اهدا ۳۹ سیمرغ و ۵ جایزه ویژه به برگزیدگان جشنواره فیلم فجر

گردآوری توسط گروه فرهنگ و هنر ممتازنیوز

مقررات و فراخوان سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر که همانند سال قبل از روز ۱۲ تا ۲۲ بهمن‌ماه و همزمان با سی‌وپنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در تهران برگزار می‌شود، از سوی دبیرخانه این جشنواره انتشار یافت.

به گزارش ممتاز نیوز؛ این دوه جشنواره شامل سه بخش کلی سینمای ایران، سینمای جهان و مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی است بخش سینمای ایران شامل؛ پنج بخش رقابتی سودای سیمرغ، نگاه نو (مسابقه فیلم‌های اول) سینمای حقیقت (مسابقه آثار مستند بلند)، فیلم برگزیده تماشاگران و تجلی اراده ملی و بخش غیررقابتی خارج از مسابقه است.

سینمای ایران (سودای سیمرغ، نگاه نو، سینمای حقیقت، فیلم برگزیده تماشاگران، تجلی اراده ملی)

در بخش سودای سیمرغ علاوه بر سیمرغ زرین بهترین فیلم با نگاه ملی، همانند سال‌های قبل، ۱۷ سیمرغ بلورین بهترین فیلم، کارگردان، فیلمنامه، بازیگر نقش اول مرد و زن، فیلمبرداری، تدوین، موسیقی، نقش مکمل مرد و زن، صدابرداری، صداگذاری، طراحی صحنه و لباس، چهره‌پردازی، جلوه‌های ویژه میدانی و جلوه‌های بصری و جایزه ویژه هیات داوران اهدا خواهد شد.

در بخش مسابقه فیلم‌های اول (نگاه نو) سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، بهترین کارگردانی و بهترین فیلم به همراه جایزه ویژه هیات داوران به بهترین دستاورد فنی یا هنری اهدا می‌شود.

در بخش آثار مستند بلند سینمایی نیز که زمان آثار حداقل باید ۶۰ دقیقه باشد، سیمرغ بلورین به بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین متن و پژوهش و جایزه ویژه هیات داوران برای بهترین دستاورد فنی یا هنری اهدا می‌شود.

بخش رقابتی دیگر سینمای ایران، “بهترین فیلم سینمای ایران از نگاه تماشاگران” است. همچنین در بخش تجلی اراده ملی کلیه آثار به نمایش درآمده سودای سیمرغ، خارج از مسابقه و فیلم‌های اول می‌توانند شرکت کنند و جوایز سازمان‌ها و نهادهای خصوصی و دولتی را به خود اختصاص دهند.

بخش خارج از مسابقه سینمای ایران به فیلم‌هایی اطلاق می‌شود که به سبب حضور یکی از سازندگان اصلی در هیات‌های انتخاب، داوری و یا به درخواست تهیه‌کننده در بخش سودای سیمرغ به نمایش درنمی‌آید.

بخش بین‌الملل (جام‌جهان‌ نما، سینمای سعادت، نمایش‌های ویژه)

بخش سینمای بین‌الملل شامل دو بخش رقابتی جام‌جهان‌ نما و سینمای سعادت و بخش غیررقابتی نمایش‌های ویژه است. در بخش جام‌جهان نما، ۶ سیمرغ بلورین بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه، بازیگران زن و مرد و بهترین دستاورد فنی یا هنری و بهترین فیلم آسیایی به همراه یک جایزه ویژه هیات داوران به بهترین فیلم همسو با اولویت‌های مضمونی این بخش اهدا خواهد شد.

اولویت‌های اعلام شده در این دوره جشنواره ارزش‌های بنیادینی نظیر ظلم ستیزی، عدالت خواهی، حقوق بشر، اشاعه اخلاق، معنویت و بیداری اسلامی است.

بخش دیگر سینمای بین‌الملل، سینمای سعادت (مسابقه فیلمسازان جهان اسلام) است. این بخش، هدف افزایش بهره‌مندی جهان اسلام از سینما و نقش سینما در توسعه ارزش‌های اسلامی را دنبال می‌کند. در این بخش چهار سیمرغ بلورین به بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین دستاورد فنی یا هنری و دو جایزه ویژه مصطفی عقاد و جایزه ویژه هیات داوران اهداء می‌شود.

در بخش غیررقابتی بین‌الملل، فیلم‌های برگزیده جشنواره‌ها و یا فیلم‌های نمایشگر یک سبک هنری و یا فیلمسازان برجسته سینمای جهان و یا منطقه‌ای خاص به نمایش درخواهد آمد.

مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی شامل عکس، پوستر، تیزر و آنونس

آخرین بخش رقابتی جشنواره، مسابقه مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی شامل عکس، پوستر، تیزر و آنونس است که در این بخش سه سیمرغ بلورین به بهترین عکس فیلم، بهترین طراحی پوستر و بهترین آنونس یا تیزر اهداء می‌شود.

در زمان‌بندی مقررات جشنواره امسال اعلام شده که متقاضیان باید حداکثر تا روز ۳۰ آبان‌ماه تقاضای شرکت خود را به همراه نسخه بازبینی ارائه و آخرین زمان ارائه نسخه بازبینی روز ۳۰ آذرماه است.

براساس این فراخوان، در دوره سی‌ودوم دوره جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، مجموعا ۴۴ جایزه شامل ۱ سیمرغ زرین، ۳۸ سیمرغ بلورین و ۵ جایزه ویژه هیات داوران اهداء می‌شود که نسبت به دوره قبل یک جایزه کمتر است.

متقاضیان می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی جشنواره www.fajrfilmfestival.ir اصل فراخوان را ملاحظه و از آخرین خبرها مطلع شوند.

انتهای پیام/۳۲/


آخرین خبرها
منبع:هنرآنلاین
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.