بانک مرکزی ارز کافی به واردات دارو نمی‌دهد/رسوب دارو در گمرک‌ها

۰۲خردادماه،

854475.jpeg

بانک مرکزی در حالی از اختصاص ۱۹۶ میلیون دلار ارز برای واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی در ۵۳ روز اولین سال جاری خبر داده است که به نظر نمی‌رسد این میزان ارز اختصاص یافته جوابگوی نیاز کشور به واردات دارو و تجهیزات پزشکی باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دارو و بعضی تجهیزات پزشکی سال قبل در اولویت اول واردات کالا قرار داشتند و برای واردات نیز ارز مرجع دریافت می‌کردند اما بانک مرکزی از اوایل اردیبهشت سال جاری ارز مرجع واردات دارو را حذف و اعلام کرد که از این پس دارو صرفا با ارز مبادله‌ای وارد خواهد شد.

سازمان غذا و دارو نیز از آغاز روند اختصاص ارز مبادله‌ای به واردات دارو از چند روز پیش خبر داده است. این در حالی است که بانک مرکزی در سال بیش از سه میلیارد دلار ارز مرجع به واردات دارو اختصاص داده بود.

از سوی دیگر براساس گزارش‌های انتشار یافته مقادیر بسیاری دارو و مواد اولیه دارویی به سبب مشکلات ارزی به وجود آمده در گمرک‌های کشور انباشت شده و گمرک به آنها اجازه ترخیص نمی‌دهد. اگرچه معاون گمرک موضوع دپوی دارو در گمرک‌های کشور را رد کرده اما رئیس کل گمرک به صورت تلویحی این خبر را تائید کرده است.

اگرچه آمار دقیقی از میزان انباشت دارو در گمرک‌های کشور در دست نیست اما این نگرانی وجود دارد که انباشت بیش از حد دارو در گمرک‌ها به فاسد شدن و از بین رفتن این داروها منجر شود.

یک فعال حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه ۱۹۶ میلیون دلار اختصاص یافته به واردات دارو در ۵۳ روز اول سال جاری رقم کافی نیست، گفت: بانک مرکزی باید اسناد و مدارک خود را در زمینه پرداخت ارز به واردات دارو منتشر کند تا همگان از آن مطلع شوند. از سوی دیگر با وجودی که مجلس تصویب کرد که ارز مرجع تا پایان خرداد به واردات دارو داده شود اما بانک مرکزی با حذف ارز مرجع واردات دارو و اختصاص ارز مبادله‌ای خلاف این مصوبه کار کرد.

هاشم تبریزی دانا با اشاره به اینکه سالانه حدود چهار میلیارد دلار انواع دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی وارد کشور می‌شود، افزود: از این میزان حدود ۲٫۲ میلیارد دلار مربوط به واردات دارو است.

عضو اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه من هم موضوع دپوی دارو در گمرک‌های کشور را تائید می‌کنم، اظهار کرد: به نظر می‌رسد حجم انباشت دارو در گمرک‌های کشور بسیار بسیار شده است، اگرچه آمار دقیقی در این باره در دست نیست.

پیشتر رییس انجمن سرطان ایران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به رسوب حجم بالایی از داروها در گمرک‌های کشور گفته بود که کمبود دارویی که امروز در بعضی از حوزه‌های پزشکی در کشور شاهد آن هستیم با تسهیل در ترخیص داروهای موجود در گمرک‌ها برطرف خواهد شد.

به گفته عبدالله فضلعلی‌زاده ترخیص میزان قابل توجهی دارو و تجهیزات پزشکی در گمرک منتظر اعمال نظر مسئولان در زمینه نرخ ارز دارو است و مسئولان باید در این رابطه تعجیل کنند تا بیش از این شاهد فشار ناشی از کمبود دارویی نباشیم.

در همین حال آمار گمرک ایران نشان می‌دهد که واردات محصولات دارویی به کشور در اولین ماه سال جاری با کاهش ۵۴٫۷ درصدی به حدود ۳۴٫۲ میلیون دلار رسید. وزن داروهای وارداتی هم با کاهش ۱۸٫۶ درصدی به ۵۴۹٫۷ تن رسید.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.