از «پدرخوانده ۳» تا «ماتریکس» / تاریخچه خشونت در سینماهای آمریکا + عکس

به گزارش خبرآنلاین، خبر تیراندازی در یکی از سینماهای نمایش‌دهنده فیلم «شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» در آمریکا حالا حالاها سینماروها در سراسر دنیا را شوکه نگه خواهد داشت.

 

اولین بار نیست که در سالن‌های سینمای آمریکا خشونت و خون به راه افتاده است. چه قضیه دعواهای محلی بوده یا فقط خشم یک تماشاگر، خشونت این افراد چند نفر قربانی بیگناه داشته است، چند قربانی که برای تفریح به سینما رفته بودند.

 

آنچه در ادامه می‌خوانید مروری است بر تلخ‌ترین و مرگبارترین این اتفاقات نادر:

 

«رنگ‌ها» (۱۹۸۸)

۱۳ مرد جوان در لس‌آنجلس در جریان اولین هفته نمایش «رنگ‌ها» در سال ۱۹۸۸ دستگیر شدند. این فیلم مبارزه پلیس لس‌آنجلس با جنایت دار و دسته‌های خیابانی را نشان می‌دهد. افراد دستگیرشده اعضای دو گروه خیابانی بودند که برای دعوا و درگیری خارج از سالن سینما جمع شدند. همان موقع چند نفر مشکوک دیگر نیز در سطح شهر دستگیر شدند. این افراد در تظاهراتی شرکت کرده بودند برای عدم نمایش فیلم در سینماها. شعارهای این معترضان چنین بود: «رنگ‌ها بچه‌ها را به کشتن می‌دهد» و «رنگ‌ها را در لس‌آنجلس نشان ندهید». پلیس شهرهای شیکاگو، نیویورک و میامی نیز در زمان نمایش فیلم در حالت آماده باش بودند.

 

«پدرخوانده: قسمت ۳» (۱۹۹۰)

در زمان نمایش «پدرخوانده: قسمت ۳» ساخته فرانسیس فورد کوپولا در لانگ آیلند، گروه‌های خیابانی با هم درگیر شدند. در جریان نمایش فیلم چند نفر که در ردیف اول نشسته بودند با چند نفر که در ردیف‌های آخر نشسته بودند درگیری لفظی پیدا کردند و به سمت هم شلیک کردند. هیچ کدام از اعضای دو گروه مجروح نشدند، اما چهار تن از تماشگران از جمله نوجوانی ۱۵ ساله کشته شدند.

 


آل پاچینو در صحنه‌ای از فیلم «پدرخوانده: قسمت ۳»

«

Boyz n the Hood» تولید ۱۹۹۱

بااینکه این فیلم گروه‌های خیابانی را نقد می‌کرد، یک قتل و چند درگیری حاشیه نمایش این فیلم در سال ۱۹۹۱ بود. مردی ۲۳ ساله در جریان هفته اول نمایش این فیلم کشته و نوجوانی ۱۵ ساله کاردآجین شد. چندین نفر دیگر هم در درگیری‌های منتسب به فیلم مجروح شدند. جان سینگلتن، کارگردان فیلم درمورد این خشونت‌ها گفت: «قلب من مانند قلب خانواده قربانیان و مجروحان به درد آمده است. ناراحت هستم چون فیلم من کاری به این چیزها نداشت. فیلم من درمورد دوستی، عشق و خانواده بود.»

 

«جویس» (۱۹۹۲)

وقتی سال ۱۹۹۲ فیلم «جویس» با بازی توپاک شکور روی پرده رفت، در چند ایالت آمریکا خشونت بروز کرد که نتیجه آن مرگ دختری ۱۶ ساله در شیکاگو بود. علاوه بر این پسری ۱۸ ساله هم در فلادلفیا پس از ترک سالن سینما مورد اصابت گلوله قرار گرفت و فلج شد. این گلوله سرگردان در جریان درگیری مسلحانه دو گروه خارج از سالن سینما شلیک شد. پارامونت که تولیدکننده فیلم بود خرج و مخارج اعزام ماموران بیشتر به سالن‌های سینما را متقبل شد. فیلم در سالگرد ۲۰ سالگی خود دوباره به منظور بررسی خشونت در میان جوانان اکران شد.

 

«مردان ایکس: آخرین مقاومت» (۲۰۰۶)

پل شرام ۶۲ ساله در بالتیمور به همراه چند تن از دوستانش به سالن سینما رفته بود تا این فیلم را تماشا کند، اما یکی از تماشاگران چند نفر را به گلوله بست و او قربانی این کار شد. حدود ۲۰ دقیقه از شروع فیلم گذشته بود که مردی ۲۴ ساله از جای خود بلند شد و از تماشاگران خواست روی زمین دراز بکشند. او سپس چهار تیز شلیک کرد و بعد هم به لابی سینما رفت و منتظر پلیس ماند. پلیس اعلام کرد شرام به این دلیل کشته شد که نزدیک‌ترین هدف به ضارب بوده است. این درحالی بود که همسر مقتول پس از پایان نمایش فیلم به سینما رفت تا با شوهر خود روبرو شود، اما ماشین‌های پلیس را می‌بیند.

 


هیو جکمن در فیلم «مردان ایکس: آخرین مقاومت»

 

«مورد عجیب بنجامین باتن» (۲۰۰۸)

جیمز جوزف سیاللا ۲۹ ساله به دلیل تیراندازی به پدر خانواده‌ای محکوم شد. این مرد ۲۹ ساله ادعا می‌کرد پدر خانواده در جریان نمایش فیلم در روز کریسمس مدام حرف می‌زده است. سیاللا ابتدا به سمت پسر مرد پاپ کورن پرتاب می‌کند و بعد به بازوی مرد تیری شلیک می‌کند.

 

سه‌گانه «ماتریکس»

با اینکه نمایش فیلم‌ها هیچگونه اعمال خشونت‌آمیزی در سینما به همراه نداشت، اما چند نفر اعتراف کرده‌اند این فیلم علمی تخیلی آن‌ها را به سمت جنایت سوق داده است، آن هم چند سال پس از اکران فیلم. هنوز بسیاری گمان می‌کنند قتل عام کلمباین در سال ۱۹۹۹ به اولین فیلم این مجموعه ارتباط دارد. اولین فیلم چند هفته پیش از وقوع این حادثه روی پرده رفت. سال ۲۰۰۳ وکیل پسری ۱۹ ساله که والدینش را کشته بود ادعا کرد موکلش خیال می‌کرده در ماتریکس (یک دنیای غیرواقعی) زندگی می‌کند. در سال ۲۰۰۷ نیز مردی که صاحبخانه خود را کشته بود ادعا کرد در فیلم‌های «ماتریکس» غرق شده است.

 

کیانو ریوز در صحنه‌ای از فیلم «ماتریکس»

 

«شوالیه تاریکی برمی‌خیزد» (۲۰۱۲)

مردی که ماسک بر صورت زده بود در یک سالن سینما در اورورا در حومه دنور در کلورادو ۱۲ نفر را کشت و بسیاری را در جریان نمایش فیلم مجروح کرد. مظنون جیمز هلمز ۲۴ ساله است.

 

هالیوودریپورتر / ۲۰ ژوئیه / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

۵۸۲۴۱

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.