آیا آرسنیک موجود در غذا واقعا مضر است؟

آیا آرسنیک موجود در غذا واقعا مضر است؟

آرسنیک عنصری است که در محیط اطراف، خاک، آب و هوا یافت می شود در نتیجه به راحتی وارد غذای انسانها می شود.  گفته شده که مقدار زیاد آرسنیک در بدن انسان نتایج خطرناکی را به دنبال دارد.

به گزارش راسخون، بسیاری از غذاهای معمولی دارای مقداری آرسنیک هستند. گوشت گاو، مرغ، ماهی، میگو، اسفناج پخته شده و آب انگور در زمره این غذاها محسوب می شوند. آرسنیک حتی در آب آشامیدنی هم وجود دارد. ولی بیشنرین نگرانی مربوط به سطح بالای آرسنیک در برنج و فرآورده های آن است.

آرسنیک در دو نوع آلی و غیر آلی وجود دارد و فرم غیر آلی آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته زیرا ماده ایی سمی و سرطان زا محسوب می شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده، قرار گرفتن در معرض مصرف مقادیر زیاد آرسنیک به مدت طولانی، منجر به افزایش ابتلا به سرطان پوست، مثانه و ریه می شود. همچنین استفاده مقدار کمی  از آن در مدت طولانی باعث تغییر و کاهش عملکرد سلول ها، افزایش بیماری دیابت، بیماری های عروقی و ریوی می شود.

بر همین اساس به مصرف کنندگان توصیه می شود در خوردن برنج و محصولات برنجی به مقدار زیاد اجتناب کنند. هرچند برخی از محققان با این نظریه موافق نیستند. برنج قهوه ایی و جوانه گندم – که هر دو سطح آرسنیک را افزایش می دهند- دارای مواد مهمی چون ویتامین B3، نیاسین و فولات هستند که به حذف آرسنیک در بدن کمک می کنند.

برخی از محققان معتقدند که به جای حذف این دو محصول از رژیم غذایی، توصیه می شود که از یک رزیم غذایی متعادل استفاده شود و قبل از پخت برنج، کاملا شسته شود.

توصیه نمی شود که مصرف کنندگان برنج را از ایست مواد غذایی خود حذف کنند بلکه محققان معتقدند که با داشتن جیره غذایی متعادل و دنبال کردن نتایج تحقیقی در این زمینه، می توان از این ماده غذایی ارزشمند استفاده کرد.

منبع: naturalnews
/2759/


اخبار راسخون / علم و فناوری

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.