اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان تا پایان سال/رتبه ۱۶ ایران در ۲۰۱۲

۱۹م آذر ،

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد مهدی نژاد در نشست خبری امروز یکشنبه با اشاره به رتبه‌های علمی ایران در منطقه و جهان افزود: براساس پایگاه استنادی اسکوپوس ایران در سال ۲۰۱۲ با ثبت ۳۰ هزار و ۷۱۴ مقاله رتبه ۱۶ دنیا و اول منطقه را به دست آورد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به رتبه ایران از نظر پایگاه استنادی ISI اظهار داشت: براساس آمار پایگاه استنادی ISI ایران در سال ۲۰۱۲ با ثبت ۲۱ هزار و ۵۰۶ مقاله رتبه دوم منطقه و ۱۹ جهانی را به دست ‌آورد.

وی همچنین رتبه ایران در حوزه نانوفناوری را در سال جاری میلادی رتبه ۱۲ جهانی دانست و ادامه داد: همچنین ایران در حوزه فناوری اطلاعات رتبه ۱۳جهانی، در حوزه سلول‌های بنیادی رتبه ۱۸، در حوزه میکروالکترونیک رتبه ۲۰ و در حوزه زیست فناوری رتبه ۳۲ جهانی را به دست آ‌ورده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از افزایش ۸ درصدی سهم اعتبارات پژوهشی از GDP طی ۷ سال اخیر خبر داد و یادآور شد: این میزان از حدود ۵ دهم درصد به ۸ دهم درصد افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود که سهم پژوهش از GDP در سال ۹۰ به ۱٫۲ درصد رسیده باشد.

به گفته مهدی نژاد بعضی پیش‌بینی کرده‌اند که ایران با بستر‌هایی که ایجاد کرده است تا سال ۲۰۱۸ می تواند در حوزه تولیدات علمی به مقام چهارم دنیا برسد.

آمار قطب‌ها و انجمن‌های علمی در کشور

مهدی نژاد با بیان شاخص‌های توسعه علمی کشور اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۸۴ تعداد انجمن‌های علمی کشور ۱۵۹ انجمن بوده و این آمار در سال ۹۱ به ۲۸۰ انجمن بالغ شده است.

وی تعداد قطب‌های علمی کشور را در سال ۸۴، ۸۴ قطب ذکر کرد و ادامه داد: این تعداد در سال جاری به ۶۴۲ قطب رسیده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم همچنین تعداد نشریات علمی پژوهشی در سال ۸۴ را ۱۷۱ نشریه ذکر کرد و یادآور شد: این آمار در سال جاری به ۶۸۲ نشریه بالغ شده است.

وی با بیان اینکه تعداد پارک‌های عمل و فناوری از ۱۴ پارک در سال ۸۴ به ۳۱ پارک در سال جاری رسیده است، خاطر نشان کرد: تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد از ۶۷۶ شرکت در سال ۸۴ به ۱۹ هزار شرکت در سال جاری رسیده است.

شرط اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان 

 مهدی نژاد همچنین با اشاره به تصویب قانون شرکت‌های دانش بنیان یادآور شد: اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز تدوین شده است که با تخصیص اعتبارات لازم زمینه اجرایی شدن این قانون در ۳ ماه آینده فراهم می‌شود و می‌توان گفت که سال آینده زمان شکوفایی قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان است.

ایجاد کنسرسیوم مشترک وزارت علوم با وزارت نفت

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به همکاری‌های این وزارتخانه با سایر دستگاه‌ها یادآور شد:‌ در سال جاری کنسرسیوم مشترکی میان وزارت علوم، وزارت نفت و ۶ دانشگاه بزرگ کشور ایجاد شده است که در این کنسرسیوم در زمینه ازدیاد برداشت همکاری‌های مشترکی دارند. این وزارتخانه همچنین با وزارت صنایع تفاهم‌نامه‌ای در خصوص ۱۸ پروژه با مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان به امضا رسانده است.

وی با اشاره به عدم اجرای مفاد این تفاهم‌نامه گفت: به سبب مشکلات مالی اجرای این ۱۸ پروژه دچار وقفه شده است.


MehrNews Rss Feed
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.