استخدام استخدام مهندس های در آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش یکی از نیازهای واقعی آموزش و پرورش در آینده نزدیک را “استخدام مهندس های” در رشته‌های گوناگون برای هنرستان‌ها عنوان نمود.

به گزارش تفسیری خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حمیدرضا حاجی بابایی در اولین همایش سراسری توسعه آموزش‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش در افق ایران ۱۴۰۴ که با حضور معاون اول رییس جمهور در اردوگاه شهید باهنر در حال برگزاری است، گفت: آموزش و پرورش با داشتن نقشه جامع و سند تحول بنیادین به عنوان اسناد بالادستی و همچنین برنامه پنجم توسعه و سیاست‌های نظام که از سوی رهبری اعلام شده، برنامه‌های خود را تدوین نموده است.

وی با بیان اینکه همه برنامه‌های اجرایی اسناد بالادستی آموزش و پرورش در حال آماده سازی است، گفت: به سریعی کتاب‌های مربوط به برنامه‌های اجرایی آموزش و پرورش چاپ خواهد شد.

وی افزود: آموزش و پرورش اولین وزارتخانه‌ای است که برنامه‌های خود را با معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری هماهنگ نموده است و همهی معاونت‌های این وزارتخانه برنامه‌های خود را همسو با اسناد بالادستی آماده نموده‌اند.

حاجی بابایی با بیان اینکه سند تحول بنیادین جزو پرافتخارترین اسناد عمیق علمی کشور است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده، عنوان نمود: ۱۳۱ راهکار در این سند عنوان شده که یکی از مهمترین راهکارهای آن توسعه هنرستان‌های فنی حرفه‌ای است.

حاجی بابایی ادامه داد: وقتی با وضعیت هنرستان‌ها و مراکز کار و دانش مواجه شدیم که تعداد آنها به شدت رو به کاهش بود و آمار و ارقام افول رشته‌های هنرستانی و کار و دانش را نشان می‌داد که یک زنگ خطر برای آموزش و پرورش و کشور محسوب می‌شد.

وزیر آموزش و پرورش تصریح نمود: با اقداماتی که در جهتی بهبود وضعیت رشته‌های فنی حرفه‌ای و هنرستان‌ها صورت گرفت، چندین مصوبه در مجلس به تصویب رسید تا شرایط هنرستان‌ها بهبود یابد که یکی از این اقدامات تاسیس دانشگاه فنی حرفه‌ای تحت نظر وزارت علوم بود که سبب ایجاد انگیزه در بین هنرجویان شد.

وی گفت: از سوی دیگر آموزش و پرورش و دولت مسئله هنرستان‌ها را به طور جدی در دستور کار قرار دادند و مقرر شد تا پایان برنامه پنجم توسعه پوشش تحصیلی هنرستان‌ها برای دانش آموزان به ۵۰ درصد افزایش یابد.

حاجی بابایی عنوان نمود: در سال جاری پوشش تحصیلی هنرستان و کار و دانش به ۴۵ درصد رسیده و همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا این رقم را در سال تحصیلی آینده به ۵۰ درصد برسانیم، چرا که هدفگذاری اصلی آموزش و پرورش پوشش ۷۰ درصدی دانش آموزان در رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به افزایش ۳٫۱ درصدی رشد هنرستان‌های نمونه دولتی، خاطر نشان نمود: تعداد هنرستان‌ها در شهر تهران از ۲۸ هنرستان در سال ۸۸ به ۸۹ هنرستان در سال تحصیلی جاری افزایش یافته است. همچنین شاهد افزایش ۲٫۵ برابری جذب دانش آموزان از متوسطه به هنرستان بودیم.

وی با بیان اینکه رشد ۱۰۰ درصدی دانش آموزان روستایی در رشته‌های فنی حرفه‌ای یکی دیگر از اقدامات آموزش و پرورش بود، عنوان نمود: همه اتفاقات مثبت ارتقای کمی و کیفی هنرستان‌ها در طول سه سال اجرای برنامه تحول صورت گرفته، ضمن آنکه دانش آموزان دختر رشته‌های فنی حرفه‌ای و کار و دانش نیز شش درصد افزایش یافته‌اند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین افزایش ۲ درصدی سهم رشته‌های صنعت و ۱٫۵ درصدی رشته‌های کشاورزی را از دیگر اقدامات موثر در جهتی توسعه رشته‌های فنی حرفه‌ای عنوان نمود.

وی با بیان اینکه از میان ۴۰ هزار نیرویی که با مصوبه مجلس شورای اسلامی به استخدام آموزش و پرورش درآمده‌اند ۱۲ هزار نفر در رشته‌های مهندسی جذب شدند، گفت: این نیروها با ورودشان به هنرستان‌ها از لحاظ کیفی رشته‌های هنرستانی را تحت تاثیر قرار داده‌اند، بر این اساس یکی از نیازهای واقعی آموزش و پرورش در آینده نزدیک استخدام مهندس های در رشته‌های گوناگون است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

حاجی بابایی با اشاره به استقرار نظام تازه ۳ -۳ – ۶ یکی از پیامدهای اجرای این نظام را سه ساله و تخصصی شدن رشته‌های هنرستانی برشمرد و گفت: با استقرار این نظام هدایت تحصیلی دانش آموزان از سال سوم راهنمایی انجام می‌شود و دانش آموزان پس از اتمام این دوره وارد هنرستان و یا دبیرستان می‌شوند.

حاجی بابایی عنوان نمود: سال ۹۰ و ۹۱ مجلس شورای اسلامی اعتبار جداگانه‌ای را برای تجهیز هنرستان‌ها در نظر گرفته که رقم این اعتبار در سال جاری ۳۱ میلیارد تومان است و چنانچه تخصیص یابد، ۶۷۰۰ هنرستان فعال به تجهیزات و کارگاه‌های مورد نیاز مجهز می‌شوند.

حاجی بابایی ابراز امیدواری نمود: با اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی که در آموزش و پرورش صورت گرفته، سال آینده پوشش تحصیلی هنرستان‌ها به ۵۰ درصد برسد، چرا که این امر برای کشور بسیار تعیین نماینده است.

منبع خبر


استخدام

تا این لحظه ۳نظر ثبت شده
  1. سارا:

    ب فکر مهندسان برق خانوم باشید لطفا

  2. ساسان:

    بس جی شد این برنامه استخدامی بالاخره کی اجرایی میشه

  3. نام نجمه:

    نمیدونم چی بگم فقط تورو خدا به فکر ما مهندسین بدبخت توی خونه مونده باشید، منکه زنم و همسرم اجازه کار هیچ کجا به غیر از اموزش و پرورش نمیدهد چیکار باید بکنم ؟لطفا اگر خبری شد به من هم اطلاع دهید.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.