اسنودن: آمریکا پیامک‌های سراسر جهان را رصد کرده است/جاسوسی از کامپیوترهای خاموش و آفلاین!

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

ادوارد اسنودن، افشاگر اطلاعاتی و کارمند سابق نهادهای جاسوسی و اطلاعاتی آمریکا به رسانه‌ها مدارکی ارایه کرده که نشان می‌دهد سازمان امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) روزانه ۲۰۰ میلیون پیامک تلفنی کاربران در تمامی نقاط جهان را جمع آوری و ضبط کرده است.
 
روزنامه معتبر کلیک گاردین چاپ بریتانیا، روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد بر اساس مدارکی که آقای اسنودن فاش کرده، سازمان ان.اس.ای تمامی مشخصات این پیامک‌ها (تکست) اعم از مکان ارسال و محتویاتی چون داد و ستدهای بانکی و اطلاعات مربوط به کارتهای اعتباری را رصد و ثبت می کرده است.
 
 
 
سازمان امنیت ملی آمریکا (ان.اس.ای) در پاسخ به این گزارش به بی بی سی گفت "رصد و ضبط پیامک های تلفنی کاملا قانونی بوده و القای این تصور که این سازمان خودسرانه و بدون مجوزهای قانونی چنین اقدامی کرده، نادرست است."
 
 
 
این گزارش تنها یک روز پیش از آن صورت می گیرد که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، بنا دارد از تصمیم کاخ سفید برای اصلاح قوانین و مقررات و نظارت بر سازمان ان.اس.ای سخن بگوید.
اصلاحاتی که گفته می گردد بیشتر پیرامون این چهار محور خواهد بود: تقویت نظارت دولت؛ جمع‌آوری اطلاعات زیر نظر ان.‌اس.‌ای؛ شنود از رهبران جهان مشروط به تایید مقامات عالی دولت؛ افزودن وکیل حریم خصوصی به دادگاه نظارتی
این گزارش همچنین از دسترسی یک نهاد اطلاعاتی بریتانیایی به بخشی از این اطلاعات که مربوط به شهروندان بریتانیایی بوده، خبر می‌دهد.
 
جاسوسی از کامپیوترهای خاموش
روز قبل (پانزدهم ژانویه) هم در گزارش جداگانه، روزنامه معتبر کلیک نیویورک تایمز از برنامه سازمان ان.اس.ای برای جاسوسی از کامپیوترهایی که حتی به اینترنت وصل نیستند و خاموش اند، پرده برداشت.
 
این روزنامه آمریکایی گفت در استفاده از این روش، ارتش روسیه، چین و کارتل‌های مواد مخدر از جمله اهداف آژانس امنیت ملی آمریکا بوده‌اند.
 
نیویورک تایمز نوشته که آژانس امنیت ملی آمریکا با نصب مدار یا کارت‌های یو اس بی در کامیپوترها، این امکان را می‌یافت تا با استفاده از امواج رادیویی ارسالی، اطلاعات موجود در کامیوترها را بی آنکه به اینترنت وصل باشند به دست آورد.
 
این فن‌آوری اگرچه پدیده تازهی نیست اما تا کنون خبری در مورد استفاده از آن توسط سرویس‌های جاسوسی آمریکا منتشر نشده بود.
 
آژانس امنیت ملی آمریکا در واکنش به این خبر گفته است که هدف های مورد نظر، در خاک آمریکا نبودند.
 
رسوایی‌های اطلاعاتی سازمان ان.اس.ای در یکسال قبل به بزرگترین چالش حقوق بشری کاخ سفید در سال ۲۰۲۴ تبدیل شد و با اضافه شدن موضوع شنود تلفنی رهبران جهان و کاربرد هواپیماهای بدون سرنشین در حریم هوایی کشورهای دیگر، دولت دموکرات باراک اوباما را با پرسش های جدی دربارهٔ رعایت حقوق شهروندان آمریکایی و حقوق بین المللی و دیپلماتیک روبرو کرده است.
 
این رسوایی سال قبل با انتشار یافتن اسنادی که ادوارد اسنودن از عملیات آژانس امنیت ملی و شرکت مخابراتی ورایزن که بزرگترین شرکت تلفن آمریکاست منتشر کرد، مورد توجه‌ها قرار گرفت.
 
عملیاتی که طی آن سازمان ان.اس.ای دستور داده بود ورایزن اطلاعات مربوط به میلیون‌ها تماس تلفنی که دست کم یک سوی آن در آمریکا باشد را در اختیار دولت بگذارد. این اطلاعات از جمله شامل شماره تلفن‌ها، زمان و طول تماس، شماره کارت های تلفن و شماره سریال تلفن‎ها می‌شد.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.