بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مصرف اسفناج و کرفس احتیاط کنند

۲۳فروردین۱۳،

بعضی از سبزیجات مانند اسفناج و کرفس، سدیم بالایی دارند و بیمارانی که فشار خون بالای کنترل نشده دارند در مصرف این دو نوع سبزی با احتیاط عمل کنند.

به گزارش  گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این که سدیم می تواند سبب افزایش فشار خون شود، اظهار داشت: به اشخاصی که معمولا فشار خون آنها تنظیم شده است، پیشنهاد می گردد غذاها را به صورت کم نمک مصرف کنند به عنوان مثال از سه گرم نمکی که فرد معمولی می تواند در روز مصرف کند، تنها ۱ الی ۵/۱ گرم استفاده کنند.

مژگان خطیبی با اشاره به این که چاقی می تواند اولین و مهم ترین عامل بروز فشار خون در فرد از نظر تغذیه ای باشد، گفت: فرد چاق هر میزان وزن خود را به سمت وزن نرمال برساند می تواند پر فشاری خون خود را به راحتی کاهش دهد و لازم است اشخاصی که فشار خون دارند باید طبق نظر پزشک فعالیت بدنی داشته باشند.

وی تصریح کرد: مصرف غذاهای پر کالری، چربی ها، فست فودها و قندها سبب بروز چاقی در اشخاص می گردد و می تواند به عنوان یک عارضه ثانویه در ایجاد فشار خون بالا موثر باشد.

این کار شناس تغذیه اظهار داشت: مواد غذایی مانند چیس و پفک که دارای کالری می باشند اما از ارزش غذایی ندارند، نیز سبب افزایش فشار خون می گردد.

خطیبی، به اشخاصی که فشار خون بالا دارند پیشنهاد کرد، مصرف میوه و سبزیجات را حتما در۲ تا ۳ وعده برنامه غذایی خود داشته باشند.

وی مصرف شیرینی ها و قندهای ساده را در اشخاص دارای فشار خون بالا نیز با محدودیت عنوان کرد و گفت: قندهای ساده کالری زا می باشند و چون باید وزن کنترل شود قندهای ساده نیز باید محدود شوند.

خطیبی در زمینه مصرف مواد نشاسته ای در اشخاص با فشار خون بالا گفت: اگر مواد نشاسته ای کامل و سبوس دار باشند مصرف آنها خوب است اما اگر تصفیه شده و بدون سبوس باشند باید در مصرف آنها احتیاط کرد.

وی گفت: اگر چربی خون اشخاص مبتلا به بیماری پرفشاری خون بالا باشد از مصرف چربی های اشباع مانند چربی گوشت قرمز و پوست مرغ پرهیز کنند و استفاده از گوشت سفید به این نوع بیماران پیشنهاد می گردد.

خطیبی گفت: یک بیمار فشار خونی حتما باید لبنیات را به صورت کم چرب استفاده کند زیرا چربی لبنیات منجر به بالا رفتن کلسترول خون می گردد و این برای افزایش فشار خون مزید بر سبب می گردد.

وی دربارهٔ مصرف انواع روغن ها گفت: روغن هایی مانند کنجد و زیتون می تواند به سبب درجه اکسیداسیون بالای آن نسبت به بقیه روغن ها مناسب باشد اما نه به این معنی که شخص هرچه قدر بخواهد می تواند استفاده کند.

وی افزود: روغن زیتون به سبب نوع اسیدهای چرب آن مناسب تر است و چون درجه اکسیداسیون آن پایین است نباید حرارت مستقیم به آن وارد شود و باید به صورت روغن سالاد یا بعد پخت به غذا اضافه شود./ع۲


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.