گفتگو با دختران مانکن / دستمزد روزانه یک میلیون تومان!

مزون ها، فروشگاهها و حتی شرکتهای توزیع البسه خارجی و داخلی ۱۰ سالی است که پا را فراتر گذاشته و خارج از چارچوبهای قانونی اقدام به عرضه مد و لباس از طریق دخترهای خوش اندام و پسرهای شیک پوش با ظاهر آراسته می کنند. این مزون ها که اغلب در خانه های مسکونی یا تجاری متمرکز هستند بیشتر از طریق تبلیغات چهره به چهره شهروندان را تشویق به حضور در مزون می کنند.

برخلاف تصورات و باورهای عموم مبنی بر اینکه مد و لباس نخستین بار از غرب وارد کشور شد بنیانگذار “فشن” ابوالحسن علی بن نافع مشهور به زریاب بوده که اصلیتی ایرانی و کرد داشته است. این موسیقیدان ایرانی در سال ۷۸۹ به دنیا آمد و غیر از ورود به دنیای مد مبتکر ساز موسیقی بربط هم بوده است.

زریاب مبتکر مد و لباس آقایان و حتی دکوراسیون بود و مردها در آن زمان به تبعیت از او موهای خود رابلند کرده و از سدر و رزماری برای صافی موهای خود استفاده می کردند. این ایرانی در فصول مختلف سال لباسهای رنگارنگ با طراحی های ویژه بر تن می کرد و حتی مردم اسپانیا و ترکیه و خاور دور را تحت تاثیر پوشش خود قرار داد.

پوشش او شبیه به دراویش بود. برای همین دکتر علی اکبر ولایتی (تاریخ دان) در کتابی وی را نخستین سلبریتی دنیا عنوان کرده است.

مد و لباس از قاجار تا وزارت ارشاد دولت دهم
قاجار تا پهلوی: مدگرایی و مد در ایران از زمان قاجار و با سفر ایرانیان به غرب آغاز شد. در آن زمان درباریان به دنبال توسعهٔ روابط دیپلماتیک با قدرت های اروپایی طی سفر به اروپا برای نخستین بار با پوشش های غربی آشنا شدند، همچنین دانشجویانی که برای ادامهٔ تحصیل به اروپا رفته بودند نیز زمینهٔ تغییر دیدگاه نسبت به سبک پوشش را فراهم آوردند. در زمان سلطنت محمدرضا شاه از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ به دلیل افزایش ارتباطات با کشورهای غربی و آمریکایی سیر تحول لباس و همگون شدن آن با البسه خارجی بیشتر شد.
دوران بعد از انقلاب: بعد از انقلاب و کاهش فراگیری مد و فرهنگ غربی در سطح جامعه و حتی در شهرهای بزرگ، فرهنگ پوشش ایرانیان دچار تحول شد و میل به ساده زیستی، دوری از مد و جنگ ایران و عراق، باعث شد مد در دهه ۶۰ شمسی به حاشیه برود. با پایان جنگ و از میان رفتن الزامات خاص اقتصادی و سیاسی آن و آغاز دوره تاثیر همه جانبه رسانه هایی چون ویدئو و ماهواره، دوباره موج مدگرایی در جامعه آغاز شد. کاهش سختگیری ها و افزایش واردات لباسهای خارجی هم در تشدید این فضا موثر بود بطوریکه در دهه ۷۰ کم کم شلوارهای پارچه ای جای خود را به جین های تنگ داد و پیراهن های معمولی مردانه به تی شرت تبدیل شد.
دهه ۸۰: سرعت تحول مد در دهه ۸۰ به علت ظهور اینترنت در خانه های مردم بسیار بالا بود، به طوری که شاید هر سال یک مد در جامعه می آمد و برچسب “دمده” یا “از مدافتاده” به لباس های نه چندان کهنه داخل کمدها می خورد.
مانتو فروشی ها آنقدر زیاد و متنوع بودند که قیمت آن کمتر با افزایش روبه رو می شد و جزو متنوع ترین و ارزان ترین تن پوش های دهه ۸۰ بودند. در اواخر دههٔ هشتاد آشفتگی بازار پوشاک دولت مردان ایرانی را متوجه کرد که تاکنون از این عرصه وسیع رقابتی غفلت کرده اند و آنان را وادار کرد تا به طراحی لباس به عنوان یک ابزار فرهنگی توجه داشته باشند و به همین جهت ساماندهی مد و لباس به وزارت ارشاد واگذار شد.
این وزارتخانه با برگزاری مسابقهٔ طراحی مد و لباس فجر هنرمندان را به رقابت کشاند و برای اولین بار در ایران طراحی مد و لباس به عنوان یک هنر در کنار هنرهای دیگر مطرح شد. پس از آن و در آغاز دههٔ نود شوهای زندهٔ لباس و انواع نمایشگاه ها فرصت پیدا کردند خود را به عرصهٔ ظهور برسانند و حتی مؤسساتی در زمینهٔ پژوهش پوشاک ایرانی به ثبت رسیدند.
نخستین مانکن های ایرانی
هر چند که مد و لباس ایرانی و اسلامی شعار مسئولان فرهنگی دولت نهم و دهم قرار گرفت ولی تولد نخستین مدلها در اواخر دهه ۸۰ حاشیه هایی را به همراه داشت. محمدرضا گلزار نخستین مانکن مرد بود که بر تابلوهای بزرگ تبلیغاتی (تبلیغات البسه) قرار گرفت. بعد نوبت بهرام رادان بود که در کنار برند یک شرکت خارجی به مانکن تبلیغاتی تبدیل شد.
البته این شوی مانکن ها تنها به هنرمندان جوان و خوش چهره منتهی نشد و پای هنرمندان پیشکسوت هم به عرصه مدگرایی باز شد. حضور جمشید مشایخی در تبلیغات …، مهران مدیری و پژمان بازغی در تبلیغات چای و حمیدگودرزی و سحرذکریا در تبلیغات پوشاک چرم، کریم باقری و عابدزاده و حسین رضا زاده در تبلیغات بانک و شرکتهای تجاری هم در نوع خود تاثیرگذار بود. البته برخی کارشناسان و منتقدان این رویه را ناپسند و برخی هم نوعی امرار معاش و حق مسلم هنرمندان و چهره ها دانستند

مد و لباس در سیاست خارجی

البته مد و لباس تنها به بازیگران و هنرمندان منتهی نمی شود بلکه حتی وارد سیاست هم شده است تا جائیکه در تعاملات کشورها و میزهای دوستی نقش به سزایی ایفا می کند. این موضوع در مذاکرات اخیر ایران و ۱+۵ به وضوح مشاهده شد. دو دور مذاکره، دو لباس، دو پیام به چشم می خورد. کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و رئیس هیات مذاکره کننده گروه ۱+۵ با هیات ایرانی، در مذاکرات ژنو (۱۸ آبان – Nov 9) همچون مذاکرات قبلی (۲۲ مهر- ۱۶ Oct ) به سبک و سیاق بانوان ایرانی «کت مانتو» بلندی تا روی زانو اما این بار به رنگ «قرمز مگنتا» به تن دارد. اشتون در دور دیگری از مذاکرات رنگ «آبی نفتی» را انتخاب کرده بود. اما انتخاب های کاترین اشتون سیاستمداری با «لبخند مهربان» و «دندان های آهنین» چه پیامی می تواند به طرف مذاکره کننده ایرانی انتقال دهد؟ که این در نوع خود قابل تامل است.
لباس قرمز و سرمه ای کاترین اشتون در مقابل ایران: به عنوان مثال لباس «قرمز مگنتا» نامش را از شهر «مگنتا» در شمال ایتالیا گرفته که به معنای «شکوه و پیروزی شخصی» است. بنابراین ترکیب رنگ های تند اکسپرسیونیستی قرمز مگنتا و طبیعت انتزاعی و غرابت احساسی است.

رجز خوانی با لباس در مقابل صدام حسین: البته کاترین اشتون وقتی معاون تونی بلر، نخست وزیر انگلیس بود در جنگ افغانستان و عراق، ترکیب لباس قرمز مگنتا و سورمه ای پارما را می پوشید که برداشت انتزاعی آن ایجاد رعب و وحشت برای صدام حسین بود. وقتی صدام مفهوم رنگ قرمز مگنتا و سورمه ای پارما را از خانم ضاحا حدید طراح و معمار پرآوازه انگلیسی عراقی الاصل پرسیده بود حدید در پاسخ گفته بود این ترکیب یعنی معماری شرایط جدید با من است و گرنه خاطره و ویرانی را به ارث می برید.

با توصیف و مروری بر وضعیت مد و لباس در گذشته ایران و حتی تاثیر آن بر سیاست خارجی ورود به موضوع پدیده ای با عنوان “مانکن” قابل تامل است. مانکن زدگی، مانکنیسم، مانکن جنسی و عناوین دیگر از جمله دغدغه های جامعه امروزی است و در میان آسیبهای اجتماعی نوظهور بررسی و ارزیابی می شود.

مانکن روزی ۱ میلیون تومان!

مزون ها، فروشگاهها و حتی شرکتهای توزیع البسه خارجی و داخلی ۱۰ سالی است که پا را فراتر گذاشته و خارج از چارچوبهای قانونی اقدام به عرضه مد و لباس از طریق دخترهای خوش اندام و پسرهای شیک پوش با ظاهر آراسته می کنند. این مزون ها که اغلب در خانه های مسکونی یا تجاری متمرکز هستند بیشتر از طریق تبلیغات چهره به چهره شهروندان را تشویق به حضور در مزون می کنند. البته رونق بازار مزون ها و مانکن ها بی تاثیر از برنامه های ماهواره ای نبوده است تا آنجا که وزیر ارشاد دولت یازدهم خبر از استفاده ۷۱ درصدی تهرانی ها از ماهواره می دهد.

از جمله دستاوردهای مدگرایی در ایران فعالیت مزونها با جذب دخترها و پسرهای شیک پوش و خوش اندام است به طوریکه حتی در برخی موارد با اجاره، استخدام و برتن کردن لباسهای مد روز آنها را راهی کوچه و خیابان می کنند.

برخی هم پا را فراتر گذاشته و برنامه های ویژه ای با عنوان شوی لباس دارند. البته در این میان شرکتهای بزرگی هم ایجاد شده که مزون ها را در این زمینه پشتیبانی می کنند.

صاحب یکی از این شرکتها در تهران می گوید: اگر مزون و یا فروشگاهی نیاز به مانکن داشته باشد ما این افراد را معرفی می کنیم. البته بستگی دارد برای چه کاری باشند. مثلا برخی برای شوی لباس و برخی هم برای عکس معرفی می شوند. مانکن ها از ۸۰ تا روزانه ۱ میلیون تومان قیمت دارند که باز هم بستگی به زیبایی، اندام و حتی خوش نام بودن (بازیگر و…) دارند. این صاحب مزون مدعی بود که تنها شرکتی است که مجوز این کار را از وزارت ارشاد گرفته است!

البته جستجو برای یافتن مزون های زیر زمینی و مانکنها کمی سخت بود ولی گفتگو با برخی از دخترهایی که برای نمایش دادن یک مد لباس در خیابان پرسه می زدند پرده ای دیگر از حاشیه های مد و لباس را نشان داد.

یکی از این دخترها می گوید: «به واسطه یکی از دوستانم به من مبلغی پرداخت شد تا با این لباس یک هفته در خیابانهای تعیین شده پرسه بزنم. دیگری می گفت: به من گفته نشده کجاها بروم ولی گفته اند در ازای جذب هر مشتری مبلغی به شما می دهیم. دختر دیگری در حوالی خیابان جردن می گفت: من خودم مانکنم و در شوی لباس شرکت می کنم. اگر هم مزونی عکس خواست در آتلیه از من در ژستهای مختلف عکس گرفته می شود. حتی برای عکس تبلیغ لباس زیر هم به من پیشنهاد شده است البته دوستانم رفتند و پول خوبی هم گرفتند.»

عکسهای فیس بوکی در آتلیه های تهران

گفته های این افراد در حالی است که یکی از قضات دادسرای جرایم اینترنتی تهران در گفتگو با مهر می گوید: « پرونده ای معروف به آتلیه ها در این دادسرا مطرح بود که با ۶۰ متهم روانه دادگاه شد. در این پرونده مهم تعدادی زیادی از دخترها و پسرها اقدام به عکس گرفتن با مدهای مستهجن و برهنه می کردند که همگی محکوم به حبس شده اند. نکته مهم آن است که در این میان پدیده ای باب شده با عنوان عکاسی فیس بوکی. بطوریکه این افراد با این ترفند اقدام به عکاسی می کردند.»

برگزاری شوی لباس با ۷۰ میلیون تومان

آخرین قیمتهای برگزاری شوی لباس نشان می دهد که برگزاری هر شوی لباس به صورت میانگین ۳۰ تا ۷۰ میلیون تومان هزینه دارد که شامل تیم عکاسی، نور، استیج و غیره می شود. در برخی از سایتها هم بدون اینکه جنسیت مرد یا زن مشخص باشد به آسانی با ثبت نام اینترنتی مانکن جذب می کنند. البته این سایتها بدون فیلتر فعالیت می کنند و حتی شماره حساب، آدرس و تلفن هم دارند!

لباس شب ۴ میلیون تومان

در این میان قیمت برخی البسه زنان در نوع خود جالب و قابل تامل است. گشت زنی در مزونها و فروشگاههای لباس زنانه در خیابانهای آفریقا، گاندی، سعادت آباد و الهیه نشان می دهد کم نیستند افرادی که برای یک لباس شب زنانه بیش از ۴ میلیون تومان هزینه می کنند! برخی از این فروشگاهها با تدابیر شدید امنیتی اقدام به فروش می کنند.

از قفل های الکترونیکی تا شیشه های نشکن و حتی ضد گلوله …. این اماکن به نوعی طراحی شده اند که از بیرون به هیچ عنوان نمی توان داخل فروشگاه را رویت کرد. حتی تابلو هم ندارند و تنها باید زنگ بزنی تا بعد از رویت از طریق دوربین مدار بسته وارد فروشگاه شوید. فروشنده ها هم بعضا بدون روسری و با حجابی نامناسب از مشتری ها پذیرایی می کنند. بسیاری از این فروشگاهها و مزونها در فضای مجازی دارای سایت هم هستند.

۵ سال تبعید از تهران در انتظار مانکن ها و بدحجاب ها
هر چند این روزها پدیده مانکنهای خیابانی تا شوهای زیرزمینی لباس گسترش یافته است ولی در اردیبهشت ماه سال ۸۶ دادستان وقت تهران اعلام کرد: مطابق ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی عمل افرادی که با ظاهر و پوشش نامناسب در ملاءعام عفت عمومی را جریحه دار می کنند جرم محسوب شده و برای مرتکب آن مجازات حبس و جزای نقدی مقرر شده است. همچنین در صورتی که این مجازات تاثیری در این افراد نداشته باشد مطابق مفاد ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی درخواست مجازات تکمیلی و تتمیمی خواهد شد که به موجب آن تا ۵ سال تبعید از تهران یا اقامت اجباری در منطقه ای دیگر درخواست می شود.

نکته قابل تامل
نکته قابل تامل در این گزارش میدانی را می توان از زبان مانکن های خیابانی شنید. آنها می گویند نظارت جدی و یا برخوردی قاطع از سوی سازمانهای نظارتی و انتظامی بر فروش و عرصه بازار بزرگ لباس و مد وجود ندارد. یکی از مانکن ها می گوید: «بسیاری از مزون ها بدون هیچگونه ترس و دلهره ای هر طور که می خواهند کار می کنند و مد و فشن عرضه می کنند.

به قول معروف نه الگویی است و نه آیین نامه و ضوابطی. ما هم که مانکن هستیم و هر چه به ما بدهند تن کرده و برای تبلیغ اقدام می کنیم. به اعتقاد من گزارش گرفتن و مصاحبه کردن با مزون ها و مانکن ها مشکل شما خبرنگاران را حل نمی کند و باید بروید سراغ مسئولانی که هر وقت تب می کنند دستور می دهند و بعد از مدتی فراموش می کنند. »
یکی از طراحان مزون هم می گوید: «خدا را شکر که در این یک مورد هنوز کشور بی قانون است و داریم زندگی مان را می کنیم. شما هم بروید سراغ سوژه های دیگر و کاری به سبک لباس و سلیقه و مد مردم نداشته باشید.»
با این همه هر چند مانکن ها و مزونها از این بی قانونی و عدم نظارت راضی هستند اما در این میان بی توجهی وزارت ارشاد، مجلس و نیروی انتظامی به عنوان متولی نظارت بر اماکن و مشاغل در نوع خود قابل تامل است.

منبع :جام جم

تا این لحظه ۹۴نظر ثبت شده
  1. محمد021:

    سلام کسی هست که دوست بخواد

  2. ملیکا:

    این مدلای ایرانی که همشون انقدر خر ماین از قبل پولدار بودن یا وارد مدلینگی شدن پولدار شدن؟

  3. نسترن:

    من هم قیافه اشو دارم هم هیکلشو عملم نکردم خیلی خیلی هم دوس دارم مانکن بشم کاشکی یه راهی هم معرفی میکردید

  4. مینو:

    افرین علی جان کاملا موافقم,ولی مانکنی که پوشش خوب داشته باشه و جایی که کار میکنه امن باشه که چشم آب نمیخوره,عالیه,من که عاشق مانکن بودنم

  5. فرشته:

    همه اینا به خاطر نبودن فرصتهای شغلی برای جووناست شماهم اگه بیکار باشین و همچین پیشنهادی بهتون بدن با کله قبول میکنین.کی بدش میاد که به خاطر یه هفته پوشیدن یک لباس بهش پول بدن؟!دلیل دیگش هم اینه که مردم هر چیو تن یکی ببینن خوششون بیاد حتما باید برن اونو بخرن کاری با جنبه های دیگه ی اجناس ندارن مثلا همین ساپورتو سی چهل نفر پوشین بقیه هم از فرداش همه ساپورت پوش شدن…
    البته فروشگاه ها هم حق دارن شما هم اگه فروشگاه یا مغازتون تنها منبع درآمدتون باشه به هر دری میزنید تا اجناستون فروش بره که باز هم این مساله برمیگرده به نبودن فرصت شغلی و بازارکار
    و مهمترین دلیلش هم اینه که مردم به جای این که به فکر پیشرفتهای علمی باشن فقط به فکر تجملات و زرق و برقن برای همین هستش که به کشور ما میگن کشور عقب مونده

  6. امیر:

    مانکن باشند ایراد ندارد کارهای دیگر نکنند.

  7. لیلا:

    واقعا متاسفم واسه همچین حیوونهای انسان نمایی…

  8. وحید:

    فرهنگ برهنگی برهنگی فرهنگی واقعا مصداقش اینجاست

  9. سپهر:

    آقا چه جوری میشه مانکن شد؟؟؟؟؟

  10. سپیده:

    نگا توروخداکجا رفتن عکس انداختن انگر باقای کرجه

  11. علی:

    ارزش یک خانم به ظرافت ولطافت جسمی روحیش هست ویک زن باپوشش ومتانت مناسب درحقیقت نگهبان ارزش خودش هست.زنانی که باپوشش وجلوه گریهای دورازشان هستن ناخودآگاه ازچشمای آلوده امواجی رو جذب میکنن که به مرور زمان توروح وروانشون اثر میذاره وباعث تغییرخلق وخوی وافسردگی میشه

  12. Tohi:

    بیا اونوقت میگن نجابت زنهای ایرونی زبانزد خاص و عامه خاک تو سرشون که با این مانکن بودنشون آبروی ما ایرانیها رو این افراد و امثال این افراد میبرن

  13. طناز:

    ولی وسطیه شکم داره نگا کنین!!!! واله اگه اینا مانکن شدن مام میتونیم مانکن شیم
    اگه کار اسلامی سراغ دارین ماهی ۱ تومن بگین تا یه وخت مانکن نشیم
    دیگه بیشتر از این؟ خو نیسسسسسسس لامصب!

  14. ناشناس:

    بچه ها من هم خوشتیپم وهم خوش چهره برامانکن شدن باید کجا برم.دستمزدهاش که خیلی عالیه

  15. asal:

    خیلی خوبه. من علاقه شدید دارم

  16. تینا:

    شماهامیمیرید نظرندید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟انقدرهمدیگروقورت ندیییییییییییییییییییییییییییییید

  17. پوریا:

    خجالت؟؟؟!!! مثلا از چه چیزی باید خجالت بکشن یعنی میرفتن دزدی و قتل و اختلاس بهتر بود؟؟؟تو این اوضاع اقتصادی خدایی خوب خلاقیتیه واسه درآمد من که خودم میخوام برم مانکن شم….اون کسایی که فکر میکنن اینجوری اسلامشون به خطر میوفته همون مسلمون نباشن بهتره

  18. ramooo:

    خجالت خوب چیزیه. ولی خدای خوب پول به جیب میزنن

  19. SLF:

    واقعا افتضاحه اینها بیش از گستگی نظام خانواده چیزی بدنبال نداره

  20. امین جان:

    علی ایحال مانکن از طرف پروردگار مشگلی ندارد و بزارین کارشونو بکنن.والسلام علیکم و رحمت الله

  21. فرهاد:

    گریه نکن کاریت ندارن فقط می میری!

  22. 2NE1:

    یه کیلو باشی مانکن باشی 🙂

  23. یاسر:

    ای ول. مانکنارو عشقه. منم دوس دارم مدل و خواننده شم. نه مث این در پیتیا هه. من با اون کسی که گفته مدل باشی خوبه ولی حجاب رعایت شه موافقم، واس ما مردام طرز لباس پوشیدن مهمه ینی جلف عاعا

  24. profsor:

    به نظرم ارزش یه خانوم بیشتر از اینه که بره مانکن شه…

  25. محمد:

    چقدم خوب چهره شونو سانسور کردند

  26. سجاد:

    ای گاش خدا به من هم اندام خوبی میداد. منم مانکن میشدم

    • محمد:

      اخی نازی گریه نکن

  27. مجتبی:

    سلام به همه هرکس میخاد مانکن بشه بیاد پیش خودم.
    هم مربی دفاع شخصی ام هم ژیمناستیک هم تناسب اندام.
    مشاوره تلفنی رایگان.درضمن شماره نمیدم چون متاهلم و بسیار پایبند ب خانواده.مشاوره متنی رایگان این ایمیلمه کسایی ک سوال درمورد کمبود یا اضافه وزن دارن بپرسن سعی میکنم در اسرع وقت جواب بدم.
    mojtabazargar55@gmail.com

  28. امیر:

    واسه جوونا کار پیدا کنید تا شاغل بشند نه اینکه از بیکاری تو خیابانو و مزونا مانکن شن

  29. علی:

    زنای چشم تو مطلب بالا اشتباه شده زنانی شده زنانی چشم درسته

  30. علی:

    زنانی چشم رو هرکی باور کنه که مولا امیرالمومنین فرمودن بعد نمیزاره ناموسش ول بگرده تو خیابون وروزی هزاران نفر زنانی چشم با ناموسش داشته باشند راز این ماجرا اینه که هر انسانی همزاد جنی داره وقتی مرد از نگاه به زنی که خودشو در معرض دید قرارداده احساس لذت کنه شهوت تحریک میشه و این فرمان به همزاد جنی برای نفوذ دربدن اون زن و بازی با بدن اون وتحریک جنسی اونه اینو که گفتم قبلا هیچ جا وحتی از هیچ عالمی هم نشنیدید

  31. مهسا:

    دارن نون خوش هیکلیشونو میخورن خب چیه مگه،مانکن بودن و مانکن موندن کار هر کسی نیست عسیسم،خوش بحالشون کاش منم اختیارم دست خودم بود میتونستم برم سر این کار چون خیلی دوست دارم.

    • محمد...:

      فدای اعتماد به نفست.

  32. محمد:

    من نمیدونم با این همه نخبه جامعه شناس چرا فقر فرهنگی داریم.
    حق تک تکتون رو خوردن…
    اون دنیا نذارین از پل صراط رد شن. خِر همشون رو بگیرین.

    • مرضیه:

      خییییییییییییییییییییییلی باحال بود…..
      لایککککککککککککککککککککککککککککککککک.

  33. مهدی 17 ساله:

    واقعا که دخترا جنبه لباس پوشیدن ندارن گند زدین ب مملکت باو.شمارو چ ب این کارا اخرش که میمیرین میرین تو قبر میپوسین پس از همین الان پکدامنی پیشه کنین تا اون دنیا رو سفید باشن نه ……..
    ب نظرم هر کی اینجور لاسارو میپوشه کمبود داره یا ترشیـــــــــــــــــــــــــــــــــده هوهو

  34. مهدی 17 ساله:

    اوف این دخترا هم که جنبه لباس پوشیدن ندارن یکی نیس بگه اخرش که میمیری از همین الان پاکدامنی پیشه کن تا اون دنیا رو سفید باشی نه……..

  35. لیدا:

    چه شغلی بهتر از مانکنی من همه شرایط مانکنیرو دارم کجا باید خودم معرفی کنم

    • محمد:

      خوش به حالت…
      ما نداریم.

  36. SARA:

    من در جواب زهرا جون که گفته من با مانکن بودنشون مخالفتی ندارم به شرطیکه حجاب و رعایت کنن باید بگم گناه گناه میاره.وقتی یه دختر مسلمون حاضر بشه بره مدل بشه و به قول خودشون مدل لباس زیر….شما فکر می کنین این یعنی حجاب؟؟؟!!!!!!!!!

  37. سارا:

    امید همین امثال شماهاست که به دخترای چاقالوی خرس توهم خوشهیکلی میدید. تو وقتی هیچی حالیت نیس حرف نزن

  38. سميرا:

    خیلیم خوب کاش منم مانکن میشدم۷٫۸کیلو اضافه دارم که عمرا بشه کم کنم

    • بهنام:

      مانکن بشی و یخورده تو خیابونا پرسه یزنی حتما کاهش وزن پیدا میکنی.حله همه چی همین امروز استخدام شو

    • محمد:

      سلام انگا خیلی دوست داری مانکن بشی سراغ دارم میخیای خوشکلی ماهیم۴۵۰۰تومان

  39. امید:

    حسنی جون, نسبت قد به وزن واسه مانکنی, و کلا اندام, به چهارش ۱۰ بر ۱ هستش!!!!!
    این ۲۰۶ صندوقدارا رو دیدی؟!
    گرفتی مطلبو؟!؟!
    خب باسنه طرف باید اینجوری باشه…
    شکمشم که باید ماله باشه…یعنی صافه صاف باشه!
    لیموهاشم که باید اینقد تیز باشن, که اگه شاخ به شاخ بزنه, طرف در جا کور بشه!
    بوووووخوووودا…

  40. حسنی:

    نسبت قد به وزن برای مانکنی چقده؟

  41. سارا:

    واااااااییییی کلی خندیدم از حرفاتون درمورد باسن و سینه و اندام. خیلی باحالید همتون.من که خودم عاشق اینجور شغاتم

  42. رامين:

    وای دخترا وتی دخترا

  43. فروغ:

    مانکن بودن خوبه امانه برای سوءاستفاده. تازه توکشور ما درست نیست این مدلی باشیم از مسلمون بودن فقط اسمشو به دوش میکشیم وبس اعتقادی بهش نداریم>

  44. حمید:

    شما اشتباه میکنید ساز بربط را اقای فارابی ساخته نه اقای زریاب

  45. آيدا.:

    بهار جون ما که ادعای مسلمانیمون میشه نباید چیز های که خلاف دین و ایمانمونه رو
    انجام بدیم.سراسر دنیا هر غلطی که دلشون میخواد انجام بدند.

  46. سونیا:

    مرتضی سواد نوشتن نداری چطور نظر میدی سطح فکر اونام مثه تو بیسوادن دیگه

  47. بهار بخشی:

    به نظر من هیچ عیبی نداره تو خارج هم همینه تازه اونا بیشتر هم میگیرن تو این دنیا هر کسی مشغول به انجام دادن یه کارهایی حالا اینا هم مانکنن

  48. سعيد:

    واقعا خانوم مانکنه اینو خودش بهت گفت؟والا به قول یارو با این دایره قانونی که مراجع و مسئولین تعریف کردن همه ماها توش جا میشیم.مواظب باشید با دروغ و افترازدن و آدم فروشی برای بقای سایتتون یه روز خودتون تو این دایره جا نگیرید.

  49. سارا:

    صبا جون. اون مانکنی که شما توصیف کردی وجود خارجی نداره. مگه این که با عمل و پروتز همچین هیکلی رو اختراع کنند. بعد باسن باید برجسته و خوش فرم باشه نه این که مثل صندلی عقب از پشت بزنه عقب انگار که از بدن آدم زده بیرون. وگرنه خرس هم بلانسبت دوستان باسنش بزرگه. گاو هم سینش بزرگه. هیکل باید تناسب داشته باشه. تازه جای تاسف داره که کسی بخواد از هیکل و قیافش پول دربیاره. این پولا خوردن نداره

    • داریوش:

      ” مثل صندلی عقب از پشت بزنه عقب انگار که از بدن آدم زده بیرون. وگرنه خرس هم بلانسبت دوستان باسنش بزرگه. گاو هم سینش بزرگه ”

      عصبانی نشو-بیا پیش خودم

      • سارا:

        منظورتو نفهمیدم

    • بهنام:

      پولو نمیخورن سارا خانم.میدن به مانکنا

  50. saba:

    مانکن بودن یعنی باسنت از پشت بزنه عقب سینتم از جلو بزنه جلو شیکمم نداشته باشی نه اینکه لاغر استخوانی باشی عزیزم

    • zahra:

      اگه اینجوریه پس منم میتونم برم مانکن بشم …
      🙂

    • داریوش:

      من که پسرم و نه باسن دارم و نه شکم چیکار کنم؟!
      لطفا مسئولین پیگیری کنن

      • فائزه:

        من یکیو میشناختم اینجوری بود اوخ شد، مواظب باش

      • مینو:

        ]خخخخخخخخخخخخ دیوانه,پس خاک تو سر من که پیشنهاد مانکن بودن وقبول نکردمالبته از ترس بابام

    • بهنام:

      یه کلوم بگو باید “ساعت شنی” باشی دیگه!

  51. نگین:

    عزیزم شما شغل ایجاد کنید تا دخترا مجبور نباشن برن مانکن بشن.هرچند شغلهاتونم با ماهی ۲۰۰هزار تومن میترکونه.به نظر منکه شغل مانکنی خیلی هم خوبه/کاش منم بودم و ماهی ۲ملیون میگرفتم بس بود برام.روزی یه ملیون پیش کش

  52. آيدا.:

    شهیاد جون من اصلا از مانکن بودن بدم میاد.بعدشم هر چی دوست داری به عمم توهین کن.اشکالی نداره.

    • یونس:

      ایدا جان چه لاغر وچه چاق مهم دل شاد داشتن واعتماد به نفس شخص است که باید داشته باشد ناراحتی ندار بابا

  53. ایمان:

    باعث و بانی تمام اینها مسئولین می باشند !

  54. شهیاد:

    عزیزم ایدااشتباه نکن اکه زیاد لاغرباشی مانکن بودنت بدرد عمت میخوره

  55. آيدا.:

    سلا بچه ها.یه سوالی داشتم.من خودم لاغرم ولی اونایی که چاق هستند چه گناهی دارند نمیتونن توی هیچ زمینه ای شرکت داشته باشند.حتی مانکن بودن؟؟؟؟

  56. آيدا.:

    بچه ها.یه سوالی داشتم.من خودم لاغرم ولی ادمای چاق چه گناهی دارن که نمیتونن توی هیچ زمینه ای شرکت داشته باشند.حتی مانکن بودن؟؟؟؟؟

  57. مهتاب:

    چونکه ما تاریخمان برباد رفت/هستی وفرهنگمان برخاک رفت/

  58. الی:

    اقا من شغلمو پیدا کردم مایکن میشم

    • فائزه:

      خخخخخخخخ تبریک

  59. نام شما...:

    مدقانونی بگذاریدتاازبی قانونی دربیاد

  60. sahar:

    دیگه حالم داره ازاین بی فرهنگی بهم میخوره

  61. من:

    داخل فروشگاه ملا عام حساب نمیشه که بخوان با فروشنده های داخل فروشگاهها بدلیل بی حجابی برخورد کنن
    البه تو کشور بی قانون هرچی ممکنه

    • نازنین:

      کشور بی قانون!!! این قدر که ما قانون داریم هیچ جا نداره

  62. زهرا:

    من با مانکن بودنشون و تبلیغات مخالف نیستم اگه درست لباس بپوشن و حجابو رعایت کنن

    • یونس:

      عامل اصلی مالی است

  63. محمد:

    واقعا که خیلی کند ذهن هستن بعضها که این طور غفکر میکن

  64. امین:

    برید سبد کالاتون رو بگیرید این چیزا جرمه در ایران !

  65. احسان:

    چه ایرادی داره مگه ؟

  66. مرتضی:

    این حرفها همه چرته چرا پوشیدن یک لباس انقدر برای شما مهم شده که به غربی ها ربطش میدین باعث تاسفه که سطح ذهن یک لیرانی ار دوره خوازم شاهیان اینقدر پایین امده باشه بعد توقع داریم دنیا مارو تحریم نکنه لطفا برای جذب باردید کننده از یک پست مطالب دروغ از زبان دختران ایرانی تایپ نکنید

    • رها:

      مرسی اقا مرتضی…عالی بود

  67. سامان:

    خیلی درامد خوب و شغل جذابیه-

    • سعید:

      احتمالا…هه

  68. مریم:

    تمام اینها نشان دهنده هرج و مرج در کل جامعه است که مد و لباس قطر ه ای از بیکران است .

    • مرتضی:

      در کشور ما هیچ هرج و مرجی نیست ما خودمون میخواییم این طور نشون بدیم تا سرپوشی باشه واسه اشتباهاتمون

  69. رعنا:

    اگه من جای اون خبرنگاربودم حتماازشون یادمیگرفتم تامانکن شم

  70. هدیه:

    خوشبحالشون… مانکنم نشدیم

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.