برخی مشکلات گفتاری به اختلالات یادگیری منجر می‌شود

به گزارش تفسیری ممتازنیوز به نقل از خبر گزاری ایسنا در تاریخ یکشنبه ۱۴ آبان۹۱،

Child_AllPhotoIR_1440_1---Large.jpg

به گفته یک کارشناس گفتاردرمانی، اگر مشکلات گفتاری کودکان درمان نشود، ممکن است به بعضی اختلالات یادگیری منجر شود.

مهرآفرین طالبی در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این رابطه اظهار نمود: معمولا همه کودکان از یک سالگی آغاز به صحبت می‌کنند و در این سن حداقل ۱۰ تا ۱۵ کلمه بلدند. همچنین کودکان در سن دو سالگی می‌توانند جمله بگویند و ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلمه را به راحتی ادا نمایند. بنابراین اگر کودکی از این سن به بعد در تکلم مشکل داشته باشد، باید گفتار درمانی شود.

وی ادامه داد: مشکلات گفتاری ممکن است بر اثر شکاف کام، مشکلات فلجی و ارگانیکی به وجود آمده باشند که در این صورت گفتار درمانی باید از ۱٫۵ تا دوسالگی آغاز شود. همچنین اگر کودکی تاخیر گفتار داشته باشد باید از ۲٫۵ سالگی تحت درمان قرار گیرد.

به گفته وی، گفتار درمانی تلفظ‌ها باید از سه تا چهار سالگی آغاز شود.

طالبی با بیان اینکه گفتار درمانی زیر دو سال به صورت مشاوره‌ای و پس از آن به صورت مستقیم انجام می‌شود، افزود: گفتار درمانی یک فرآیند آموزشی است و با یک یا دو جلسه رفع نمی‌شود. معمولا این جلسات طولانی بوده و شش تا هفت ماه طول می‌کشند و حتی بعضی مراجعین یک تا دو سال تحت درمان قرار می‌گیرند.

این کارشناس گفتار درمانی بیان نمود: از آنجا که اکثر مردم برای درمان مشکلات گفتاری فرزندان خود به پزشکان مراجعه می‌کنند و پزشکان آنها را به مراکز گفتار درمانی ارجاع نمی‌دهند این مشکل در آنها باقی می‌ماند.

وی در پایان اظهار نمود: متاسفانه بسیاری از مردم تا سنین مدرسه به فکر درمان فرزندان خود نیفتاده و آنها باید به مدارس استثنایی بروند، در صورتی که این مشکل در چند جلسه گفتار درمانی قابل حل است.

انتهای پیام


ایسنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.