از نظر جذب پزشک در وضع نامناسبی قرار داریم

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : مدیرکل پزشکی قانونی کردستان گفت: فعالیت در پزشکی قانونی استان‌های مرزی به سبب ضرورت کمک به برقراری امنیت در این استان‌ها به صورت شبانه‌روزی صورت می‌گیرد.

دکتر غلامرضا همایون‌پور در گفت‌وگو با «حمایت» افزود: با این حال به سبب مشکل کمبود نیروی انسانی و متخصص در پزشکی قانونی، جذب و حفظ نیرو در استان‌های مرزی در مقایسه با استان‌های مرکزی کاری بسیار دشوارتری است.

به گفته وی، اشخاص شاغل در این مجموعه مسئولیت سنگینی را برعهده دارند اما با توجه به میزان حقوق کارکنان، انگیزه کافی برای فعالیت در پزشکی قانونی وجود ندارد؛ به همین سبب اجرای کامل قانون فوق‌العاده خاص کارکنان پزشکی قانونی ضروری به نظر می‌رسد. مدیرکل پزشکی قانونی کردستان خاطرنشان کرد:در ۵ سال اخیر تمام نیروهایی که از طریق آزمون‌ها وارد پزشکی قانونی استان شدند، بعد از یک یا دو ماه از مجموعه خارج شدند.»

وی با بیان اینکه مرکز پزشکی قانونی شهرستان‌های مریوان و سقز به سبب نبود پزشک تعطیل شده‌اند، تاکید کرد: از نظر جذب نیرو در بخش پزشک در وضع نامناسبی قرار داریم و البته امکان برگزاری آزمون برای استخدام نیرو وجود ندارد؛ به همین سبب با رایزنی و از طریق آزمون‌های برگزارشده در قبل برای دو مرکز «بیجار» و«سقز» نیرو جذب کردیم اما مراحل آغاز به کار آنان در پیچ و خم بخش اداری است و تاکنون نتیجه‌ای حاصل نشده است. همایون‌پور کمبود بودجه را هم از دیگر مشکلاتی می‌خواند که اداره کل پزشکی قانون کردستان همچون دیگر استان‌ها با آن روبه‌رو است.

ضرورت انتقال سالن تشریح به خارج از شهر
مدیرکل پزشکی قانونی کردستان دربارهٔ اقدام‌های عمرانی این نهاد هم اظهار کرد: در مرکز پزشکی قانونی شهرستان سقز سالن تشریح نداشتیم که خوشبختانه ساخته و راه‌اندازی شد. ساختمان مرکز شهرستان مریوان هم که به صورت استیجاری بود نیز تحویل گرفته شد و اکنون در حال تهیه امکانات و لوازم موردنیاز آن هستیم. ساخت سالن تشریح و آزمایشگاه پزشکی قانونی مرکز استان هم که جزو مصوبات سفر اول و دوم رییس‌جمهوری بود تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که به سبب مشکلات مالی ادامه کار متوقف شده است.
این مقام مسئول یادآور شد: سالن تشریح پزشکی قانون سنندج کوچک است و از طرفی به سبب واقع شدن آن در مرکز شهر مردم را با مشکل مواجه کرده است. این سالن یک تخت دارد در صورتی که باید دو سال پیش نسبت به رفع این مشکلات اقدام می‌شد.

همایون‌پور با تاکید بر اینکه در صورت بروز حوادث غیرمترقبه با وضعیت فعلی نمی‌توان پاسخگو بود، تصریح کرد: با وجود برگزاری جلسه با ستاد حوادث غیرمترقبه و استانداری با هدف چاره‌اندیشی برای زمان وقوع بلایای طبیعی و رفع مشکلات احتمالی، تاکنون پاسخی دریافت نکردیم. وی یادآور شد: بودجه ساخت سالن تشریح، استانی است به همین سبب برای تامین هزینه آن نمی توانیم اقدامی انجام دهیم.

کاهش ۶درصدی نزاع
مدیرکل پزشکی قانونی کردستان در بخش دیگری از این گفت وگو خود به بررسی آمار معاینات سرپایی پرداخت و گفت: در ۷ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل میزان وقوع نزاع ۶ درصد و حوادث ناشی از کار نیز ۸ درصد کاهش داشته اما مصدومان ناشی از تصادف۶درصد رشد داشته است. همایون‌پور ادامه داد: در مجموع تعداد معاینات سرپایی در ۷ ماه اول سال‌جاری ۲۲ هزار و ۳۱۱ مورد بود که نسبت به همین مدت در سال ۹۱، یک درصد رشد داشته است. همچنین معاینات اجساد متوفیان ناشی از حوادث کار و سوختگی در ۷ ماه ابتدایی در مقایسه با مدت مشابه به ترتیب ۴۴ و ۲۳ درصد کاهش داشته است.

وی میزان مسمومیت با سم و غرق‌شدگی را به ترتیب با ۲۸ و ۶ درصد کاهش عنوان کرد و افزود: میزان گازگرفتگی در ۷ ماه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز ۱۵ درصد کاهش داشته است.

همایون‌پور خاطرنشان کرد: در مجموع معاینات فوتی ۵ درصد افزایش داشته است. متوفیان ناشی از حوادث تصادف هم ۱۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد که طبق آمار در بخش‌های داخل‌شهری ۶ درصد کاهش، برون‌شهری۲۸درصد رشد و روستایی ۶۸ درصد کاهش به ثبت رسیده است. وی یادآور شد: مجموع معاینه‌های فوتی ۶۳۲ مورد بوده که در مقایسه با ۷ ماه اول سال ۹۱، ۵ درصد رشد داشته است.

این مقام مسئول دربارهٔ فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این اداره ‌کل نیز اظهار کرد: آموزش به کارکنان با هدف به‌روز شدن آنان و برگزاری دوره برای دانشجویان رشته‌های حقوق و پزشکی از جمله گام‌های پزشکی قانونی کردستان به شمار‌ می‌آید.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.