اظهارات اخوان در خصوص الزام برای اجرای ملاحظات حاکمیتی در ارایه خدمات سلامت مجازی

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به ملاحظات حاکمیتی برای صدور مجوز فعالیت در حوزه خدمات سلامت الکترونیک گفت: اپراتور خدمات صدمات الکترونیکی ملزم به حفظ حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات در ارایه این خدمات خواهد بود.
 
مهدی اخوان بهابادی امروز دوشنبه در مراسم اعطای مجوز به اولین اپراتور خدمات لامت الکترونیک کشور یکی از وظایف اصلی این اپراتور را  استفاده حداکثری از ظرفیت فضای مجازی کشور اعلام کرد و گفت:  مرکز ملی فضای مجازی تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در این حوزه با توجه به خلاء هایی که وجود داشت را مد نظر قرار داده است و در این راستا خلاء هایی را که به سبب ناهماهنگی دستگاه ها وجود داشت را پر می کند.
 
وی با بیان این که راه اندازی خدمات الکترونیکی سلامت بدون همکاری  هماهنگی دستگاه های مختلفی چون وزرات بهداشت و وزارت ارتباطات امکان پذیر نبود، گفت: از نظر اقتصادی این فعالیت باید برای بخش خصوصی به صرفه باشد تا این بخش بتواند در این حوزه سرمایه گذاری کند.
 
دبیر شورای عالی فضای با اشاره به فعالیت اپراتورهای تلفن همراه در دور افتاده ترین نقاط کشور اضافه کرد: از تکنولوژی های موجود باید در حوزه خدماتی به جز مکالمه صوتی و پیامک نیز استفاده شود که در این راستا اولین اپراتور خدماتی در حوزه سلامت شکل گرفت.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر اینکه این مرکز بنای ورود به صدور مجوز را نخواهد داشت، ادامه داد: تنها زمانی که هماهنگی میان چند دستگاه برای ارایه خدمات پیش می آید این مرکز ورود خواهد کرد.
 
اخوان با اشاره به ارایه خدمات سه گانه سلامت الکترونیک، سلامت موبایل و پزشکی از راه دور که با موافقتنامه وزارت بهداشت و همکاری یکی از اپراتورهای مخابراتی کشور و تایید وزارت ارتباطات اجرایی شد، گفت: این اپراتور باید ملاحظات حاکمیتی را در نظر بگیرد به نحوی که امنیت اطلاعات و حریم خصوصی اشخاص از جمله این ملاحظات است که این اپراتور ملزم به حفظ حریم خصوصی و محرمانگی اطلاعات در حیطه جغرافیایی که فعالیت می کند خواهد بود. همچنین این اپراتور نباید نگاه اقتصادی و درآمدزایی صرف داشته باشد و ملزم به گسترش حیطه جغرافیایی فعالیت خود ظرف مدت ۲ سال آینده شده است.
 
وی اضافه کرد: موضوع دیگر بحث پیوست های مختلف امنیتی، فرهنگی و محتوایی است که این اپراتور باید مطابق با شرایط نظام جمهوری اسلامی ایران آن را رعایت کند. همچنین اپراتور اجازه واگذاری سهام اکثریت را به شرکت های خارجی ندارد و تنها می تواند از سرمایه گذاری خارجی با مدیریت بخش ایرانی در این پروژه بهره ببرد.
 
به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی در این مجوز انحصار دیده نشده است و دومین اپراتور بخش غیردولتی نیز به زودی مجوز فعالیت در حوزه خدمات سلامت الکترونیک را دریافت خواهد کرد.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.