یک فوق تخصص قرنیه: انجام عمل لازک فقط ۱۰ ثانیه طول می‌کشد

۲۰ آبان ،

اگر متقاضی انجام عمل لازک میباشید، حتما بخوانید!

یک فوق تخصص قرنیه: انجام عمل لازک فقط ۱۰ ثانیه طول می‌کشد

یک فوق تخصص قرنیه: انجام عمل لازک فقط 10 ثانیه طول می‌کشد

 یک فوق تخصص قرنیه با بیان اینکه به کمک عمل جراحی لازک می‌توان افراد بالای ۱٫۵ درجه را از عینک بی‌نیاز کرد، عنوان کرد: عمل لازک تنها ۱۰ ثانیه طول می‌کشد و بیمار پس از استراحت یک‌ روزه به زندگی عادی خود بازمی‌گردد البته پخش نور و سایه‌دار دیدن تصاویر به مدت یک هفته از جمله عوارض این جراحی می باشند، پس لازم است این افراد در هنگام رانندگی شبانه به مدت سه هفته به سبب اینکه تابش نور خودروهای روبرو سبب پخش شدن آن در سطح قرنیه و نورانی دیدن اجسام می‌شود، موارد احتیاطی لازم را در نظر بگیرند.

به گزارش تفسیری راسخون به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا فرتوک زاده، درباره عمل جراحی اصلاح نمره عینک با لیزر توضیح داد: افراد به دلایل گوناگونی مایل به استفاده از عینک نیستند. جنبه‌های بسیارزیبایی، سنگینی عینک و احساس محدودیت از جمله عواملی می باشند که بویژه در زنان سبب بیزاری از عینک و گرایش به لنزهای طبی یا بسیارزیبایی – طبی و در کنار آن لیزیک یا لازک می‌شوند.

وی ادامه داد: از این‌رو دانشمندان از دهه ۱۹۵۰ در اسپانیا و در دهه ۱۹۹۰ در آمریکا و یونان ایدۀ لیزیک و یا تراشیدن لایه نازکی از روی قرنیه (همانند و هم شکل عینک) به وسیله انواعی از دستگاه لیزر را مطرح و اجرایی کردند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در روش لیزیک جراح به وسیله تیغه مخصوصی قرنیه را دو لایه کرده و با پس زدن لایه رویی تلاش می‌کند تا ناحیه زیر آن را به وسیله لیزر تراش دهد، گفت: این روش به سبب عوارضی چون ضعیف شدن قرنیه و کاهش استحکام آن، عدم پیوست دائمی دو لایه به یکدیگر و احتمال ایجاد عارضه قوز قرنیه به گونه‌ای با کمبود استقبال و در نهایت منسوخ شدن مواجه شده است. البته در بعضی موارد خاص بنا به تشخیص پزشک قابل انجام است ولی در مواردی که احتمال ایجاد قوز قرنیه پیش بینی شود جراح از این روش صرفنظر می‌کند. بدین ترتیب همه توجهات به سوی روش لازک دررفع عیوب انکساری معطوف شد.

این فوق تخصص قرنیه افزود: در هر صورت قرنیه فرد با دستگاهی موسوم به اکزایمر لیزر(Exaymer Lazer) تراش می‌خورد و این نحوه تکنیک است که در مورد افراد تفاوت دارد. در تکنیک لازک سطح قرنیه را به وسیله لیزر مخصوص به نحو مناسبی تراشیده و با قراردادن ماده‌ای به نام «میتومایسین» از بروز عوارض ناخواسته و بروز کدورت و عدم شفافیت جلوگیری می‌کنند که نمره چشم فرد را بر هم نمی‌زند و در حد همان درجه مورد نیاز که اصلاح می‌کنیم تراش خواهد خورد.

فرتوک زاده با بیان اینکه در روش لازک برخلاف لیزیک، دیگر عدم اتصال دو لایه سطح قرنیه و یا آسیب به بافت سطحی آن در پی برخورد، ضربه یا تصادف وجود ندارد، اظهار کرد: در لیزیک حتی با برخورد ساده انگشت دست یا لباس این احتمال وجود دارد که دو لایه سطحی قرنیه از هم جدا شده و فرد را دچار اشکالات بعدی و مستعد عفونت کند.

وی با اشاره به شرایط انجام عمل لیزیک گفت: در گذشته برای انجام اعمال جراحی رفع عیوب انکساری، محدودیت‌هایی نظیر انجام عمل لیزیک برای نمره‌های چشم بالا وجود داشت و انجام آن برای یک محدوده از بینایی حداقل ۲ و حداکثر۷ درجه پیشنهاد می‌شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: سوزش، آبریزش، کدورت در دید وتاری آن، حساس بودن به نور و کند بودن سرعت بهبود تا چند هفته جزو مهمترین عوارض لیزیک محسوب می‌شوند.

فرتوک زاده در ادامه درباره مزیت‌های روش انجام جراحی لازک نیز گفت: در عمل جراحی لازک می‌توان افراد بالای ۱٫۵ درجه را از عینک بی‌نیاز کرد. بنابراین افرادی که ناچارند به خاطر درجات پایین و تاری کم در بینایی، عینک بزنند مخاطبان خوبی برای انجام این عمل می باشند که پس از بررسی‌های اولیه و رد بعضی از بیماری‌ها از جمله قوز قرنیه، همچنین تصویربرداری از سطح قرنیه و بعضی آزمایشات عمومی اولیه، کاندید عمل جراحی لازک می‌شوند.

پس از انجام عمل، برای رانندگی در شب احتیاط نمایید!

وی با اشاره به اینکه عمل لازک بسیار کوتاه است و حدود ۱۰ ثانیه به طول می‌انجامد، عنوان کرد: بیمار پس از استراحت یک‌ روزه می‌تواند به طور طبیعی به زندگی عادی خود بازگردد. البته توزیع نور و سایه‌دار دیدن تصاویر به مدت یک هفته از جمله عوارض این جراحی می باشند، بنابراین لازم است این افراد در هنگام رانندگی شبانه، به مدت سه هفته به سبب اینکه تابش نور خودروهای روبرو سبب پخش شدن آن در سطح قرنیه و نورانی دیدن اجسام می‌شود، موارد احتیاطی لازم را در نظر بگیرند.

افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۵۰ سال مجاز به انجام عمل لازک نیستند

این فوق تخصص قرنیه درباره محدوده سنی انجام عمل لازک توضیح داد: برای اعمال جراحی رفع عیوب انکساری (لیزیک- لازک) افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۵۰ سال مجاز به بهره گیری از این روش نیستند، چون احتمال تغییر شماره در افراد زیر ۱۸ سال وجود داشته و در افراد بالای ۵۰ سال نیز احتمال کاتاراکت یا آب مروارید وجود دارد که درمان آب مروارید خود اقدامی است برای رفع ضعف بینایی از طریق تجویز عدسی مناسب فرد.

وی اضافه کرد: عدم تغییر شماره چشم یا عینک در طول یکسال گذشته یکی دیگر از مجوزهای انجام عمل جراحی لازک یا لیزیک است. اگر شماره چشم فرد در حال افزایش است جراح باید مدتی صبر کند و حداقل یکسال اجازه بدهد که هر گونه تغییری رخ دهد. در همه موارد با عکس برداری قرنیه، احتمال قوز قرنیه مخفی بیمار را نیز تشخیص می‌دهیم واینگونه افراد را کاندید مناسب عمل لازک نمی‌دانیم چون روند طبیعی وحالت چشم را در اینگونه افراد بر هم می‌ریزد.

نزدیک بین‌ها، دوربین‌ها و آستیگمات‌ها می‌توانند لازک نمایند

به گفته فرتوک زاده نزدیک بین‌ها، دوربین‌ها و آستیگمات‌ها همه می‌توانند تحت این روش درمانی قرار گیرند و در هر درجه‌ای که باشند این امکان وجود دارد. اما ترجیح این است که افراد با درجه چشم زیر یک این عمل را انجام ندهند. البته بستگی به میزان وابستگی فرد به عینک دارد ولی زیر نمره یک فرد بدون عینک و بدون نیاز به جراحی نیز می‌تواند روند طبیعی زندگی خود را داشته باشد.

توصیه به استفاده ازعینک‌های تیره پس از انجام عمل لازک

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان پیشنهاد کرد:‌ تجویز داروهای ضد درد، ضدالتهاب و آنتی بیوتیک برای مدت ۳ هفته مهمترین اقدام پس از جراحی بوده و پیشنهاد می‌کنیم از عینک‌های تیره رنگ برای جلوگیری از آبریزش چشم و حساسیت چشم‌ها پس از عمل استفاده شود.

/۱۱۱/


اخبار راسخون / بهداشت و درمان
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.