مقاومت کشورهای مستقل و مدیریت برزیل طرح تحمیلی غربی‌ها را در اجلاس «ریو + ۲۰» ناکام گذاشت

احمدی نژاد در بدو ورود به تهران و در جمع خبرنگاران:

رییس جمهور گفت: در نشست ˝ریو + ۲۰˝ کشورهای غربی پیشنهاد داده بودند تا مجموعه ای ایجاد شود که شیوه زندگی را به ملت‌ها دیکته کند.

به گزارش سرویس سیاسی برنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری،محمود احمدی نژاد بعد از ظهر امروز (یکشنبه) پس از بازگشت از سفر به کشورهای منطقه آمریکای لاتین در فرودگاه مهرآباد تهران و در گفتگو با خبرنگاران ضمن تبریک ایام شعبانیه به ملت ایران و جامعه بشری در خصوص دستاوردهای سفر به کشورهای منطقه آمریکای لاتین گفت: در جریان سفر به منطقه آمریکای لاتین در راستای تحکیم مناسبات و پیگیری روابط دوجانبه و بین المللی به دو کشور بولیوی و ونزوئلا سفر کردیم و راهکارهای چگونگی گسترش روابط و توسعه مناسبات را با مقامات عالی رتبه لاپاز و کاراکاس مورد بررسی قرار دادیم.

رییس جمهور با بیان اینکه در کشورهای بولیوی و ونزوئلا دولت های انقلابی و ایستاده در برابر استکبار مسئولیت کار را بر عهده دارند، تصریح کرد: خوشبختانه روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای آمریکای لاتین روابط بسیار خوب و سازنده‌ای است و کارها و پروژه‌های مشترک گوناگون و فراوانی در زمینه‌های مختلف صنعتی، علمی، فناوری، بهداشت درمان و کشاورزی در حال انجام است.

احمدی نژاد با اشاره به افتتاح بخشی از طرح بزرگ خانه‌سازی توسط شرکت‌های ایرانی در ونزوئلا در جریان این سفر گفت: این طرح به عنوان یکی از طرح‌های ماندگار در ونزوئلا بوده که امید به خانه‌دار شدن را در میان عده زیادی از مردم افزایش داده است.

رییس جمهور تصریح کرد: طرح‌های حمل و نقل، ساخت کشتی‌های غول پیکر، ایجاد کارخانه‌های بزرگ و همکاری در بخش‌های نفت و گاز از جمله اقداماتی است که در جهت توسعه روابط در دو کشور ونزوئلا و بولیوی در دست پیگیری و اجرا قرار دارد.

احمدی نژاد همچنین خاطرنشان کرد: در جریان این سفر در خصوص مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی بحث و تبادل نظر شد و تصمیمات بزرگی برای دستیابی به اهداف بلند اتخاذ گردید.

رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش سفر به کشور برزیل برای شرکت در اجلاس توسعه و محیط‌زیست سازمان ملل متحد را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ۲۰ سال پیش این اجلاس در برزیل با موضوع محیط زیست پایه گذاری شده بود و پس از آن دو اجلاس دیگر برگزار شد و این اجلاس به عنوان دومین اجلاس در برزیل شکل گرفته بود، گفت: در این اجلاس موضوع و محور جلسات از محیط‌زیست به برنامه‌ریزی‌های پیشرفت و توسعه ملت‌ها تغییر یافته بود.

احمدی نژاد ادامه داد: غربی‌ها پیشنهاد داده بودند تا مجموعه ای ایجاد شود که شیوه زندگی را به ملت‌ها دیکته کند که در این زمینه کشورهای مستقل و گروه ۷۷ مقاومت کرده و دولت برزیل هم به خوبی مدیریت و کمک کرد تا آن طرح اصلی که قرار بود به ملت‌ها تحمیل شود در حاشیه قرار بگیرد.

رییس‌جمهور خاطرنشان کرد: در این اجلاس مقرر شد تا ابتدا تعریف روشن و مشترکی از پیشرفت و توسعه برای ملت‌ها تبیین شده و سپس ساز و کار آن ارائه شود. 

وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ نفر از مسئولان این کشورها در این اجلاس شرکت کرده بودند، گفت: در حاشیه این اجلاس با برخی از مسئولان و سران کشورها دیدار کردیم و از جمله آنها نشست با دبیرکل سازمان ملل متحد بود که در آن مسایل منطقه را به طور مفصل مورد بررسی قرار دادیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه در دیدار با دبیرکل سازمان ملل، جمهوری اسلامی ایران نگرانی خود را از حوادث و آتش‌افروزی‌هایی که توسط زیاده‌خواهان در منطقه انجام می‌شود، اعلام و نسبت به آنها احساس نگرانی کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران در این نشست اعلام کرد با هر طرحی از سوی سازمان ملل در راستای صلح و آرامش برای ملت‌های منطقه همراهی و از آن حمایت خواهد کرد.

احمدی نژاد همچنین به دیدار و گفتگوی خود با نمایندگان رسانه‌ها و نخبگان برزیلی و بحث درباره مسایل مختلف جهانی در این جلسه اشاره کرد و اظهار داشت: آن اهدافی که ملت ایران در انقلاب اسلامی دنبال می‌کرد و امروز همچنان در کانون مطالبات ملت ایران قرار دارد و نوع نگاه و رویکرد این مردم به مناسبات جهانی را شکل داده است، امروز به شدت گسترش یافته و نخبگان ملت‌ها از جمله برزیل، به عنوان کشوری که نقش بسزایی در تحولات منطقه آمریکای لاتین و عرصه بین المللی دارند، همین ادبیات، آرمان‌ها و تحلیل‌ها را به زبانی دیگر بیان کرده و ملت ایران را به عنوان کانون مطالبات خود معرفی می‌کنند.

وی تأکید کرد: مطالبات ملت‌ها و محوریت ملت ایران است که جامعه بشری را بسوی برقراری عدالت، عشق و خداپرستی سوق خواهد داد.


آخرین اخبار

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.