با مشکلات چشمی آشنا شوید

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : پزشک با معاینه کردن چشم بیمار می تواند از مشکلات جسمی وی آگاه شود. این که آیا فرد به کلسترول بالا، بیماری کبدی، دیابت و… مبتلاست یا نه.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از روزنامه خراسان ؛ پزشک علاوه بر تشخیص دادن بیماری چشم، می تواند علایم کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت و بیماری های دیگر را نیز با معاینه کردن چشم تشخیص دهد. آسیب دیدگی رگ های خونی در پشت چشم می تواند از علایم اولیه مشکلات جسمی باشد. در صورت نیاز پزشک آزمایش های بیشتری برای حفظ بینایی و سلامت کلی بدن انجام می دهد.

تاری دید و ناراحتی چشم در محل کار می تواند نشانه نوعی سندروم بینایی باشد. احساس فشار روی چشم، قرمزی چشم، تاری دید و ناراحتی چشم در مواردی از نشانه های «سندروم دید رایانه» است.

اگر والدین شما عینکی باشند، احتمال عینکی بودن فرزندان بسیار است. نزدیک بین یا دوربین بودن یکی از والدین، احتمال عینکی بودن فرزندان را نیز بیشتر می کند. مشکل نزدیک یا دوربینی اغلب ارثی است.

از دهه ۴۰ سالگی، دید ضعیف می  شود: بیشتر اشخاص از اوایل تا اواسط ۴۰ سالگی، در هنگام خواندن روزنامه دچار مشکل می شوند. با افزایش سن، عدسی چشم قادر نیست به اندازه کافی تغییر شکل دهد تا چشم بتواند به طور واضح روی اشیای نزدیک تمرکز کند. به این حالت ایراد انکساری پرسبیوپیا (Presbyopia) گفته می گردد.

دوبینی ناگهانی می تواند از علایم سکته مغزی باشد:دوبینی می تواند بر اثر بیماری های چشم از جمله آب مروارید باشد اما بعضی مشکلات مغزی مانند سکته نیز با علامت دوبینی همراه است. پزشکانی که اختلال دوبینی را درمان می کنند، از بیمار می خواهند تا یکی از چشم های خود را ببندد. اگر بیمار فقط هنگام نگاه کردن با چشم چپ یا راست دچار دوبینی شود، سبب این امر مشکل چشم است. اگر دوبینی بیمار با بستن یک چشم برطرف می گردد و با باز بودن هر ۲ چشم باز می گردد، این امر نشانه تنظیم نبودن عملکرد دو چشم با هم است.

بیشتر کودکان تا اندازه ای دوربینی دارند:بیشتر کودکان کمی دوربینی دارند اما تاری دید ندارند. علایم دوربینی بیش از حد شامل احساس فشار روی چشم، خستگی مفرط، سردرد و سوزش یا چشم درد است.

افراد کور رنگ، قادر به دیدن رنگ قرمز یا سبز نیستند:اگر دچار کوری رنگ شده اید، به این معنا نیست که دنیا را به رنگ خاکستری خواهید دید. این امر تنها در موارد حاد و نادر رخ می دهد. بیشتر اشخاصی که دچار کوری رنگ می شوند، در تشخیص دادن رنگ قرمز از سبز با مشکل مواجه می شوند.

چه عواملی خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می دهد؟افزایش سن، فشار خون بالا، دیابت و قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید خطر ابتلا به آب مروارید را افزایش می دهد. اگر دچار کدری یا تاری دید میباشید احتمال دارد که دچار آب مروارید شده اید. در این نوع اختلال، عدسی چشم کدر می گردد گویی که از پشت یک شیشه کثیف به خارج نگاه می کنید.

علت زردی چشم چیست؟یرقان به صورت زردی پوست دیده می  شود و می تواند علامت مشکل کبدی، کیسه صفرا یا پانکراس باشد. عفونت، سرطان و اختلالات خون از جمله بیماری هایی است که می تواند سبب یرقان شود. اگر پوست زرد یا نارنجی رنگ دارید اما سفیدی چشم ها تغییر نکرده است احتمال دارد که بیش از حد از مواد غذایی نارنجی رنگ مانند هویج استفاده کرده باشید.

چرا مشکل چشمی در مبتلایان به دیابت بالاست؟در بسیاری از موارد فشار خون و قند خون بالا به شبکیه، عدسی و عصب چشمی آسیب می رساند. در اشخاصی که دیابت دارند، احتمال ابتلا به آب مروارید، آب سیاه و رتینوپاتی دیابتی بالاست. رتینوپاتی دیابتی می تواند سبب متورم شدن شبکیه چشم و نشت مایعات در چشم و رشد رگ های خونی تازه اما غیرعادی شود.

تنبلی چشم (amblyopia) چیست؟افرادی که دچار تنبلی چشم می باشند، به سبب رشد غیرطبیعی یکی از چشم ها، از کودکی از قدرت دید کمتری برخوردارند. در کودکان با بستن چشم قوی، زمینه کارکردن بیشتر چشم ضعیف فراهم می گردد. این مشکل قابل رفع است و به مرور زمان، چشم ضعیف قوی تر می گردد. پس کودکانی که تنبلی چشم دارند یا دچار انحراف چشم می باشند، قبل از اقدام به جراحی باید از روش بستن چشم سالم استفاده کنند. احتمال اینکه این کودکان به عینک اصلاحی نیاز پیدا کنند نیز وجود دارد.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.