تنوع سبد سوختی کشور در سال ۹۲ اجرایی می شود؟

گردآوری توسط گروه خودرو ممتازنیوز

 تنوع سبد سوختی کشور در سال ۹۲ اجرایی می شود؟

تنوع سبد سوختی کشور در سال ۹۲ اجرایی می شود؟

ممتازنیوز: در حالی مدیران نفتی از تنوع سبد سوختی کشور در سال جاری خبر می دهند که نه از به ثمر رسیدن تولید انبوه خودروهای سبک گازوئیل سوز خبری است و نه از افزایش تعداد جایگاههای عرضه LPG در کشور.

به گزارش ممتازنیوز، با توجه به گفته های رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در اردیبهشت ماه سال جاری و گفت‌وگوی اخیر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور با یکی از رسانه‌ها، در نیمه دوم سال جاری باید شاهد ورود دو نوع سوخت جدید به سبد سوخت کشور باشیم.
ورود گازوئیل به سبد سوخت خودروهای سبک و آغاز دوباره برنامه متوقف شده عرضه سراسری LPG در کشور، برنامه مدیران نفتی دولت یازدهم برای تنوع بخشی به سبد سوخت است. برنامه ای که در دولت دهم مطرح بود اما عمر دولت به اجرایی کردن این برنامه نرسید.
به گزارش تسنیم، ورود گازوئیل به سبد سوخت خودروهای سبک در کشور از سال ۸۹ با خبر اقدام به تولید سمندهای گازوئیل سوز جدی شد. خبری که هنوز پس از گذشت ۳ سال تحقق نیافته است.
گازوئیل که پیش از این تنها در خودروهای سنگین به عنوان سوخت مورد استفاده قرار می گرفت و با یادآوری اگزوزهای پردود خودروهای سنگین در بین مردم به عنوان سوختی آلاینده شناخته می شد با در برنامه قرار گرفتن کاهش آلایندگی گازوئیل تولیدی پالایشگاههای کشور و تولید گازوئیل با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ و تولید خودروهای سبک با موتور گازوئیل سوز از ورود سوختی جدید به سبک سوخت خودروهای سبک کشور خبر می داد.
از سویی دیگر افزایش سهم LPG در سبد سوخت در حالی در برنامه صنایع مرتبط با تولید فرآورده های نفتی و خودروی کشور قرار دارد که تاریخچه ورود آن به سبد سوخت ایران به پیش از CNG باز می گردد.
حدود ۱۵ سال پیش بود که برای جایگزینی بخشی از مصرف روزانه بنزین که در آن زمان بخش قابل توجهی از این فرآورده استراتژیک نفتی به کشور وارد می شد، استفاده از گاز به جای بنزین مطرح شد. این آغازی برای ورود LPG به سبد سوخت بود اما توسعه کند آن ۵ سال بعد با ورود CNG به سبد سوخت تقریبا به ورطه فراموشی سپرده شد.
در سالهای بعد نهادهای مربوطه همچون ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت در دولت سهمی برای انواع سوخت قابل استفاده برای خودروهای سبک تعیین کردند.
به موجب این تصمیم قرار شد ۲۰ درصد سبد سوخت خودروهای سبک کشور با CNG، پنج درصد با LPG و ۷۵ درصد با بنزین تأمین شود. از این جهت توسعه CNG که در آن زمان شاید سهمی کمتر از ۱۰ درصد در سبد سوخت کشور داشت در برنامه قرار گرفت.
در سال گذشته مسئولان امر از سهم ۲۵ درصدی سوخت CNG و سهم حدودا ۷۵ درصدی بنزین در سبد سوخت کشور خبر دادند و در این میان در پاسخ به اینکه سهم LPG در سبد سوخت کشور چه میزان است، اذعان داشتند که سهم ۵ درصدی LPG با توسعهCNG پوشش داده شده، به عبارتی CNG به تنهایی هم سهم ۲۰ درصدی تعیین شده را محقق کرد و هم سهم ۵ درصدی LPG را از آن خود کرد.
هم اکنون ۲۰۹۰ باب جایگاه CNG در کشور وجود دارد در حالی که تنها ۱۶ جایگاه LPG در سراسر ایران احداث شده است. با این وضعیت می توان گفت افزایش سهم LPG در سبد سوخت کشور به مثابه ورود سوختی جدید به ناوگان حمل و نقل کشور خواهد بود.
ورود گازوئیل به سبد سوخت خودروهای سبک نیز علاوه بر توسعه تجهیزات جایگاههای عرضه، نیازمند در مدار مصرف قرارگرفتن خودروی سبک گازوئیل سوز است که علی رغم وعده های مدیران خودرویی کشور، از به ثمر رسیدن تولید انبوه خودروهای سبک گازوئیل سوز خبری نیست.


پرشین خودرو |
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.