بررسی وضعیت سرمایه‌گذاری در ۶ بازار

۳۰م دیماه ،

بینا- مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده بررسی وضعیت سرمایه‌گذاری در شش بازار سکه، طلا، دلار، مسکن، سپرده بانکی و بورس در سال قبل نشان می‌دهد بازار سکه در سال ۱۳۹۰ با میانگین بازدهی ۱۰۹ درصدی و در صدر سرمایه‌گذاری‌های سوداگرانه قرار دارد، اما در نهایت به ثبات رسیده و در بعضی مقاطع برای خریدارانی که در اوج قیمت‌ها اقدام به خرید کردند، ضرر نیز در پی داشت.
به گزارش بینا، بازار طلا نیز به دلایلی نظیر افزایش قیمت جهانی طلا و بی‌ثباتی سیاست‌های اقتصادی دولت در کنترل قیمت ارز بازدهی ۱۰۵ درصدی را ملاحظه کرد. دلالان دلار نیز از بازار نابسامان ارز کشور به طور متوسط ۷۲ درصد سود کسب کردند. بازار مسکن در بین این شش بازار با ۳۰ تا ۵۰ درصد سود در رتبه چهارم قرار گرفت. سپرده‌های بانکی نیز بین ۱۷ تا ۲۰ درصد سود به صاحبان حساب‌ها پرداخت کردند و در نهایت بورس اوراق بهادار به کمترین بازدهی نسبت به سایر بازارها با نرخ بازدهی کمتر از ۲۰ درصد دست یافت.
بر اساس این گزارش بازدهی در بازارهای ارز، طلا و سکه اگرچه در سال ۱۳۹۰ از بازار مسکن بالاتر بوده است، اما ملاحظه نوسانات قیمت ارز، سکه و طلا و توانایی مداخله دولت در این بازارها، سرمایه‌گذاری در این بازارها را پرریسک‌تر از بازار مسکن کرده است.
بر اساس این تحقیق، مرکز پژوهش‌ها پیشنهاد کرده که بدون ایجاد انضباط مالی در دولت و شفافیت اقتصادی در کشور امکان جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه وجود ندارد. این تصور که با استفاده از سیاست‌های مالی با تعزیرات حکومتی می‌توان جلوی سفته‌بازی را گرفت تصور درستی نیست؛ چرا که از اساس به معنای مبارزه با معلول است تا مبارزه با سبب.

RSS
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.