اعزام بیماران ایرانی به ترکیه/ ناتوانی از تهیه “پت اسکن” ۱۰ میلیون دلاری

ممتاز نیوز: نبود دستگاه پت اسکن به اندازه کافی و مورد نیاز در کشور، سبب شده که بعضی از بیماران برای انجام کارهای تشخیصی، مجبور شوند به کشور همسایه ترکیه رفته و از این خدمات پزشکی با هزینه بسیار سنگین، استفاده کنند.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از مهر، دکتر بهزاد رحمانی رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران در حاشیه هشتمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی که در مرکز همایشهای رازی برپاست، با بیان اینکه سرطان پستان، سرطان پوست و سرطان ریه بالاترین آمار سرطانها را در ایران به خود اختصاص داده‌اند، گفت: در این میان تشخیص و درمان سرطان پوست سهل‌تر است، اما سرطان ریه بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از سرطان را به خود اختصاص می‌دهد و اشخاص سیگاری بیش از سایرین در معرض ابتلا به این نوع از سرطان قرار دارند.

وی در ادامه به روش تازه تشخیصی “پت اسکن” برای سرطانها اشاره کرد و گفت: این دستگاه تازه حتی یک سلول سرطانی را هم تشخیص می‌دهد، البته در حال حاضر بسیار گران قیمت است و تنها بیمارستان مسیح دانشوری و شریعتی این دستگاه را خریداری کرده‌اند. به نظر می‌رسد لازم است سرمایه گذاری بیشتری برای ورود دستگاههای پت اسکن به کشور انجام شود.

به گفته رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران، هزینه خرید دستگاه پت اسکن رقمی بالغ بر ۱۰ میلیون دلار است که بخش خصوصی قادر به تامین آن نیست و تنها بخش دولتی است که باید این دستگاهها را تهیه کند.

رحمانی، کارکرد مهم دستگاه پت اسکن را ارزیابی فعالیت سلولهای‌ سرطانی عنوان کرد و افزود: این دستگاه بسیار سریعتر از سایر روشهای تصویربرداری چون ام آر آی قادر به شناسایی سلولهای سرطانی، آبسه‌ها و بعضی عفونتهاست و می‌تواند سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهد.

وی اضافه کرد: تاکنون بیماران ما برای تشخیص بیماری خود با کمک این روش به تشخیص پزشک خود به ترکیه سفر می‌کردند. هزینه انجام پت اسکن در این کشور ۵۰۰۰ دلار است، اما به تازگی یکی از بیمارانم را برای انجام پت اسکن به بیمارستان مسیح دانشوری معرفی کردم و هزینه‌اش برای وی حدود ۵ میلیون تومان تمام شد که در مقایسه با هزینه انجام عمل در خارج از کشور بسیار مناسب‌تر است، اما تحت پوشش بیمه قرار ندارند.

رئیس انجمن علمی جراحان عمومی ایران با بیان اینکه پت اسکن زنده بودن و فعال بودن سرطان را به خوبی نشان می‌دهد،‌ گفت: فرض کنید بیماری درمان شده باشد، اما پس از دو تا سه سال توده‌ای در بدنش ظاهر شود، اگر پزشک بخواهد مطمئن شود که سرطان دوباره به بدن بیمارش بازگشته است یا خیر از این روش استفاده می‌کند.

رحمانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه چرا بعضی پزشکان داروی خارجی برای بیمار تجویز می کنند، گفت: تکنولوژیهای دارویی روز به روز در حال گسترش می باشند و اگر به بازار آزاد جهانی متصل شویم بسیاری از مشکلاتمان در این خصوص حل خواهد شد، اما نباید این نکته را فراموش کنیم که داروهای ایرانی در روزگار فعلی کیفیت قابل قبولی دارند و پزشکان ما نیز با توجه به هزینه و پوشش بیمه‌ای داروهای ایرانی را برای بیمار خود ترجیح می‌دهند، مگر آنکه سبب به خصوصی وجود داشته باشد.

هشتمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران که از ۲۴ مهر در مرکز همایشهای رازی آغاز به کار کرده است، امروز به پایان می رسد.

دکتر پرویز دریایی دبیر علمی انجمن جراحان عمومی ایران، پرداختن به روشهای درمانی انواع سرطانها در این کنگره را مورد اشاره قرار داد و افزود: ضربه های شکمی در طحال، سیستم عروقی، درمانهای اورژانسی، انسداد روده، دل دردها و سرطانها، در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.