ایرانی‌ها چقدر دعوا می‌کنند؟

ایرانی ها چقدر دعوا می کنند؟

هر کدام از ما تا کنون شاهد نزاع های خیابانی بوده ایم. دعواهایی که گاه علاوه بر ناسزاگفتن و داد و فریاد طرفین، به زد و خورد هم منجر شده است. نزاع هایی که کارشناسان معتقدند در هر جامعه با توجه به شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی آن جامعه اتفاق می افتد و میزان زیاد بودن یا کم بودن آن در گرو عوامل مختلفی است. افزایش فقر، بیکاری و تورم ازجمله عوامل مهم و موثر در رشد جرایم و نزاع به شمار می رود. ناامیدی نسبت به حل مشکل از طریق مراجع تعیین شده برای این کار و طولانی بودن روند مطالبه حق نیز یکی از موارد مهم دیگر است چراکه وقتی افراد احساس کنند اگر خودشان وارد قضیه شوند و بخواهند مشکل را حل کنند سریعتر به نتیجه می رسند یا دست کم می توانند انتقام خودشان را بگیرند، به طور شخصی وارد قضیه می شوند که چه بسا به نزاع و درگیری و حتی قتل بینجامد.

کاهش فشارهای اقتصادی و کم شدن دغدغه های فکری گوناگون در بین مردم، افزایش شادی و نشاط در جامعه، به وجود آوردن احساس امنیت، ارائه آموزش های لازم برای مهار خشم و بالا بردن آستانه تحمل افراد از مواردی است که می تواند به کاهش این خشونت ها منجر شود. توجه به این مسائل با مرور آمارهای موجود در این زمینه و هشدارهای کارشناسان مهم تر می شود چرا که به گفته آنها، طی سال های اخیر در کنار این که شاهد دعواهای اتفاقی هستیم بلکه آمار نزاع های عمدی نیز در حال افزایش است.

در این رابطه، رییس اداره اجتماعی حوزه پیشگیری قوه قضاییه ایران با هشدار نسبت به این که نزاع های عمدی از دو سال گذشته در حال افزایش است، به خبرآنلاین اعلام کرد که قبلا این نسبت ۳۰ به ۷۰ بود اما از دو سال پیش درصد نزاع خیابانی عمد به غیرعمد ۷۰ به ۳۰ شده است. گزارش های سازمان پزشکی قانونی از میزان مواردی که در شهرهای مختلف بر اثر نزاع به این سازمان مراجعه کرده اند نیز می تواند برای انجام کارشناسی های بیشتر و انجام اقدامات پیشگیرانه از سوی مسوولان مفید باشد. به گزارش سازمان پزشکی قانونی، در پنج ماهه نخست امسال ۴۸ هزار و ۴۶ نفر به دلیل نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند، درحالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۴۸ هزار و ۵۳۹ نفر بود و می توان گفت میزان مراجعات نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان در پنج ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود یک درصد کاهش یافته است. از کل مراجعات نزاع در پنج ماهه امسال ۳۱هزار و ۸۴۹ نفر مرد و ۱۶ هزار و ۱۹۷ نفر زن بودند که تعداد مراجعین مرد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیم و تعداد زنان دو درصد کاهش یافته است.

بر اساس این آمار در پنج ماهه نخست امسال بیشترین میزان مراجعات نزاع با ۱۱ هزار و نه نفر مربوط به تیرماه بوده و پس از آن بیشترین مراجعات نزاع با ۱۰ هزار و ۱۲۷ نفر و ۱۰ هزار و ۹۸ نفر به ترتیب در مرداد و خرداد ثبت شده است. در پنج ماهه امسال نیز کمترین مراجعات نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران با هفت هزار و ۴۲۹ نفر در فروردین ماه گزارش شده است. در اردیبهشت امسال نیز ۹ هزار و ۳۸۳ نفر به دلیل نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کردند. گفتنی است میزان مراجعات نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان تهران در تیر و مرداد امسال نسبت به سال گذشته به ترتیب، ۲/۹ و ۲/۴ درصد افزایش یافته است. نکته قابل توجه اینکه در تیر امسال مراجعه زنان به مراکز پزشکی قانونی تهران به دلیل نزاع نسبت به سال قبل ۶/۱۴ درصد افزایش داشته و از سه هزار و ۲۹۹ نفر در تیر سال گذشته به سه هزار و ۷۸۱ نفر در تیرماه امسال رسیده است. آنچه در اینفوگرافیک بالا مشاهده کردید، آمارهای ارائه شده از سوی سازمان پزشکی قانونی درباره معاینات نزاع (جسمانی) در سه ماهه اول امسال در استان های مختلف است.


آخرین مقالات آفتاب
بازنشر: ممتازنیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.