حلق‌آویز شدن؛ روش بیش از ۵۰ درصد خودکشی‌ها در کشور

در یک تحقیق انجام شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، ارتباط فصول سال با خودکشی های موفق ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی کشور طی زمستان ۱۳۸۸ تا زمستان ۱۳۸۹ مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، در ایران و بسیاری از کشورهای جهان خودکشی اقدام ناپسند بوده و مورد نکوهش قرار می گیرد اما با این وجود آمار افرادی که سالیانه در جهان از این طریق به زندگی خود پایان می‌دهند رو به افزایش است.

هدف از این پژوهش نیز که به همت جمعی از پزشکان و کارشناسان سازمان انجام شده‌ تعیین ارتباط فصل با خودکشی از بین موارد ارجاعی به مراکز پزشکی قانونی کشور است.

در این تحقیق سه هزار و ۵۱۳ مورد خودکشی بررسی شد که بر اساس نتایج آن بالاترین تعداد خودکشی به ترتیب با ۳۸۰ و ۳۴۵ مورد مربوط به ماه‌های مرداد و تیر و کمترین آن به ترتیب با ۲۳۱ و ۲۳۶ مورد مربوط به ماه‌های بهمن و دی بود.

از نظر فصل نیز بیشترین خودکشی ها با یکهزار و ۴۰ مورد مربوط به فصل تابستان و کمترین آن با ۷۲۶ مورد مربوط به فصل زمستان است.

همچنین استان مرکزی با ۳۹٫۵ درصد بیشترین میزان خودکشی در فصل زمستان و خراسان جنوبی با ۴۶٫۴ درصد بیشترین میزان خودکشی در فصل تابستان را به خود اختصاص می دادند. این در حالی است که ارتباط معنی داری بین شیوه های اقدام به خودکشی و فصول سال دیده می شود به نحوی که استفاده از شیوه خود سوزی در فصل زمستان بیش از سایر فصل ها بوده است.

بر اساس این تحقیق به طور کلی حلق آویز با ۵۳٫۷ درصد بیشترین شیوه مورد استفاده در خودکشی ها و کمترین آن با ۶٫۸ درصد خودکشی با سلاح گرم بوده است.

یادآور می شود در این پژوهش جامعه مورد مطالعه افرادی بودند که طی زمستان ۱۳۸۸ تا زمستان ۱۳۸۹ در ایران اقدام به خودکشی کرده‌اند و جسد آنان برای بررسی به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده‌است.

۴۵۲۳۴

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.