اعلام آمادگی آموزش‌وپرورش برای آموزش رایگان دوره پیش‌دبستانی در مناطق محروم

۲۹ آبان ،

Multimedia_pics_1388_7_Photo_1823-1.jpg

معاون وزیر آموزش و پرورش در واکنش به اظهارات یکی از مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص محرومیت ۱۲ هزار کودک تحت پوشش این نهاد از مقطع پیش‌دبستانی به سبب شهریه‌های بالای این مقطع آموزشی و همکاری نکردن آموزش و پرورش، چنین آماری را قبول نکرد و گفت: تا کنون کمیته امداد هیچ درخواستی مبنی بر همکاری با آموزش و پرورش و ورود به بحث پیش‌دبستانی ارائه نکرده است.

فرشته حشمتیان در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: اگر چنین آماری صحت دارد، کمیته امداد باید آنرا به آموزش و پرورش ارائه دهد، این در حالیست که تا کنون هیچ گونه درخواستی مبنی بر راه‌اندازی دوره‌های پیش دبستانی ویژه کودکان تحت پوشش کمیته امداد (نیازمند) به آموزش و پرورش ارسال نشده است.

وی ادامه داد: لذا لازم است این نهاد آمارها را به صورت مستند به این وزارتخانه ارائه و درخواست مجوز و یا ورود به بحث پیش دبستانی را مطرح کند.

رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش ضمن اعلام آمادگی وزارت آموزش و پرورش برای همکاری با همه نهادها از جمله کمیته امداد، تاکید کرد: چنانچه این نهاد بخواهد به بحث پیش دبستانی ورود داشته باشد می‌تواند با ارائه درخواست، مجوزهای لازم را کسب و از سایر برنامه‌ها و اقدامات آموزش و پرورش در این مقطع بهره‌مند شود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش: از ظرفیت مدارس دولتی با کمترین بها برای پوشش نوآموزان دوره‌های پیش دبستانی استفاده می‌شود

همچنین فاطمه قربان معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اقدامات این وزارتخانه برای نوآموزان در سنین پیش‌دبستانی که خانواده‌های آنها از لحاظ مالی در شرایط مناسبی نیستند و یا در مناطق محروم ساکنند، گفت: طبق قانون، تعلیم و تربیت به عهده آموزش و پرورش و مراقبت از کودکان از وظایف سازمان بهزیستی است، این در حالیست که نوآموزان پیش دبستانی لازم‌التعلیم محسوب نمی‌شود.

وی افزود: علیرغم اینکه در سند تحول بنیادین دوره پیش دبستانی به صورت رسمی عنوان شده، اما کاملا غیر اجباری است و خانواده‌ها در صورت تمایل می‌توانند نوآموزان خود را برای دوره‌های پیش دبستانی ثبت نام کنند.

قربان تاکید کرد: با توجه به اهمیتی که دوره پیش دبستانی در آموزش نوآموزان دارد، سیاست کلی وزارت آموزش و پرورش پوشش حداکثری این دوره است و تلاش می‌کند تا همه نوآموزان در سنین پیش دبستانی از آموزش‌های این دوره بهره‌مند شوند و در این جهت با توجه به اینکه سیاستگذاری پیش دبستانی با معاونت آموزش ابتدایی و اجرا با سازمان مدارس غیر دولتی است، مقرر شده از ظرفیت مدارس دولتی با کمترین بها برای دوره‌های پیش دبستانی استفاده شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش و پرورش برای پوشش حداکثری پیش دبستانی در سراسر کشور برای کودکان دو زبانه و مناطق محروم آموزش ۱۰۰ تا ۱۲۰ ساعت دوره پیش دبستانی را در نظر گرفته است و اعتبارات آن نیز تامین شده و در اختیار استان‌ها قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: این ظرفیت برای همه مناطق محروم و حاشیه شهرها‌ که امکان دسترسی نوآموزان پیش دبستانی برای ثبت نام در این مراکز وجود ندارد، در نظر گرفته شده، چرا که از اهمیت بالایی برخوردار است.

قربان تاکید کرد: اگر دولت استفاده نوآموزان پیش دبستانی از این مراکز را در مناطق محروم رایگان اعلام کند، آموزش و پرورش این آمادگی را جهت اجرا دارد، اما با توجه به اینکه اجرای آن مستلزم داشتن قانون از مراجع بالادستی همچون شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس است و باید اعتبارات آن تامین شود، در صورتی که این امکان فراهم باشد، آموزش و پرورش نیز مجری قانون خواهد بود.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هدف آموزش و پرورش توسعه پیش دبستانی در سراسر کشور است، از ثبت نام ۳۸۸ هزار و ۶۰۴ نوآموز در سامانه ثبت اطلاعات تا ۲۷ آبان ماه جاری خبر داد و گفت: پیش بینی می‌کنیم این رقم به ۱٫۵ تا ۲ برابر برسد و امسال حداقل ۵۰۰ هزار نوآموز تحت پوشش آموزش‌های پیش دبستانی قرار بگیرند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: ارائه گواهی پیش دبستانی برای ثبت نام در مدارس ابتدایی الزامی نیست و با توجه به اینکه این دوره غیر اجباری است، خانواده‌ها در صورت تمایل می‌توانند فرزندان خود را برای این دوره ثبت نام کنند.

قربان تاکید کرد: با توجه به اهمیتی که پیش دبستانی در کاهش افت تحصیلی در دوره دبستان به ویژه اول ابتدایی دارد، پیشنهاد

می‌شود همه خانواده‌ها فرزندان خود را در مراکز پیش دبستانی ثبت نام کنند، چرا که نوآموزان علاوه بر آشنایی با محیط مدرسه و جامعه رسمی کوچک در هنگام ورود به دبستان نیز کمترین مشکلات را در ادامه تحصیل و ارتباط با محیط مدرسه خواهند داشت. لذا حضور دانش آموزان در کلاس‌های آمادگی پیش دبستانی نه تنها یک نیاز است، بلکه تاثیرات مثبتی نیز بر روند تحصیلی دانش آموزان در آینده دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره هفت ساله شدن دوره ابتدایی که هفته قبل از سوی وزیر آموزش و پرورش مطرح شد نیز گفت: ورود پیش دبستانی به دوره رسمی اجباری بسیار حائز اهمیت است و چنانچه دولت بتواند زیر ساخت‌های آن را اعم از اعتبار، فضای آموزشی و نیروی انسانی تامین کند، قطعا شاهد اتفاقات بسیار خوبی در دوره ابتدایی خواهیم بود.

به گفته قربان، در حال حاضر بر اساس قانون، سن تعلیم و تربیت پنج سالگی است، اما شش سال تمام لازم‌التعلیم محسوب می‌شود؛ اما چنانچه در آینده این قانون تغییر کند و پنج ساله‌ها نیز در لیست لازم التعلیمان قرار بگیرند، قطعا آموزش و پرورش اقدامات مناسب و برنامه‌ریزی‌های آموزشی را برای آنها انجام خواهد داد.

به گزارش تفسیری ایسنا، اکبر میرشکار معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) پیش از این از محرومیت ۱۲ هزار کودک تحت پوشش کمیته امداد از پیش دبستانی بدلیل شهریه‌های بالای این دوره خبر داده بود و در اظهارات خود عنوان کرده بود که آموزش و پرورش در این خصوص همکاریهای لازم را ندارد.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.