با کم کارترین و پرکارترین نماینده های مجلس آشنا شوید!

یک تحلیل ساده تا اندازه‌ای نشان می‌دهد که کدام یک از نمایندگان در پیگیری امور کشور، حضور پررنگ‌تری دارند و کدامشان، انگار حضور چندانی در مجلس ندارند. سابقه و روحیه و تخصص نمایندگان و شرایط کشور خود را تا اندازه‌ای در این گزارش نشان داده است.

مردان امضاهای فراوان
مردان امضاهای فراوان

آنهایی که امضا نمی‌کنند

آنهایی که امضا نمی‌کنند

آنهایی که تقریبا هیچ چیزی را امضا نکرده‌اند:

آنهایی که تقریبا هیچ چیزی را امضا نکرده‌اند:

آفتاب: از هفتم خرداد ماه که مجلس نهم کار خود را آغاز کرد تا عصر شنبه ۲۲ مهر ماه که بخشی از سوابق عملکرد نمایندگان مجلس با توجه به سایت مرکز پژوهش‌ها مورد تحقیق قرار گرفت، هجده هفته گذشته است؛ هر چند شمار طرح‌هایی که هر نماینده آنها را امضا کرده است، تنها بخشی از شیوه رفتار وی را نشان می‌دهد، همین گزارش ساده، می‌تواند فتح بابی بر نظارت بیشتر مردم بر کار مجلس باشد. 

بر پایه سوابق موجود در وب‌سایت مرکز پژوهش‌های مجلس، تا تاریخ شانزدهم مهر ماه، ۷۶ طرح با امضای نمایندگان مجلس اعلام وصول شده است. بیشتر نمایندگان امضای خود را ذیل تقریبا شش تا هشت طرح آورده‌اند؛ اما نمایندگانی هم هستند که امضاهای آنها بسیار بیشتر یا کمتر است. در این گزارش به نمایندگانی پرداخته شده که کمتر از دو (صفر یا یک) یا بیست یا بیشتر از بیست طرح را امضا کرده‌اند. 

مردان امضاهای فراوان 

هر چند متوسط شمار امضای طرح‌ها توسط هر نماینده در نزدیک به پنج ماه گذشته، کمتر از ده طرح بوده است، برخی از نمایندگان ثابت کرده‌اند که راحت امضا می‌کنند. 

در این میان، موسی‌الرضا ثروتی، نماینده بجنورد با اختلاف فراوان از دیگران پیش است؛ افزون بر این، جدول زیر نشان می‌دهد که نمایندگان عضو کمیسیون‌های صنایع و اقتصادی به نحو عجیبی اهل طرح امضا کردن هستند: 

در روزهایی که انتخابات مجلس برگزار می‌شد، در خبرها به فراوانی تکرار می‌شد که شمار بسیاری از نمایندگان مجلس تغییر کرده‌اند؛ اما بررسی فوق نشان می‌دهد، نمایندگانی که سابقه نمایندگی در ادوار گذشته را دارند، در امضا کردن طرح‌ها، به مراتب دست و دلبازترند. جالب آن که از لیست هفده نفره فوق، تنها سه نفر تازه‌وارد هستند: آقایان رمضان‌علی سبحانی‌فر، ضرغام صادقی و کمال‌الدین پیرموذن. 

آنهایی که امضا نمی‌کنند 

مجلس چهار نماینده دارد که تا نیمه مهر ماه، هیچ طرحی را مستحق امضا و حمایت ندانسته‌اند. این افراد که ظاهرا همگی بار نخست است به مجلس آمده‌اند، عبارتند از: 

نمایندگان زیر تا نیمه مهر ماه هر کدام یک طرح وصولی مجلس را امضا کرده‌اند. از جدول زیر می‌توان به طور کلی برداشت‌های زیر را داشت: 

به استثنای آقایان لاریجانی و باهنر اعضای هیأت رئیسه مجلس و عبداللهی، نماینده پرسابقه ماهنشان که در مجلس نهم ریاست کمیسیون برنامه را به مصباحی مقدم واگذار کرده است، غالب افراد کم‌امضا، تازه واردهای مجلس هستند که شاید هنوز به کار در مجلس آشنا نشده‌اند. 

این در حالی است که بر خلاف مجلس گذشته که جریان امور مجلس به طور کلی در دست نمایندگان پرنفوذ و شناخته شده تهران بود، در مجلس نهم برخی مسائل مهم همچون طرح سوال از رئیس‌جمهور و یا استیضاح وزرا را نمایندگان بعضا بسیار جوان بر عهده گرفته‌اند و آنها هستند که در ظاهر چهره مقابل دولت در مجلس هستند. 

بسیاری از این افراد اعضای کمیسیون قضایی هستند که خود در دانشگاه آزاد حقوق خوانده‌ و سابقه قضایی هم دارند. 

جدای از موارد کمیسیون قضایی و کمیسیون بهداشت، تخصص و مدرک بیشتر این افراد با کمیسیون آنها در مجلس ارتباط چندانی ندارد. 

کم‌امضا کردن با استان نمایندگان بی ارتباط نیست. نمایندگان استان‌های غربی و شمال‌غربی در جدول زیر حضور پررنگی دارند. 

این تصور هم که طرحی که مورد توجه یک نماینده خاص قرار گرفته، با تخصص و یا کمیسیون تخصصی وی ارتباط زیادی داشته است و یا این که پیگیری آن در همان آغاز کار ناکام نمانده است هم، زیاد تصور درستی نیست. 

اگر پیگیر عملکرد نماینده شهرتان هستید می‌توانید به آدرس زیر بروید و آن را بررسی کنید. 
http://rc.majlis.ir/fa/parliament_member 

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.