نجات قزل آلای خال قهوه ای از انقراض

دیده بان حقوق حیوانات ایران:  برای نخستین بار با تکثیر مصنوعی و تولید بچه ماهی آزاد دریای خزر (قزل آلای خال قهوه ای) توسط بخش خصوصی از انقراض این گونه ماهی ارزشمند جلوگیری شد.

به نقل از سامانه خبری سازمان بنادر و دریانوردی، ماهی آزاد دریای خزر از گونه ماهیان استخوانی و در اصل قزل آلای خال قهوه ای با ارزش اقتصادی بالاست که به علت بزرگی جثه ماهی و بزرگی اکوسیستم آبی در حوزه جنوبی(دریای خزر) زیست دارد.
ماهی آزاد دریای خزر از ماهیان مهاجر است که به منظور تولید مثل از دریا به رودخانه مهاجرت می کند.
طی سال های گذشته ذخایر رودخانه ها به دلیل نامناسب بودن شرایط، ورود فاضلاب های کشاورزی، صنعتی و شهری، برداشت شن و ماسه از رودخانه، احداث پل و سد، صید بی رویه، به شدت کاهش یافته و مکان مناسبی برای زیست این ماهی نیست.
در همین راستا سازمان شیلات ایران برای جلوگیری از انقراض نسل ماهی آزاد، تکثیر مصنوعی آن از سال ۱۳۶۲ با احداث مرکز شهید باهنر در کلاردشت آغاز شد و سالانه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار بچه ماهی با هدف بازسازی ذخایر دریایی تولید و پس از رساندن به وزن ۲۰-۱۵ گرم در رودخانه های غرب مازندران و دریا رهاسازی می شود.
به طور عمده این عملیات در رودخانه های چشمه کیله سرد آبرود و چالوس صورت می گیرد.
ماهی آزاد دریای خزر یکی از گونه های ارزشمند، گوشت با کیفیت بالا و بسیار گران قیمت در بازار مصرف به خصوص در استانهای شمالی است که می تواند به عنوان یکی از گونه های با ارزش اقتصادی و در راستای تنوع گونه ای در مزارع سردآبی استان و کشور در کنار ماهی قزل آلا پرورش یافته و به بازار مصرف عرضه شود.
بنا بر این طی دو سال گذشته برای نخستین بار مولدسازی ماهی آزاد دریای خزر با کمک کارشناسان معاونت آبزی پروری شیلات استان گیلان در مراکز بخش خصوصی (مرکز تکثیر و پرورش ماهیان قزل آلا) انجام شد.
همچنین در نیمه دوم سال ۱۳۹۰ تکثیر این نوع ماهی با موفقیت انجام شد که حاصل آن تولید حدود ۱۰۰ هزار بچه ماهی با وزن ۵-۱ گرم است.
در راستای تنوع گونه ای در آبزی پروری، مولد این نوع ماهی به صورت ترویجی و رایگان در اختیار علاقمندان (مزرعه سردآبی استان) به صورت پراکنش شهرستانی و با ظرفیت منابع آبی متنوع قرار گرفته است.

___________________________________________________________

راز سفرهای طولانی ماهی قزل آلا

پروانه صید قزل آلا در رودخانه هراز به بخش خصوصی واگذار شد!

توسعه کارگاههای پرورش ماهی، کیفیت آب رودخانه های زاگرس مرکزی را کاهش داده است

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.