جمجمه بلورین برای سازندگان «ایندیانا جونز» دردسرساز شد

۱۸م آذر ،

به گزارش خبرآنلاین، خایمه آوه رئیس موسسه باستان‌شناسی بلیز که به او لقب ایندیانا جونز واقعی داده‌اند، شکایت خود را به نمایندگی از مردم بلیز که کشوری در آمریکای مرکزی است، به دادگاهی در ایلینویز ارائه داد.
 

مورد شکایت یک جمجمه بلورین است که یک نسخه بدل آن سال ۲۰۰۸ در فیلم «ایندیانا جونز و قلمرو جمجمه بلورین» به کارگردانی استیون اسپیلبرگ استفاده شد.
   

خایمه آوه خواستار پس گرفتن جمجمه بلورین از خانواده‌ای است که به نقل از او ۸۸ سال پیش آن را مردم بلیز دزیده‌اند، اما این تمام ماجرا نیست.
 

او در شکایت خود لوکاس‌فیلم و والت دیزنی مالک تازه لوکاس‌فیلم تهیه‌کنندگان چهارمین «ایندیانا جونز» همین طور پارامونت پیکچرز پخش‌کننده این فیلم را نیز به خاطر استفاده از یک نسخه بدل از جمجمه بلورین در فیلم هدف قرار داده و خواهان پرداخت خسارت شده است. «ایندیانا جونز و قلمرو جمجمه بلورین» در دنیا ۷۶۸ میلیون دلار فروخت.
  

در این شکایت آمده جمجمه بلورین مربوط به فرهنگ مایاها است. این جمجمه از سنگ کوارتز شیری‌رنگ ساخته شده و شبیه جمجمه انسان است. گفته می‌شود جمجمه بلورین قدرت‌های جادویی یا فراطبیعی دارد و تنها چهار نسخه از آن در دنیا هست.
 

از این چهار جمجمه، سه جمجمه در موزه بریتانیا در لندن، موزه برانلی در پاریس و موزه اسمیتونیان در واشنگتن نگهداری می‌شود، اما جمجمه چهارم کجاست؟
 

خایمه آوه می‌گوید مردی ماجراجو به نام اف. ای. میچل-هجز اوایل دهه ۱۹۲۰ به بلیز سفر کرد. آنا میچل-هجز دخترخوانده او هنگام کاوش در خرابه‌های یک معبد زیر یک محراب، جمجمه‌ای بلورین پیدا کرد. گفته می‌شود او در مستندی که سال ۲۰۰۸ از شبکه سای‌فای پخش شد، این موضوع را فاش کرده است.
 

طول این جمجمه هفت اینچ، عرض آن پنج اینچ و ارتفاعش پنج اینچ است. این جمجمه در ۱۹۳۰ به آمریکا و بعد به انگلستان منتقل شد و تا زمان مرگ میچل-هجز پدر در اختیار او بود. بعدا دخترش و بعدا همسر او در ایندیانا از جمجمه نگهداری کردند و ظاهرا حتی آن را نمایش می‌گذاشتند و بابت این کار پول می‌گرفتند.
 

در فیلم اسپیلبرگ از یک نسخه بدل جمجمه بلورین استفاده شده که شباهت بسیاری به جمجمه میچل-هجز دارد و به طور مشخص به آن اشاره نیز می‌شود. به عبارت دیگر، «ایندیانا جونز و قلمرو جمجمه بلورین» می‌گوید این مصنوع در پرو پیدا شده و اصل آن به بومی‌های آمریکایی بازمی‌گردد.    
 

در متن شکایت آمده است: «لوکاس‌فیلم اجازه نداشت مجسمه میچل-هجز یا بدل آن را در فیلم استفاده کند. تا امروز مردم بلیز به هیچ عنوان در منافع حاصل از فروش فیلم شریک نبوده‌اند.»
 

خایمه آوه از خانواده میچل-هجز هم به خاطر خروج جمجمه بلورین از بلیز و پس ندادن آن شکایت کرده است.
 

شرکت پارامونت حاضر نشد در این زمینه اظهار نظر کند.
 

هریسن فورد در چهارمین قسمت «ایندیانا جونز» پس از ۱۹ سال بار دیگر نقش باستانشناس ماجراجو را تکرار کرد. داستان در ۱۹۵۷ روی می‌دهد و این بار ایندی برای پیدا کردن جمجمه‌ بلورین که دارای قدرت‌های اسطوره‌ای است، با یک مامور اهریمنی کا.گ.ب با بازی کیت بلانشت رقابت ‌می‌کند.
 

مجموعه «ایندیانا جونز» سال ۱۹۸۱ با فیلم سینمایی «مهاجمان صندوقچه گمشده» آغاز شد و دومین قسمت آن در ۱۹۸۴ با عنوان «ایندیانا جونز و معبد مرگ» به نمایش درآمد. سومین قسمت مجموعه «ایندیانا جونز و آخرین جنگ صلیبی» بود که سال ۱۹۸۹ ساخته شد.
 

هالیوود ریپورتر / ۷ دسامبر / ترجمه: علی افتخاری

۵۸۵۸

دانلود   دانلود


خبرآنلاین
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.