فلسفه اصلی بعثت نبوی ؛ معرفت زایی بود، اظهار داشت: معادشناسی ، انسان شناسی ، جهان شناسی و دانستن هدف از خلقت آفرینش و آموختن قرآن و حکمت ومعرفتهای الهی از کارکردهای اصولی بعثت است. وی افزود: پیامبر خدا دینی را به میان مردم آورد تا آنان طعم آزادی های واقعی اجتماعی و همبستگی و وحدت میان انسانها را درک کنند و از طاغوتهایی که آنان را به بردگی و بندگی انسانها وادار کرده بود، رهایی و نجات یابند. او دینی را آورد که بستر ساز تمدن و فرهنگ اسلامی و برقراری عدالت اجتماعی و پویایی و پیشرفت بشر باشد. و همه اینها در نتیجه وبراساس معرفت و آموزش علم ودانشی بود ؛ که پیامبر همواره به مردم توصیه می نمود. پیامبر اکرم عزّت وکرامت انسانها را به آنان شناساند و به آنان آموخت تا با تعقّل و خردورزی به حیات و زندگی خود معنا ببخشند و انسانهایی متخلق به اخلاق الهی شوند.
رییس مرکز اسلامی انگلیس با تاکید بر اینکه تحقق زندگی معنادار برای انسانها یعنی اینکه زندگی دو روزشان با هم یکسان نباشد و دائماً در حال مجاهده در راه خدا و تلاش برای کسب علم و دانش و معرفتهای الهی باشند ، اضافه کرد: اسلام به ما می آموزد که در انجام کارهای خیر و تعلیم و تعلّم نه تنها از یکدیگر سبقت بگیریم بلکه باید سستی نکنیم وبه آن سرعت نیز ببخشیم. وجود همه انسانها باید ثمر و بهره وری داشته باشد و از اینرو است که به زندگی خود معنا می دهند و به سعادت نایل می شوند. دین مبین اسلام حتی برای این زندگی دنیایی ، برای کسانی که به درستی از آن استفاده می کنند و استفاده های معنوی می برند و به خلق خدا خدمت می کنند ، ارزش قایل است. چرا که این دنیا می تواند برای مومنین کشتزار و خانه راستینی برای دنیای آخرت آنان باشد و در این دنیا ، دنیای آخرت خود را بسازند.

/۶۲۶۲

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.