ارزیابی سایت‌های حاکمیتی با نرم‌افزار

در سومین دوره از جشنواره ارزیابی وب‌گاه‌های حاکمیتی برای اولین‌بار با استفاده از نرم‌افزار ارزیابی تخصصی و فنی، امکان پالایش و انتخاب ۸۵ وب‌گاه از میان ۲۳۹ وب‌گاه راه یافته به مرحله ارزیابی، در کوتاه‌ترین زمان ممکن فراهم شد.
به گزارش واحد ارتباطات دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی، مهندس سید روح الله سجادی، دبیر علمی سومین جشنواره ارزیابی وب‌گاه‌های حاکمیتی با بیان مطلب ذکر شده، اظهار داشت: در مرحله اول که بر مبنای خود اظهاری دستگاه‌ها صورت گرفت، ۴۵۳ دستگاه از طریق وب‌گاه جشنواره به آدرس www.nwa.ir اقدام به ثبت‌نام اولیه کرده و در مجموع به ۶۰ سوال پاسخ دادند که این سوالات در سه سطح ارزیابی هویتی، ارزیابی خدمات بر اساس عملکرد دستگاه‌ها (خدمات اطلاع‌رسانی ،خدمات تعاملی ،خدمات تراکنشی) و ارزیابی عمومی انجام گرفت.
وی ادامه داد: از میان ثبت‌نام کنندگان ۲۳۹ دستگاه به مرحله ارزیابی راه یافتند و سایرین به دلایل متعدد، از جمله قرار ندادن ابزار هویت‌سنجی در وب‌گاه خود، نداشتن شرایط شرکت در جشنواره و یا عدم تکمیل کامل فرم خوداظهاری از ورود به این مرحله بازماندند. از میان کل دستگاه¬های شرکت¬کننده در جشنواره بیشترین میزان شرکت از قوه مجریه (۱۴۳ سازمان) و بعد از آن از قوه قضائیه (۸۳ سازمان) و نهادهای حاکمیتی (۱۱ سازمان) و قوه مقننه (۲ سازمان) بوده است.
به گفته مهندس سجادی پس از خوداظهاری در خصوص مشخصات فنی و ساختاری هر یک از وب‌گاه‌های شرکت‌کننده در جشنواره، فاز بررسی میدانی وب‌گاه‌ها از سوی دو تیم ارزیابی مقدماتی و ارزیابی پیشرفته وب‌گاه‌ها آغاز شد و در ادامه با به‌کارگیری ابزارهای اختصاصی برخط و برون‌خط طراحی شده و ابزارهای عمومی برخط و برون‌خط ارزیابی وب، مرحله نهایی ارزیابی صورت گرفت.
دبیر علمی سومین دوره از جشنواره ارزیابی وب‌گاه‌های حاکمیتی یادآور شد: در مرحله نهایی برای اولین‌بار با استفاده از نرم‌افزار ارزیابی تخصصی و فنی، ۸۵ وب‌گاه بر اساس ۲۰ درصد کل وب‌گاه‌های شرکت‌کننده در هر بخش که امتیاز لازم را کسب کردند، انتخاب شدند که کلیه ۸۵ وب‌گاه در حوزه اطلاع رسانی، ۵۲ وب‌گاه ‌در حوزه خدمات تعاملی و ۲۷ وب‌گاه در حوزه تراکنش مالی به رقابت می‌پردازند.
وی تصریح کرد: انتخاب وب‌گاه برتر در بخش امنیت وب‌گاه‌ها نیز با استفاده از ابزار و اسکنرهای خودکار صورت پذیرفته است.
مهندس سجادی در پایان گفت: از میان ۸۵ دستگاه راه یافته به مرحله نهایی ۷۴ درصد مربوط به قوه مجریه، ۱۴درصد مربوط به قوه قضاییه، ۲درصد مربوط به قوه مقننه و ۱۰درصد مربوط به نهادهای حاکمیتی است.
گفتنی است در این مرحله وب‌گاه‌ها در ۵ سطح از جمله سطح اول موجودیت وب‌گاه (شامل اطلاع‌رسانی، تعامل با کاربر، رادیو و تلویزیون اینترنتی، خبرگزاری و خبررسانی، رعایت حقوق مؤلفان و پدیدآورندگان، روزآمد‌سازی، ارزیابی خط و زبان فارسی)، در سطح دوم مدیریت اطلاعات و محتوا (شامل ارزیابی کیفیت دسته‌بندی اطلاعات و محتوا، سامانه‌‌های جستجو، سامانه‌های گزارش‌گیری، بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو)، در سطح سوم تعامل و مدیریت دانش (شامل ارزیابی سطح تعامل، ارزیابی خدمات، خدمات آموزش الکترونیکی، کاربردپذیری و دسترس‌پذیری)، در سطح چهارم تراکنش (شامل ارزیابی حریم خصوصی کاربران، ارزیابی امنیت، فروش اینترنتی، تراکنش مالی) و در سطح پنجم درگاه جامع (شامل ارزیابی مدیریت کاربران، ارزیابی فناوری و معماری اطلاعات) مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

iTanalyze.ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.