بررسی کورموزومی مایع آمنیوتیک جنین در ایران فراهم شد

سلامت > تحقیقات– ممتازنیوز: رئیس مرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه دومین مرکز دانشگاهی کشور پس از تهران در انجام بررسی‌های کورموزومی مایع آمنیوتیک جنینی به شمار می‌رود

به گزارش مهر، دکتر حسین آیت اللهی با اعلام این خبر افزود: به تازگی امکان انجام بررسی‌های کورموزومی بر روی مایع آمنیوتیک جنینی در این آزمایشگاه برای نخستین بار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد فراهم شده است و با انجام این آزمایش می‌توان اختلالات کورموزومی جنین قبل از تولد را تشخیص و نسبت به درمان آن اقدام کرد.

وی افزود: آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی و سیتوژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از مراکز ویژه در تشخیص انواع سرطان‌ها به شمار می‌رود به طوری که آخرین تقسیم بندی‌های تشخیصی سرطان که در حال حاضر در دنیا انجام می‌شود در این آزمایشگاه نیز انجام می‌شود.

دانشیار پاتولوژی و رئیس مرکز تحقیقات پاتولوژی مولکولی سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این آزمایشگاه در حیطه‌های مطالعات سیتوژنتیک، مطالعات مولکولی و مطالعات ایمونوفنوتایپ از سال ۸۸ فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر علاوه بر ارائه خدمات به بیماران استان به دیگر بیماران از استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گرگان، سیستان و بلوچستان و همچنین کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکمنستان، تاجیکستان و افغانستان خدمات ارائه می‌دهد.

آیت اللهی خاطرنشان کرد:‌ فیلدهای کاری این آزمایشگاه در زمینه پاتولوژی مولکولی، تشخیص و بررسی پیش آگهی‌های انواع سرطان به ویژه سرطان‌های خون، سرطان‌های بافت‌های توپر از جمله سرطان پستان و سرطان روده بزرگ و همچنین کاربردی بودن، اثر گذاری و پاسخ به درمان‌های دارویی در سرطان‌های روده بزرگ و پستان و سایر سرطان‌ها (تیروئیدو پوست و …) انجام می‌شود.

دانشیار پاتولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه درمان‌های سرطان‌هایی از جمله پستان و روده بزرگ هزینه‌های درمانی زیادی را بر بیمار تحمیل می‌کند، خاطر نشان کرد:‌ با انجام آزمایش‌های لازم در زمینه میزان پاسخ به درمان دارویی بیماران می‌توان میزان اثرگذاری درمان‌های دارویی را تشخیص و بر اساس آن بیماران را تحت درمان قرار داد.

در حال حاضر تشخیص انواع سرطان‌های خون بر اساس آخرین طبقه بندی جهانی که با گرفتن خون محیطی یا مغز استخوان بیمار و بررسی‌های مولکولی صورت می‌گیرد در این مرکز قابل انجام است.

وی در خصوص فعالیت‌های بخش سیتوژنتیک این آزمایشگاه اظهار داشت: در ‌این بخش نیز که با سرعت در حال پیشرفت است امکان تشخیص اختلالات کروموزومی مادرزادی نوزادان، اختلالات کورموزومی در بانوان با سقط‌های مکرر، بانوان و آقایان نابارور، بررسی انواع مطالعات کروموزومی از قبیل کشت و کاریوتایپینگ خون محیطی و مغزاستخوان و سایر مطالعات کروموزومی و سایر مطالعات سیتوژنتیک از قبیل FISH و تکنیک CISH در انواع بدخیمی‌های خون و بافت توپر انجام می‌شود.

فلوشیپ فوق تخصصی مولکولار پاتولوژی و سیتوژنتیک خاطر نشان کرد: در این مرکز خدمات مشاوره ژنتیک سرطان در خانواده‌هایی که شیوع بالاتری از سرطان را دارند ارائه و در صورت نیاز تست‌های مورد نیاز نیز صورت می‌پذیرد. این مرکز نیز که از سال ۸۹ فعالیت خود را در آزمایشگاه پاتولوژی مولکولی و سیتوژنتیک آغاز کرده است تا کنون مقالات و طرح‌های پژوهشی زیادی را در راستای ارتقاء علمی دانشگاه به اجرا در آورده است.


RSS
منبع:همشهری
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.