آقای حکیم جوادی، من به شما گزارش می‌دهم!

۲۱م اسفند ،

 

دکتر حمید ضیایی‌پرور – روزنامه همشهری : اختلال در دسترسی به پایگاه اینترنتی‌های اینترنتی طی هفته اخیر همچنان ادامه دارد و در این میان متولیان فناوری اطلاعات و ارتباطات به جای پذیرش مشکل و تلاش در جهت رفع آن، به تکذیب‌درمانی روی آورده‌اند.
از‌جمله علی حکیم‌جوادی، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفت‌وگو با مهر، وجود اختلال در دسترسی به بعضی پایگاه اینترنتی‌های اینترنتی را تأیید نکرده و گفته: هیچ گزارشی در این‌باره به ما ارائه نشده است!آقای حکیم‌جوادی، بنده به‌عنوان یکی از کاربران اینترنت در ایران اکنون به‌طور رسمی و علنی موضوع را به شما گزارش می‌کنم:حقیر دو اشتراک اینترنت پرسرعت در منزل دارم؛ یک اشتراک ۲۵۶کیلو بیت از طریق ‌ای‌دی‌اس‌ال مخابرات و یک اشتراک وایمکس ایرانسل ۵۱۲کیلوبایتی و این علاوه بر اینترنتی است که در محل کارم به آن دسترسی دارم.
 
شب قبل نیاز به ارسال فایلی برای یکی از دانشجویانم داشتم. فایل مذکور ۴۰۰کیلو بود. جی‌میل باز می‌شد اما امکان ارسال فایل وجود نداشت. بیش از ۴۵دقیقه معطلی به نتیجه‌ای نینجامید. به سراغ ای‌میل‌های داخلی رفتم. بنده بعد از گذراندن هفت خوان رستمی که خودتان بهتر می‌دانید مدتی پیش موفق به اخذ ای‌میل ملی ایران دات آی‌آر شدم.
 
در کمال تعجب با اینکه این سرویس که ای‌میل ملی نام گرفته است و از پروتکل اچ‌تی‌تی‌پی‌اس هم استفاده نمی‌کند، امکان ارسال فایل مذکور را نداشت، به سراغ شناسه‌ام در پایگاه اینترنتی چی‌میل یا همان چاپار رفتم که اخیرا شورای‌عالی اطلاع‌رسانی راه‌اندازی کرده است. ارسال با این شناسه هم ممکن نشد. چند ای‌میل داخلی دیگر نیز داشتم که با همه آنها تست کردم و بعد از حدود دو ساعت معطلی و خرد شدن اعصاب موفق به ارسال یک فایل ساده از طریق اینترنت نشدم.
 
بنده نه قصد بازدید پایگاه اینترنتی خاصی را داشتم نه از وی‌پی‌ان یا فیلترشکن استفاده می‌کنم و نه دانلود یا آپلود سنگین داشتم، فقط یک ای‌میل ساده! یک ای‌میل دانشگاهی! این بار اول نیست که چنین اتفاقی رخ می‌دهد، همین الان هم که این یادداشت را ملاحظه می‌فرمایید اگر به چند تن از دوستان خود زنگ بزنید یا از چند نفر از مردم نظرسنجی کنید به شما خواهند گفت که اینترنت مشکل دارد. اگر شما به‌عنوان متولی سازمان فناوری اطلاعات کشور از این مشکل مطلع نیستید باید به کانال‌های اطلاع‌گیری خودتان شک کرده و در آن تجدیدنظر کنید. اگر اینترنت کشور مشکل دارد و به شما گزارش نمی‌کنند احتمالا مسیرهای ارسال گزارش به شما اشکال دارد.
 
آقای حکیم‌جوادی! برای حل هر مشکلی اولین راهکار، پذیرش مشکل است. تا وقتی شما مشکل را نپذیرید احتمالا برای حل آن نیز اقدامی نخواهید کرد. وقتی یک کاربر با حداقل دو اشتراک پرسرعت اینترنت نمی‌تواند یک ای‌میل بزند تکلیف بقیه کاربرانی که بخش عمده آنها از طریق دایل‌آپ به اینترنت متصل می‌شوند روشن است.
 
من نمی‌دانم آن پشت چه خبر است؟ آیا قرار است اینترنت ملی را راه‌اندازی کنید؟ آیا دارید یک نرم‌افزار تازه را تست می‌کنید؟ یا اینکه واقعا قصد دارید تا اطلاع ثانوی اینترنت را به‌صورت قطره‌چکانی به مردم بدهید؟ اما می‌دانم که در مهر‌ماه قبل نیز وقتی سرویس جی‌میل به‌طور کلی قطع شد مسئولان ذی‌ربط در ابتدا به‌طور کامل نسبت به این مسئله اظهار بی‌اطلاعی می‌کردند اما بعدا مجبور شدند آن را بپذیرند و رفع مشکل کنند.آقای حکیم‌جوادی! اکنون شما یک گزارش دریافت کرده‌اید. لطفا اقدام لازم را مبذول فرمایید.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.