بهره برداری از باغ موزه قصر

جام جم آنلاین: مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران از بهره برداری مجموعه «باغ موزه قصر» در زمینی به مساحت ۷۶ هزار متر مربع و زیربنای ۱۶ هزار متر مربع به عنوان یکی از دیدنی ترین نقاط پایتخت در تابستان امسال خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی شهرداری تهران، مهندس علی اصغر مونسان پیرامون وضعیت احداث باغ موزه قصر گفت: بخش تفریحی و تفرجگاهی باغ موزه قصر در تابستان امسال تکمیل و آماده بهره ‌برداری خواهد شد.«باغ ایرانی» مجموعه ای با بهره گیری از تنوع گیاهی یک فضای شهری دلنشین و یک موزه روباز محسوب می شود که برای استفاده عموم شهروندان آماده می شود.

وی افزود: یکی از بخش های اصلی، موزه تاریخ انقلاب اسلامی ایران است. این موزه تصویری خواهد بود از مبارزات مردم در دوران ستمشاهی. بخش دیگر موزه زندان است. موزه زندان بازسازی عینی فضای زندان خواهد بود تا هم روایتی باشد از اتفاقاتی که در دوره رژیم ستمشاهی افتاد و هم محلی برای تصویربرداری مجموعه‌های سینمایی.

مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران اضافه کرد: از دیگر بخش های این باغ موزه می توان به مسجد، زورخانه قصر، باغ های ایرانی، کتابخانه مرکز تحقیقات، گالری های مختلف، فضاهای نمایشگاهی و فرهنگی چایخانه و سفره خانه سنتی، مراکز عرصه محصولات فرهنگی، بازارچه محصولات هنری و صنایع دستی اشاره کرد.

مونسان هدف طراحی بخش مفهومی و نرم افزاری باغ موزه قصر را فراهم آوردن و  ایجاد بستر لازم برای ارایه و بسط مفهوم آزادگی به عنوان اصلی مترقی در اسلام، در لایه های جامعه عنوان کرد و گفت: در این راستا عملیات اجرای بخش مفهومی و نرم افزاری باغ موزه قصر آغاز شده که روایتگر تاریخ انقلاب اسلامی، مراحل پیروزی و دستاوردهای بعد از آن است.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان در محدوده زندان، فضای سبز و بوستان و مجموعه های فرهنگی ورزشی و موزه را شاهد خواهند بود. ضمنا از زندان قصر بخش هایی باقی می ماند تا خاطرات این محل تاریخی به فراموشی سپرده نشود. از جمله این فضاها می توان به زندان سیاسی و ساختمان رو به روی درب اصلی همراه با برج نگهبانی و نورگیر  اشاره کرد. همچنین ساختمان بند جوانان نیز حفظ شده است برج دیده بانی و منبع آب در شمال شرقی زندان و ساختمان واحد برق در شمال غربی و ساختمان مدرسه اندرزگاه ۱۲ یا بند کارگری نیز حفظ شده است.

مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران افزود: زندان «مارکوف» با مساحتی بالغ بر ۸۸۰۰ متر مربع از فضاهای متنوعی همچون مرکز اسناد ، تصاویر و اشیای تاریخی، نمایشگاه ، گالری موسمی، کافه گالری و سالن اجتماعات چند منظوره تشکیل شده که در حال تکمیل است. مسجد، کتاب فروشی دائمی (با مضامین تاریخ انقلاب و مبارزات سیاسی و کتب مرتبط با زندان) و زورخانه از دیگر قسمت های این مجموعه محسوب می شود.

وی اضافه کرد: گالری تصاویر و اسناد مربوط به مرمت و باز سازی موزه به عنوان یکی از دستاوردهای شهرداری تهران برای استفاده محققان، استادان، دانشجویان و پژوهشگران قابل استفاده خواهد بود و ساختمان زندان سیاسی با مساحتی در حدود  پنج هزار متر مربع دارای  فضاهای گوناگون و متنوعی است که روایتگر تاریخ انقلاب و مبارزان انقلاب اسلامی است که این ساختمان شامل محل زندان ها، کتابخانه، مرکز مطالعات و موزه است. حسینه، رستوران و کافی شاپ نیز دیگر قسمت های این مجموعه را تشکیل می دهد.

مونسان با بیان اینکه سه حیاط موجود در زندان نیز با قابلیت پخش فیلم و نماهنگ و ویدئوهای مفهومی جهت بازدید علاقه مندان در دست تکمیل است، گفت: سر در زندان قصر با توجه به ویژگی خاص آن در زمان پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان نمادی از آزادی زندانیان در بند رژیم ستم شاهی به طور کامل بازسازی شده و از فضای داخلی آن نیز برای استقرار سامانه های حفاظت و حراست مجموعه استفاده می شود.


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.