تعیین تکلیف وزارت علوم با رأی بالای نمایندگان به فرهادی+ مشروح سخنان رئیس جمهور و اظهارات موافقان و مخالفان

گردآوری توسط گروه سیاسی ممتاز نیوز

به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزای آنا، در این جلسه که صبح امروز – چهارشنبه – با ریاست علی لاریجانی رئیس مجلس و با حضور حجت الاسلام حسن روحانی برگزار شد، نمایندگان پس از شنیدن دفاعیات رئیس جمهور از پنجمین وزیر پیشنهادی علوم و استماع سخنان موافقان و مخالفان، به محمد فرهادی، رأی اعتماد دادند.

به این ترتیب، محمد فرهادی با ۱۹۷ رأی موافق، ۲۸ مخالف و ۱۰ رأی ممتنع، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شد.

رئیس جمهور: اختلاف آرای انتخابات ۹۲ میان نفر اول و نفر دوم، ۱۳ میلیون رأی بود

بنا بر این گزارش، در ابتدای صحن علنی امروز مجلس، رئیس جمهور که به منظور دفاع از پنجمین وزیر پیشنهادی خود برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خانه ملت حاضر شده بود، با تأکید بر اینکه گفتمان اعتدال در سال ۹۲، با اختلاف سه برابری رأی آورد، گفت: انتخابات ۹۲ به عنوان آخرین انتخاباتی که در آن افکار مردم را دیدیم باید معیار عمل باشد.

حجت‌الاسلام حسن روحانی گفت: مایلم در آغاز ایامی که به مجلس شورای اسلامی و به دهم آذر نزدیک می‌شویم به نمایندگان ملت تبریک و تهنیت عرض کنم.

رئیس جمهوری با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی از آغاز پیروزی انقلاب تا امروز در ادوار مختلف بار سنگین قانون‌گذاری، نظارت، دموکراسی، پیگیری برای اجرای قوانین، تصویب لوایح بسیار مهم و سرنوشت‌‌ساز و طرح‌های بسیار مهم، قوانین مربوط به برنامه پنج ساله و بودجه‌های سنواتی را برعهده داشته است، افزود: همچنین رأی اعتماد به وزرا در ادوار مختلف دولت‌ها بر عهده مجلس شورای اسلامی بوده که این رأی اعتماد پیوند بسیار مبارکی را بین مجلس و دولت به وجود می‌آورد و وزرا به این ترتیب تنها از حمایت دولت برخوردار نبوده و از رأی اعتماد مجلس نیز برخوردارند.

وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی وظایف و اختیارات بسیار مهمی از جمله بررسی صلاحیت وزرا و ارائه رأی اعتماد به آنها، اظهارنظر درباره تغییر احتمالی در مرزهای کشور، تأیید قراردادها، مقاوله‌نامه‌ها و همه توافقات مهم خارجی کشور را بر عهده دارد، اظهار کرد: فرصت کافی در این جلسه نیست والا اشاره می‌کردم که از مجلس اول تا امروز در همه موارد حساس مجلس شورای اسلامی رسالت و وظیفه بسیار مهم خود را در قبال ملت ایران به عنوان نمایندگان ملت به خوبی ایفا کرده‌ و این مجلس هم همان مسیر را تا پایان ان‌شاء الله ادامه خواهد داد.

رئیس جمهوری تصریح کرد: ثمره تلاش‌های این مجالس برخورداری از کشوری در مسیر قانون، مقررات، مردم‌سالاری دینی و برخوردار از استحکام قوای سه‌گانه تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری و در نهایت ساختن قدرت بزرگ ملی در برابر رقبا و یا دشمنان است.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه با بیان اینکه امروز برای پنجمین بار است که در مجلس برای معرفی وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه بسیار مهم علوم، تحقیقات و فناوری حاضر می شود، گفت: از همه کاندیداهای سابق و وزرای پشنهادی سابق که قبول زحمت کردند و به مجلس شورای اسلامی آمدند و توانستند رأی ۷۰ یا ۷۹ نماینده را داشته باشند اما در عین حال نتوانستند رای اکثریت نمایندگان را کسب کنند، تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: آنان برای رضای خدا خود را آماده کردند و برای انجام وظیفه آمدند که از همه آنان سپاسگزاری می‌کنم و امیدواریم در مسئولیت‌های دیگر بتوانند برای خدمت به مردم عزیز کشورمان ادای وظیفه کنند.

رئیس جمهوری همچنین خطاب به گردانندگان برخی سایت‌ها و رسانه‌ها گفت: نباید رأی نیاوردن وزرا را به مسائلی منتسب کنیم که نتیجه آن اهانت به مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان محترم مجلس باشد، به هر حال ما یک دموکراسی ویژه‌ای در ایران داریم. دموکراسی غیرحزبی و این دمکراسی در دنیا کمتر تجربه شده است.

روحانی تاکید کرد: اگر دموکراسی ما حزبی بود ما دو یا سه حزب بزرگ داشتیم، اقلیت و اکثریت داشتیم، دولت و مجلس معمولا از یک حزب بود و مقداری کار در تعامل سیاسی آسان‌تر می‌شد، اما به هر حال قانون اساسی ما این شیوه را انتخاب کرده و ما هم در طول این مدت همین راه را ادامه دادیم.

رئیس جمهوری در ادامه با اشاره به اختلاف دموکراسی در ایران با سایر نقاط دنیا و ویژگی‌های افکار عمومی در دنیای جدید، گفت: افکار عمومی مردم ایستا نیست و در یک نقطه چهار یا پنج سال نمی‌ایستد. افکار عمومی مثل نهر زلال و روان است و ما همواره باید با فکر مردم و در کنار افکار مردم باشیم. البته افکار عمومی مردم از چارچوب فرهنگ دینی، فرهنگ ملی و منافع ملی و مصالح ملی تبعیت می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه معمولا اکثریت قاطع مردم خطا نمی‌کند، گفت: آخرین انتخاباتی که افکار مردم را دیدیم و باید معیار باشد ۲۴ خرداد سال ۹۲ است. گفتمانی مورد تایید مردم بود و فردی مورد انتخاب مردم قرار گرفت که اگر این فرد با نفر دوم یک میلیون اختلاف رأی داشت، می‌گفتیم دو گفتمان بوده است اما اگر گفتمانی رای آورده که اختلاف آرای آن با نفر بعدی سه برابر بوده است و ۱۳ میلیون اختلاف رأی داشته، این نشان می‌دهد که این افکار و این گفتمان مورد تأیید قاطع مردم است. ضمن اینکه گفتمان نفر اول با نفر بعدی خیلی تفاوت نداشته است.

رئیس جمهوری افزود: من فکر می‌کنم گفتمان اعتدال مورد قبول همه ماست. مخصوصا مقام معظم رهبری بر گفتمان اعتدال تأکید فرمودند. گفتمان اعتدال گفتمان دین ماست. گفتمان فرهنگ بزرگ ایران ما است و ما امت وسط هستیم و بر مبنای امت وسط ما حرکت می‌کنیم.

* تعامل قوا باید دانش بنیان باشد
رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه دموکراسی چارچوب‌هایی دارد و همه ما باید در این چارچوب‌ها حرکت کنند، تصریح کرد: موضع دولت در برابر مجلس شورای اسلامی همواره اخلاق، ادب و قانون است ما به آرای مجلس شورای اسلامی در هر شرایطی احترام می‌گذاریم و رأی مجلس به عنوان رأی مردم مورد احترام ماست. بین ما و شما هم آنچه قضاوت می‌کند خداوند بزرگ، قانون اساسی و افکار عمومی است.

وی با تشکر از زحمات نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از آغاز شروع کار دولت تا به امروز گقت: ما در مقاطع مختلف کنار هم بودیم و امروز نیز در مسایل مهم کشور در کنار هم خواهیم بود.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه اضافه کرد: وزیری که امروز معرفی شده، دارای سوابق گسترده و زیادی از آغاز پیروزی انقلاب است. وی جزو چهره‌های انقلابی دوران مبارزات ستم شاهی در شهر مشهد مقدس بوده و بعد از پیروزی انقلاب هم همواره به عنوان خادم این انقلاب بودند.

* مهمترین معیار خدمت به انقلاب و مردم است
رئیس جمهوری با اشاره به اینکه مهم‌ترین معیار برای ما، خدمت به انقلاب و خدمت به مردم است، افزود: دکتر فرهادی در هر دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مسئولیت داشتند که امتیازی بزرگ است. دو وزارتخانه داریم وظایف آنها در قانون تفکیک شده است اما در عین حال هر دو وزارتخانه آموزشی هستند، باید با هم هماهنگ باشند و همکاری کنند و نزدیک باشند.

وی با بیان اینکه در آینده پیش‌بینی دانشگاه‌های جامع ممکن است مورد بحث و بررسی دولت و مجلس قرار بگیرد، خاطرنشان ساخت: آنچه برای ما مهم است اینکه ایشان فردی انقلابی، مؤمن و فردی معتدل و معتقد به تحول در دانشگاه است.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانشگاه ما باید از کمیت به کیفیت بهتر برسد،دانشگاه ما باید دانشگاه علم و آگاهی به سیاست باشد و نه سکویی برای جناح‌های مختلف سیاسی و ایشان به این امر معتقد است که دانشگاه آرام و مرکز علم باشد و دانشگاه باید در حل مشکلات جامعه حضور داشته باشد.

روحانی با تأکید بر اینکه ما تنها اقتصاد دانش بنیان نمی‌خواهیم؛ سیاست و فرهنگ و تعامل دولت و مجلس و حرکت قوای سه گانه هم باید دانش بنیان باشد، افزود: آنچه در اختیار داریم در کنار وحی که بالاترین مسیر هدایت ما است عقل و علم است و این سه در کنار هم می‌تواند ما را به مقصد نهایی برساند و ما می‌ توانیم به نقطه‌ای برسیم که کشور ایران به عنوان مرجع علمی برای منطقه و جهان اسلام باشد.

رئیس جمهوری با اشاره به شناخت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از دکتر فرهادی با توجه به مسوولیت های گذشته وی، گفت: امیدوارم با رای قاطع شما نمایندگان محترم از این وزارتخانه هم گره باز شود و وزیر بتواند انجام مسئولیت کند و دانشگاه‌های ما بتوانند نشاط خود را باز یابند.

روحانی با بیان اینکه در پایان لازم می‌دانم این ایام را که ایام بسیج و امروز روز بسیج است و ایام نیروی دریایی است به هر دوی عزیزان تبریک بگویم، تصریح کرد: می‌دانید که امام راحل در ۵ آذر ۱۳۵۸ در یک سخنرانی فرمودند ما به یک ارتش ۲۰ میلیونی نیاز داریم و حتی ایشان تعبیر کردند که جوان‌های ما باید آموزش ببینند و اینجور نباشد که وقتی تفنگی در دستشان قرار می‌دهند بلد نباشند از آن تفنگ استفاده کنند و حتی بیان کردند که ما ۲۰ میلیون تفنگدار نیاز داریم.

رئیس جمهوری اضافه کرد: بنابراین با آن بیانات مهم امام راحل در ۵ آذر این موضوع بسیار مهم بسیج و ارتش ۲۰ میلیونی کلید خورد و شما دیدید در جنگ تحمیلی بسیج چه نقش بزرگی را ایفا کرد و امروز هم نقش بسیار مهمی بر دوش دارد.

وی اظهار کرد: همچنین ما روز نیروی دریایی را در پیش رو داریم. نیروی دریایی در همان ماه‌های اولیه دفاع مقدس توانست موفقیت‌های بسیار بزرگی را به دست بیاورد و در واقع بعد از آذر سال ۵۹ باقیمانده نیروی دریایی عراق، برای همیشه در خور عبدالله حبس شد و این حماسه و رشادت‌های نیروی دریایی از یاد ملت ایران نخواهد رفت.

گفتنی است، همراهان رئیس جمهور در مجلس،‌ جهانگیری، معاون اول، نهاوندیان رئیس دفتر وی، فرهادی وزیر پیشنهادی، مجید انصاری، معاون اول پارلمانی رئیس جمهور، حسین فریدون، دستیار ارشد رئیس جمهور، دهقان، وزیر دفاع، علوی، وزیر اطلاعات، ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، نجفی، سرپرست وزارت علوم و صادق، مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور بودند.

با پایان سخنان روحانی و اعلام اسامی مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی، قرائت شد. به این ترتیب، علی مطهری، علی محمد احمدی، حمیدرضا مشهدی عباسی و به عنوان نمایندگان مخالف و  و محمدمهدی رهبری املشی، محمد حسین قربانی، سید مهدی هاشمی و نادران، موافقان “محمد فرهادی” اعلام شدند.

پس از آن، علی مطهری به عنوان اولین مخالف پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی تأمل برانگیز، استدلال مجلس را در مخالفت با چهار گزینه قبلی رئیس جمهور برای تصدی وزارت علوم، زیر سؤال برد.

مطهری: درد مجلس فتنه نیست می‌خواهند وزارت علوم تحت تسلط باشد/ لاریجانی: اتهام به مجلس مردانه نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به رأی عدم اعتماد مجلس به دو گزینه پیشین دولت برای وزارت علوم، گفت: رأی اعتماد مجلس به فرهادی، مجلس را متهم به منطق دوگانه و یک بام و دو هوا می‌کند.

به گزارش آنا، علی مطهری به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی علوم در جلسه علنی امروز مجلس اظهار کرد: علت اینکه من به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی صحبت می‌کنم این است که احساس کردم فضای مجلس در مجموع موافق وزیر پیشنهادی است، در حالی که افرادی قوی‌تر از آقای دکتر فرهادی با این معیار مجلس که «همراهی با فتنه، خط قرمز ماست» رد شدند، لذا احساس می‌کنم گفتمان اصولگرایی به خطر افتاده و لازم است از آن دفاع کنم.

وی افزود: می‌خواهم با منطق اکثریت مجلس در مسئله وزارت علوم صحبت کنم. می‌خواهم از حیثیت و اعتبار مجلس دفاع کنم، چرا که اگر مجلس آسیب ببیند کل نظام آسیب می‌بیند.

مطهری اضافه کرد: مجلس در جریان استیضاح وزیر سابق علوم آقای فرجی‌دانا و در جریان رای اعتماد به دو وزیر پیشنهادی قبلی مهم‌ترین ملاک و معیار خود را عدم همراهی با فتنه سال ۸۸ اعلام کرد و گفت فتنه خط قرمز ماست، نامه‌نگاری و یا تحصن مبنی بر تظلم و دادخواهی را به معنی فتنه‌گری اعلام کرد و گفت که ما به چنین کسی رای اعتماد نمی‌دهیم.

این نماینده مجلس یادآور شد: ما نیلی احمدآبادی را به جرم امضای تظلم ۸۸ استاد دانشگاه از مقام رهبری به خاطر قضیه حمله عده‌ای به دانشکده فنی دانشگاه تهران و ضرب و شتم و بازداشت دانشجویان فتنه‌گر نامیدیم و به او رأی اعتماد ندادیم. دانش آشتیانی را هم به جرم امضای یک نامه انتقادی در جریان حوادث سال ۸۸ فتنه‌گر نامیدیم و هر چه گفت اطلاعی از آن نامه ندارم و اسم من را بی‌خبر جزء امضا‌کنندگان قرار دادند از او نپذیرفتیم و گفتیم الان دیر است. باید همان موقع تکذیب می‌کردی.

مطهری در ادامه گفت: همچنین دانش آشتیانی را به جرم همکاری با حزب مشارکت ضدنظام دانستیم و گفتیم صلاحیت وزارت را ندارد. اکنون جناب آقای دکتر فرهادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی شد در حالی که در کارنامه سیاسی خود امضای نامه‌ای را به همراه آقایان خاتمی، موسوی و کروبی و ده‌ها استاد دانشگاه و فعال سیاسی دیگر خطاب به مراجع تقلید در اعتراض به نحوه برخورد مأموران امنیتی و انتظامی با مردم معترض دارد.

وی همچنین با اشاره به محتوای این نامه، گفت: در این نامه که در مرداد ۸۸ در برخی پایگاه‌های اطلاع‌رسانی منتشر شده و هنوز موجود است آمده «همزمان با اعلام نتایج دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری موج وسیعی از دستگیری‌ها از میان فعالان ستادهای انتخاباتی نامزدهای غیردولتی و شهروندانی که در راهپیمایی‌های مسالمت‌آمیز شرکت جسته بودند آغاز شد که در ادامه با گسترش موج اعتراضات مردمی نسبت به تخلفات گوناگون و گسترده‌ای که در قبل، حین و بعد از انتخابات صورت گرفت افزایش یافته و هنوز هم ادامه دارد.

مطهری گفت: همچنین در این نامه آمده است که بازداشت‌های انفرادی و گروهی از اقشار مختلف اجتماعی از جمله اساتید دانشگاه‌ها، فعالان سیاسی، روزنامه‌نگاران که بدون صدور مجوزهای قانونی صورت گرفته و همراه با برخوردهای خشونت‌بار و استفاده از شیوه‌های بازجویی که یادآور دوران سیاه ستمشاهی است و بسیاری از امضاکنندگان این نامه در آن زمان خود بارها قربانی آن بودند به هیچ وجه زیبنده نظام و کشوری که داعیه برپایی قسط و عدل دارد، نبوده و نخواهد بود و چهره جمهوری اسلامی را در روح و جان هر ایرانی و نیز انظار جهانیان تیره و تار خواهد کرد». این قسمتی از نامه‌ای بود که آقای فرهادی آن را امضا کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: در جای دیگر این نامه آمده است که «به راستی اعمال شکنجه‌های مکرر در مورد کسانی که زیر لوای اسلام زندگی می‌کنند با توسل به کدام اصل قانونی، شرعی و انسانی توجیه‌پذیر است و چگونه می‌توان با سکوت در قبال این همه خشونت و سبعیت داد از رحمانی بودن نظامی سر داد که شریعت محمدی را راهنمای خویش قرار داده است؟»

مطهری اضافه کرد: با منطق اکثریت مجلس در مساله وزارت علوم آقای دکتر فرهادی نیز به موجب این نامه فتنه‌گر است و اگر بگوید من از محتوای نامه خبر نداشتم یا از قرار دادن نامم پای نامه خبر نداشتم و آن را تکذیب می‌کنم مطابق رفتاری که با دو وزیر پیشنهادی قبلی شد این عذر پذیرفته نیست چون می‌گویید چرا همان موقع تکذیب نکردید. دیگر دیر شده است. اکنون که نیاز به رای مجلس دارید تکذیب می‌کنید و این پذیرفته نیست.

وی با بیان اینکه فرهادی سابقه همکاری با حزب مشارکت را داشته، تصریح کرد: فرهادی با منطق اکثریت مجلس در مساله وزارت علوم صلاحیت وزارت را ندارد پس با معیار قبلی آقای فرهادی نیز فتنه‌گر است و مجلس نباید به ایشان رای اعتماد بدهد. اگر مجلس به ایشان رای اعتماد بدهد متهم به منطق دوگانه و یک بام و دو هوا می‌شود. مردم خواهند پرسید آیا مجلس از خط قرمز خود عبور کرده و دیگر فتنه را خط قرمز نمی‌داند یا همچنان فتنه را خط قرمز می‌داند اما دیگر اقداماتی مانند امضای اینگونه نامه‌ها را فتنه‌گری نمی‌داند و یا خدای نکرده معامله‌ای در کار است.

نماینده مردم تهران در مجلس یادآور شد: به هر حال در این صورت مجلس از معیار و رویه قبلی خود عدول کرده است. درست نیست که مجلس اصولگرا احیانا به خاطر قول‌هایی که برای انتصاب همکاران آقای وزیر دریافت کرده از اصول و مبانی خود عدول کند.

مطهری در ادامه افزود: در این صورت معلوم می‌شود که درد مجلس فتنه نیست بلکه این است که وزارت علوم باید تحت تسلط ما باشد و خلاصه مجلس و اصولگرایی به معامله متهم می‌شود. مجلس نباید دچار تناقض در رفتار شود در این صورت جایگاهش نزد ملت تنزل پیدا می‌کند. من به خاطر دفاع از جایگاه و حیثیت و اعتبار مجلس .

در میان سخنان مطهری علی لاریجانی خطاب به وی، گفت: شما باید نقد وزیر را انجام دهید. راجع به مجلس وقت دارید در سخنرانی‌هایتان صحبت کنید. الان باید مخالف آقای فرهادی صحبت کنید.

مطهری در این باره اظهار کرد: این نقد وزیر است، من می‌گویم وزیر طبق ملاک مجلس فتنه‌گر است و ما نباید به او رای دهیم.

وی همچنین گفت: به نمایندگان محترم مجلس توصیه می‌کنم اگر راه خود را درست می‌دانید ثبات قدم خویش را حفظ کنید و به جناب آقای فرهادی رای مخالف بدهید تا فردی که به ایده‌آل مجلس نزدیک‌تر است سکان وزارت علوم را در دست گیرد و مجلس همچنان اصولگرا و ثابت قدم شناخته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس در پایان اظهار کرد: پزشک بودن آقای دکتر فرهادی هم چندان با وزارت علوم سازگار نیست بلکه با وزارت بهداشت و درمان سازگارتر است بنابراین تقاضا می‌کنم برای حفظ منزلت مجلس به وزارت جناب آقای دکتر فرهادی رای مخالف بدهید.

لاریجانی: اینکه بگوییم مجلس معامله کرده است، حتما نادرست است

به دنبال اظهارات علی مطهری، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به آنها واکنش نشان داد و با اشاره به اینکه نمایندگان افراد پیشنهادی قبلی برای تصدی وزارت علوم را فتنه‌گر نمی‌دانسته است، تأکید کرد: تنها دریافت از عدم رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی، عدم احراز صلاحیت ایشان است.

لاریجانی گفت:‌ آقای مطهری در سخنان خود به دو نکته اشاره کردند که لازم می‌دانم توضیحی در این خصوص بدهم؛ ایشان گفتند اگر مجلس به فرهادی رأی بدهد معامله‌ای صورت گرفته که این امر حتما نادرست است؛ زیرا نمایندگان مجلس خودشان بررسی می‌کنند و ممکن است رأی بدهند یا ندهند و این کار بر حسب موضوع بررسی می‌شود.

نماینده مرم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: اینکه اگر مجلس رأی ندهد، یک جور متهم شود و اگر رأی بدهد، جور دیگری متهم شود، این کار مردانه نیست.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص نکته دوم سخنان علی مطهری تصریح کرد: آقای مطهری در صحبت خود گفتند که مجلس آن چند فرد پیشنهادی را که به مجلس آمدند و رأی نیاوردند، ‌آنها را فتنه‌گر می‌دانسته است در صورتی که من از مجموع رأی نمایندگان چنین برداشتی ندارم.

وی توضیح داد: اگر بخواهیم دریافتی از آن داشته باشیم، این است که نمایندگان آنها را احراز صلاحیت نکردند؛ یعنی نتوانستند اطمینان کافی به این افراد داشته باشند که وزیر شوند لذا چنین اتهامی به دوستانی که معرفی شدند نزدند که فتنه‌گر هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اینگونه بحث‌ها در مورد مجلس دقیق نیست.

ادامه دارد…

انتهای پیام/

خبرگزاری آنا – سیاسی
باز نشر: سایت خبری تحلیلی ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.