ایران یازدهمین تولیدکننده انگور و سومین صادرکننده کشمش در جهان

۲۷م آذر ،

2-735.jpg

سالانه حدود ۶۸ میلیون تن انگور در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید حدود سه میلیون تن یازدهمین تولیدکننده این میوه در جهان به شمار می‌رود و پس از آمریکا و ترکیه نیز سومین صادرکننده کشمش است.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ایتالیا با تولید سالانه ۸٫۵ میلیون تن انگور اولین تولید‌کننده‌ و فرانسه، اسپانیا، چین، آمریکا، ترکیه، آرژانتین، استرالیا و شیلی به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان این میوه می باشند.

انگور از مهم‌ترین محصولات باغی در دنیاست که هم به لحاظ سطح زیرکشت و هم از نظر ارزش اقتصادی و تغذیه‌ای بالا مورد کشت واقع می‌شود.

ارزش این محصول به لحاظ قابلیت مصرف آن به طرق مختلف از جمله تازه‌خوری و تهیه کشمش، کنستانتره، آبمیوه، فرآورده‌های تخمیری، مربا، شیره و روغن بذر انگور بسیار بسیار است و از این لحاظ نقش مهمی در اقتصاد کشورهای تولیدکننده آن دارد. علاوه براین، فرآورده‌های دیگری چون اتانول و آنتوسیانین از انگور تهیه می‌شود که در بخش صنعت به کار می‌رود.

ایران از نظر تولید انگور و صادرات کشمش در دنیا جایگاه مهمی دارد و کاشت آن در کشورمان حداقل از ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد آغاز شده و مردم از دیرباز با روش‌های کشت و تولید انگور آشنا می باشند به همین سبب است که امروزه در اکثر نقاط ایران از نواحی سردسیر شمال تا حواشی کویر و همچنین مناطق جنوب کشت انگور متداول است.

حدود ۳۱۰ هزار هکتار سطح زیر کشت انگور ایران است و استان‌های خراسان، قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی مهم‌ترین تولیدکنندگان این محصول می باشند.

مهمترین ارقام تازه‌خوری انگور شامل یاقوتی، خلیلی بی‌دانه سفید و قرمز،عسگری، سفید فخری،سرخ فخری، صاحبی، شیرازی، تبرزه، لعل سفید و قرمز و … می‌شود.

و اما کشمش که یکی از فرآورده‌های مهم انگور است، پس از فرش و پسته جایگاه سوم در صادرات غیرنفتی ایران را داشته و به نقل از رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین سال قبل ۱۱۰ هزار تن کشمش به ارزش ۳۲۵ میلیون دلار صادر شده که امکان افزایش این میزان تا یک میلیارد دلار وجود دارد.

به گفته صفری صادرات کشمش و حمایت از این محصول می‌تواند به عنوان ابزار مهمی برای اقتصاد مقاومتی در کشور باشد.

قزوین قطب تولید کشمش کشور است و ۸۰ درصد انگور این منطقه به کشمش صادراتی تبدیل می‌شود که ۲۰ درصد کشمش تولیدی کشور است اما متاسفانه در این زمینه برندسازی نشده و به نقل از استاندار قزوین، کشمش ایران به نام ترکیه در بازار جهانی عرضه می‌شود که اگر به صنایع تبدیلی و بسته‌بندی توجه شود میزان صادرات این محصول افزایش می‌یابد و نام و ارزش افزوده آن برای کشورمان حفظ خواهد شد.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۲نظر ثبت شده
  1. علی:

    با سلام من نزدیک صد تن کشمش دارم میخوام تبدیل به انگوری کنم به روش سیمی خواهشن راهنماییم کنین ممنون

  2. ایاز پیلتن:

    بنده مترجم زبان روسی در شرکت کشتیرانی در بندر انزلی میباشم . یک شرکت روسی تمایل به خرید انگور در کانتینرهای یخچالی را دارد . لطفآ شرایط معامله و نرخ محصولات خود را بنویسید تا به روسیه اعلام بکنیم .

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.