بیش‌ فعالی کودکان را جدی بگیرید

ممتاز نیوز : به گفته یک روانشناس، بیش فعالی کودکان مشکلات ثانویه‌ای به همراه دارد که منجر به مشکلات فراوانی در بزرگسالی خواهد شد.

به گزارش ممتاز نیوز ، دکتر مصطفی تبریزی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا ، در این رابطه گفت: کودکان بیش فعال در تمرکز دچار مشکل شده و در نتیجه افت تحصیلی پیدا می‌کنند که این امر باعث برخورد بد پدر و مادرها با آنها می‌شود که در نتیجه این برخوردها، این کودکان دچار احساس حقارت می‌شوند و مسئله مهم این است که این احساس حقارت واکنش‌های ثانویه‌ای را در پی خواهد داشت که باعث مشکلات فراوانی در بزرگسالی خواهد شد.

به گفته وی، بیش فعالی شش علامت دارد که این علامت‌ها باید به مدت شش ماه تکرار شوند البته باید توجه داشت که زمانی می‌گوییم کودکی بیش فعال است که همه این علامت‌ها را با هم داشته باشد و صرف مشاهده یک یا دو علامت نمی‌توان گفت که بچه‌ای بیش‌ فعال است.

تبریزی ادامه داد: زمانی که یک کودک نتواند یک جا بند شود و مدام تکان بخورد و در تمرکز مشکل داشته باشد می‌گوییم این کودک بیش فعال است. همچنین اگر کودکی ناگهانی از جا بپرد در مقابل همه چیز عکس‌العمل سریع داشته و گاه به گاه خرابکاری داشته باشد نیز دچار این مشکل است.

این روانشناس درباره علت بیش فعالی در کودکان اظهار کرد: با وجود تحقیقات بسیاری که در این زمینه انجام شده دلیل اصلی این بیماری مشخص نشده است و تنها همبستگی‌های میان ژنتیکی افراد و ابتلا به بیش فعالی مشاهده شده است به عنوان مثال اگر در خانواده‌ای پدر یا مادر بیش فعال باشند احتمال اینکه فرزند آنها بیش فعال باشد، بالا است.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد: درمان بیش فعالی به دو صورت دارویی و غیردارویی صورت می‌گیرد که درمان دارویی آن تنها درمان کوتاه مدت و موقت است و درمان اصلی این بیماری رفتار درمانی به همراه آموزش والدین است.

وی در پایان اظهار کرد: خانواده‌ها باید به این مسئله توجه نشان داده و حتما با یک درمان‌گر ارتباط داشته باشند زیرا هر چقدر خانواده‌ها اطلاعات بیشتری داشته باشند در درمان فرزندان خود موثرتر عمل می‌کنند.

منبع: ممتاز نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.