اصلاح قانون بانکداری بدون ‌ربا کلید خورد

گردآوری توسط گروه بیمه ممتاز نیوز

بینا:نایب‌رئیس کارگروه ویژه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا از تشکیل اولین جلسه کارگروهی ویژه در مجلس برای تهیه پیش‌نویس اصلاح قانون بانکداری بدون ربا خبر داد و گفت: در حال حاضر یک نظام حقوقی متناسب با فقه و یک سیستم عملیاتی متناسب با بانکداری ربوی داریم که…

محمدحسین حسین‌زاده بحرینی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت، دربارهٔ آخرین وضعیت تهیه پیش‌نویس اصلاح قانون بانکداری بدون ربا گفت: این موضوع با آقای دکتر لاریجانی مطرح شد و با تدبیر وی کارگروهی برای تهیه پیش‌نویس اصلاح این قانون تشکیل شد که جمعی از اقتصاددانان و حقوقدانان مجلس در این کارگروه حضور دارند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اصلاح نظام بانکی را یکی از لوازم تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود:‌ یعنی باید نظام تجهیز و تخصیص منابع و به تبع آن بازار پول و سرمایه را در کشور اصلاح کنیم که این موضوع از ابتدای مجلس نهم مورد توجه جمعی از نمایندگان مجلس بود.

وی با بیان اینکه اولین جلسه کارگروه با ریاست آقای مصباحی مقدم تشکیل شد، گفت: در این کارگروه از دو منظر حقوقی و ضوابط عملیاتی در نظام بانکداری نسبت به اصلاح ساختار نظام بانکداری اقدام می‌کنیم؛ درحالی‌که بعضی موارد قانون بانکداری نیازمند اصلاح و ویرایش است؛ اما در قانون فعلی هیچ تدبیری برای سیستم عملیاتی بانک وجود ندارد.

نایب‌رئیس کارگروه ویژه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا، با تاکید بر اینکه بانکداری از نظام حقوقی و ضوابط عملیاتی تشکیل می‌شود، گفت: بانک‌ها در قالب بستر نظام حقوقی فعالیت می‌کنند؛ اما اگر ضوابط عملیاتی به‌درستی اجرا نشود، قانون بانکداری بدون ربا نیز به‌درستی اجرا نمی‌شود.

حسین‌زاده بحرینی ادامه داد: در این کارگروه ویژه تصمیم بر این است که از متخصصان خارج از مجلس، بانک مرکزی و صاحب‌نظران امور بانکی نیز استفاده شود تا علاوه‌بر اصلاح خلاهای حقوقی قانون، فصلی در قانون فعلی بانکداری اضافه کنیم تا ناظر بر سیستم عملیاتی بانک‌ها باشد و نواقص فعلی را برطرف کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با بیان اینکه ریشه مشکل نظام بانکداری این است که در زمان اصلاح نظام حقوقی در سال ۱۳۶۲ هیچ فکری برای سیستم عملیاتی نشد، افزود: در حال حاضر یک نظام حقوقی متناسب با فقه و یک سیستم عملیاتی متناسب با بانکداری ربوی داریم که نتیجه آن چالش‌های موجود در نظام بانکداری است.

وی ادامه داد: برای اینکه نظام بانکداری کشور متناسب با فقه باشد در دام ربا افتاده‌ایم؛ البته مشکل از اصل قانون بانکداری نیست، بلکه قانون فعلی کاملا برگرفته از فقه است؛ اما مشکل این است که در زمان تصویب این قانون هیچ اقدامی برای تحقق یک سیستم عملیاتی در بانک‌ها نشده بود.

حسین‌زاده افزود: در حال حاضر نیازمند مهندسی و طراحی یک سیستم در نظام بانکداری هستیم تا با روش‌هایی بانک‌ها را به‌گونه‌ای در مسیر قرار دهیم تا علاوه‌بر اینکه فعالیت خود را به‌درستی انجام دهند، بتوانند منویات قانون بانکداری بدون ربا را محقق کنند که این فصل نیز قرار است در قانون فعلی تعبیه شود؛ بنابراین ماموریت بسیار سنگینی برای اصلاح ساختار نظام بانکداری بر عهده این کارگروه ویژه است.

نایب‌رئیس کارگروه ویژه اصلاح قانون بانکداری بدون ربا، با بیان اینکه روز یکشنبه هفته‌جاری اولین جلسه این کارگروه برگزار شد، گفت: قرار شد جلسات این کارگروه به‌طور هفتگی و مداوم ادامه یابد تا به نتیجه برسیم.


شبکه اطلاع رسانی بانک و بیمه

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.