این دو نوبرانه واقعا نوبرند!

۲۶اردیبهشت،
ممتاز نیوز: چند روز پیش از کنار یک میوه‌فروشی می‌گذشتم که چشمم به سینی چغاله‌بادام و بسته‌های گوجه‌سبز افتاد اما قیمت‌های آنها (هر کیلو ۱۸ تا ۲۵ هزار تومان) آنقدر بالا بود که از خرید منصرف شدم. همان لحظه به این فکر افتادم که آیا این میوه‌های نوبرانه با توجه به قیمتشان، ارزش غذایی هم دارند؟ هنگام خریدشان باید به چه نکته‌هایی توجه کرد؟

۲ نوع میوه نوبرانه داریم؛ نوبرانه‌های رسیده مانند زردآلو، توت‌فرنگی، آلبالو و گیلاس و نوبرانه‌های کال مانند گوجه‌سبز و چغاله‌بادام.

معمولا آبی‌ که برای تازه نشان دادن چغاله‌بادام و گوجه‌سبز روی آنها ریخته می‌شود، بهداشتی نیست بنابراین امکان وجود آلودگی‌های میکروبی در نوبرانه‌هایی که دستفروش‌ها می‌فروشند، بالاست پس حتما پیش از مصرف، آنها را با آب بهداشتی بشویید تا به اسهال و استفراغ مبتلا نشوید.

مصرف یک وعده نوبرانه در طول روز می‌تواند مانند یک وعده میوه و سبزی محسوب شود اما این موضوع در مورد نوبرانه‌های کال صدق نمی‌کند.

ترش و اسیدی بودن گوجه‌سبز سبب ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ها می‌شود.

گوجه‌سبز طبع سردی دارد و بهتر است آن را با گلپر مصرف کنید.

مقدار فیبر غذایی گوجه‌سبز و چغاله‌بادام از میوه رسیده آنها کمتر است.

معمولا در ایران انواع میوه‌ها برای مصون ماندن از آفت‌های گیاهی، سمپاشی می‌شوند و در بیشتر موارد این سم تا زمان رسیدن و چیدن میوه تجزیه می‌شود و از بین می‌رود اما در میوه‌هایی مانند گوجه‌سبز، چغاله‌بادام و زردآلوی کال که نارس چیده می‌شوند، امکان نفوذ سم و باقی ماندن آن در بافت میوه وجود دارد و این سم با شستن هم از بین نمی‌رود. به همین سبب می‌‌گوییم اصلا در مصرف نوبرانه‌ها افراط نکنید و بچه‌ها را به خوردن آنها عادت ندهید. مصرف چنین میوه‌های نارسی به خانم‌های باردار هم پیشنهاد نمی‌شود.

نوبرانه‌های رسیده مانند همه میوه‌ها، ارزش تغذیه‌ای خوبی دارند و حاوی ویتامین‌ها، املاح، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبرها می باشند اما میوه‌های کالی مانند گوجه‌سبز یا چغاله‌بادام، پیش از تبدیل شدن به میوه کامل و رسیده از درخت چیده می‌شوند بنابراین زمان کافی برای ایجاد قندهای ساده، املاح و ویتامین‌ها در بافت آنها وجود ندارد.

مصرف میوه‌های نوبرانه باید فقط در حد رفع هوس باشد.

بالا بودن میزان اسید در گوجه‌سبز سبب ایجاد معده‌درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در اشخاص مبتلا به ناراحتی‌های معده می‌شود.

گران بودن نوبرانه‌ها سبب دارد؛ هم نوبرانه‌های رسیده و هم نوبرانه‌های کال با حجم اندکی وارد بازار می‌شوند و به سبب بالاتر بودن تقاضا نسبت به عرضه، قیمت بیشتری دارند. به طور مثال شاید قیمت ۲۰۰ گرم زردآلو که از اواسط اردیبهشت به عنوان نوبرانه وارد بازار می‌شود، حدود ۴-۳ برابر یک کیلو زردآلو اواخر خرداد تا پایان تابستان که فصل برداشت آن است، باشد.

هسته گوجه‌سبز و زردآلوی کال، دارای ترکیب‌های سمی ‌خطرناکی است و هرگز نباید آنها را خورد.

هضم پوست سبز و سفت چغاله‌بادام برای دستگاه گوارش بسیار سخت است بنابراین احتمال دچار شدن به نفخ و دل‌درد با مصرف آن بسیار است.

گوجه‌سبز حاوی حجم بالایی از اسیدهای میوه است. این اسیدها در اثر گذشت زمان و فرایند رسیدن میوه به قندهای ساده تبدیل می‌شوند. به همین سبب هضم یک آلو (که گوجه‌سبز بعد از رسیدن به آن تبدیل می‌شود) برای دستگاه گوارش بسیار ساده‌تر از هضم یک گوجه‌سبز است.
منبع: هفته نامه سلامت

منبع: ممتاز نیوز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.