شکر قهوه‌ای رژیمی نمی باش

منتشر شده در پورتال خبری ممتاز نیوز به نقل از منبع ذکر شده در انتهای مطلب

بیشتر شکرهایی که این روزها با نام شکر قهوه‌ای در بازار عرضه می‌شود، همان شکر سفید تصفیه شده به اضافه مقدار معینی ملاس است.

شکر قهوه‌ای

درگذشته شکر قهوه‌ای یا همان شکر سرخ را برای درمان بعضی بیماری‌ها استفاده می‌کردند، اما بعدها متوجه شدند که این شکر به سبب وجود بعضی ناخالصی‌ها به طور نسبی سمی بوده و برای سلامت مضر است. از این‌رو عرضه و تقاضای آن به طور چشمگیری کاهش یافت. اما قابل توجه آن که این روزها دوباره این محصول در بعضی مغازه‌ها در حال عرضه است و بعضی اشخاص با این تصور که شکر قهوه‌ای ارزش تغذیه‌ای و درمانی بالا و کالری کمتری دارد آن را یک شیرین‌کننده مغذی و رژیمی می‌دانند و متأسفانه به وفور در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت و اشخاص با اضافه‌وزن بالا راه یافته است، اما به راستی ارزش تغذیه‌ای شکر قهوه‌ای بالاتر از شکر سفید است؟ کالری آن چه میزان است؟ آیا می‌توان آن را جایگزین شکر سفید نمود؟

بیشتر شکرهایی که این روزها با نام شکر قهوه‌ای در بازار عرضه می‌شود، همان شکر سفید تصفیه شده به اضافه مقدار معینی ملاس است.

ملاس محصول جانبی کارخانجات تولید قند و شکر و حاصل پساب سوم پخت است که بسیار چسبناک و قهوه‌ای رنگ بوده و به صورت لایه‌ای نازک روی ذرات کریستالی شکر سفید را می‌پوشاند و سرخ می‌کند.

کیفیت رنگ ملاس بستگی به نوع فرآیند دارد و از قهوه‌ای روشن تا تیره دسته‌بندی می‌شود، گرچه ملاس حاوی مقادیری کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است، اما به سبب آن که شکر، محصول مضری بوده و نمی‌توان از آن به مقدار بسیاری استفاده نمود این محصول کاربرد تغذیه‌ای و درمانی قابل توجهی ندارد.

ارزش شکر قهوه‌ای طبیعی بیشتر است

اما باید بدانید شکر قهوه‌ای نوع دیگری هم دارد که به آن ملاس افزوده نمی‌شود و به آن شکر خام یا شکر قهوه‌ای طبیعی گویند. این شکر مستقیماً از کریستالیزاسیون اولیه نیشکر به دست می‌آید و خود حاوی درصد بسیاری ملاس و سرشار از مواد مغذی است.

در یک صد گرم شکر سفید ۴۰۰ کالری و در همین مقدار شکر سرخ ۳۷۰ کالری

انرژی نهفته است، اما این موضوع نمی‌تواند سبب موجهی بر رژیمی بودن این

محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و اشخاص چاق محدودیت دارد

میزان ناخالصی‌های شیمیایی آن نسبت به سایر شکرها کمتر است و در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده است املاح معدنی، آنتی‌اکسیدان و ترکیبات فنولی ضد سرطان بسیارتری دارد، اما با وجود این جنبه درمانی چندانی ندارد.

این محصول اگر تحت نظارت وزارت بهداشت تولید شود برای اشخاصی که سالم می باشند و بیماری زمینه‌ای ندارند یک شیرین‌کننده طبیعی محسوب می‌شود و می‌توان آن را جایگزین شکر سفید نمود.

کالری شکر قهوه‌ای بالاست

شکر قهوه‌ای به سبب دارا بودن ملاس در مقایسه با شکر سفید رطوبت بیشتری دارد و همین عامل سبب شده تا در وزن مساوی ۳۰ کالری کمتر از شکر سفید انرژی داشته باشد. در واقع در یک صد گرم شکر سفید ۴۰۰ کالری و در همین مقدار شکر سرخ ۳۷۰ کالری انرژی نهفته است، اما این موضوع نمی‌تواند سبب موجهی بر رژیمی بودن این محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و اشخاص چاق محدودیت دارد.

خوب است بدانید شکر قهوه‌ای از نظر ارزش ویتامینی فقیر است و تنها حاوی مقدار بسیار ناچیزی ویتامین‌های گروه B است که ارزش چشمگیری ندارد.

چگونه شکر قهوه‌ای طبیعی را بشناسیم؟

شکر قهوه‌ای طبیعی در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده، رطوبت بیشتر و بافت نرم‌تری دارد و شدت رنگ و طعم عامل اصلی شناسایی آن نمی باش. هنگام تهیه شکر قهوه‌ای محصولی را که حاوی بسته‌بندی بهداشتی، تاریخ مصرف و مجوز بهداشت است انتخاب و از خرید شکرهای فله‌ای اجتناب نمایید.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

ممتازنیوز – خواص خوراکیها

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.