برنامه نجفی برای تصدی وزارتخانه ای مهم + زندگی نامه و سوابق

گردآوری توسط گروه آموزش ممتازنیوز

خبرگزاری آریا- محمد علی نجفی با سابقه ۹ ساله در آموزش و پرورش برنامه‌های خود را در ۱۳ محور  تدوین و تنظیم کرده است.

به گزارش  خبرگزاری آریا، دکتر روحانی رئیس جمهور منتخب نام نجفی را در میان اسامی پیشنهادی خود به عنوان وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده است و جلسات بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم برای کسب رای اعتماد مجلس، از هفته آینده در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزرا و رییس جمهور آغاز می شود.

برای آشنایی بیشتر کاربران خبرگزاری آریا ، در زیر به زندگی نامه و سوابق وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی دولت یازدهم  می پردازیم :

زندگی نامه وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی دولت یازدهم

محمد علی نجفی وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی دولت یازدهم  متولد ۲۳ دی ۱۳۳۰ در تهران است .

وی تحصیلات خود را در رشته ریاضی دانشگاه شریف گذراند و پس از آن برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و پس از گذراندن دوره های کارشناسی ارشد به ایران بازگشت.

در سال ۶۷ وارد وزارت آموزش و پرورش شد و از سال ۶۸ که هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور شد به عنوان وزیر معرفی شد و در سال ۷۲ و نیز به عنوان وزیر آموزش و پرورش فعالیت کرد.

از مهم ترین اقدامات نجفی در دوره فعالیتش می توان به ایجاد مدارس نمونه دولتی و غیر انتفاعی تغییر نظام آموزش به سمت واحدی و افزایش حقوق معلمان اشاره کرد.
از جمله سوابق محمد علی نجفی می توان به سمت های رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان ، وزیر فرهنگ و آموزش عالی، معاون آموزش صدا و سیما ، وزیر آموزش و پرورش، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه ، مشاور رئیس جمهور، عضو شورای شهر تهران ، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و … می باشد.

وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی دولت یازدهم  هم اکنون در جمع ۱۵ نفره شورای شهر تهران مشغول  فعالیت می باشد.

محمد علی نجفی که پیش از این ۹ سال سابقه در وزارت آموزش و پروش را بر عهده داشته بار دیگر به عنوان وزیر آموزش و پرورش پیشنهادی دولت جدید معرفی شد.

تدوین برنامه‌های وزیر پیشنهادی در ۱۳ محور

محمود مهرمحمدی مدرس دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس آموزش‌ و پرورش که در تدوین برنامه‌های نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مشارکت داشته می گوید: برنامه‌های وزیر پیشنهادی در ۱۳ محور مشخص، تدوین و تنظیم شده که محور اول سند تحول است و منابع مالی، انسانی، فنی و حرفه‌ای، پرورشی، نهادهای مدنی و سیاسی بخشی از سرتیتر برنامه ۱۳ گانه وی برای آموزش و پرورش است.

همچنین راه‌اندازی شبکه ملی تعالیم تعلیم و تربیت در لیست برنامه‌های وزیر پیشنهادی می باشد.   

به گفته این کارشناس آموزش‌ و پرورش پیشنهاداتی برای ایجاد تحول در ابعاد مختلف نظام آموزشی عنوان شده بود که در فرآیند تصویب به گونه دیگری نهایی شد که سبب شد بسیاری از ظرفیت‌های تحول که می‌توانست منشاء تغییرات باشد، عملا مورد تصویب قرار نگرفت.

وی معتقد است  وزیر جدید آموزش و پرورش باید پیشنهاداتی که در این رابطه عنوان شده بود را بار دیگر مورد بررسی مجدد قرار دهد و چنانچه این پیشنهادات بار دیگر فرصت تامل یابد، می‌تواند بخشی از این ناکارآمدی‌های فعلی آموزش و پرورش را در ابعاد مختلف برنامه درسی، نیروی انسانی، نظام مدیریتی و نظام پژوهشی برطرف کند.


تکلیف تئوری نظام آموزشی بدون ایدئولوژی ” نجفی ” باید از الآن روشن شود

محمد اسماعیل سعیدی در گفتگو با خبرنگار آریا در خصوص وزرای دولت یازدهم در وزارت خانه آموزش و پرورش و کار و رفاه  اجتماعی  گفت: وزرا بایستی یک درک صحیحی از واقعیات و حوزه های کاری داشته باشند ،دارای تجربه باشند و بتوانند کار را خوب پیش ببرند. در وزارت مذکور وزیر باید به دور از مسائل جناحی و سیاسی ،کار کند.
سعیدی در خصوص وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش پرورش گفت: آقای نجفی که الان برای این وزارت خانه مطرح شده اند ۲ سال قبل موضوعی را مطرح کرده بودند که نظام آموزشی نبایستی ایدئولوژیک باشد. باید بگویم که نظام جمهوری اسلامی یکی از پایه های اساسی آن جمهوری اسلامی بودن آن است و امام (ره) فرمودند” مردم برای اسلام قیام کردند”. به عقیده من باید صحبت ها و نظرات محمد علی نجفی از الان حل شود و ابهامی باقی نماند.
وی در خصوص عملکرد نجفی در دوران وزارتش گفت: در دورانی که نجفی وزیر بود موفقیت های آن چنانی نداشتیم آیا الان که به سن کهولت رسیده است می تواند توانایی کسب موفقیت داشته باشد ؟

رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش

وزرای پیشنهادی دولت برای کسب تصدی وزارتخانه ها باید منتظر رأی اعتماد مجلس باشند. بر اساس آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی، بعد از اعلام وصول فهرست وزرا توسط رییس مجلس، نمایندگان یک هفته برای بررسی وزرای پیشنهادی فرصت داشته و دستور کار مجلس در این مدت فقط رای اعتماد به وزرا خواهد بود. بنابر اظهار رییس مجلس شورای اسلامی، جلسات بررسی صلاحیت وزرای دولت یازدهم برای کسب رای اعتماد مجلس، از هفته آینده ظرف ۳ روز متوالی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزرا و رییس جمهور آغاز می شود.


خبرگزاری ممتاز به نقل از آریا
باز نشر: پایگاه اینترنتی خبری تحلیلی ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.