خانم مرکل بالاخره کوتاه آمد/نکات کلیدی توافق اروپا برای مهار بحران

ماراتن مذاکرات رهبران اروپایی سرانجام پس دو روز متوالی به پایان رسید. برخلاف نشست های قبلی دستاورد مهم این کنفرانس کوتاه آمدن آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از مواضع سرسختانه اش در مقابل بازخرید بدهی های کشورهای مقروض بود. نکات کلیدی توافقات صورت گرفته در نشست بروکسل به شرح ذیل است:
*بستۀ رشد اقتصادی
طبق بیانیۀ پایانی نشست بروکسل قرار است مبلغ ۱۲۰ میلیارد یورو یعنی معادل ۱ درصد تولید ناخالص داخلی اروپا، به منظور افزایش رشد اقتصادی در اختیار کشورها قرار گیرد. بانک سرمایه گذاری اروپا نیز شاهد افزایش ۱۰ میلیارد یورویی در سرمایه های خود خواهد بود( که سهم آلمان و فرانسه در آن ۱،۶۵ میلیارد یورو است) که این امکان را به بانک خواهد داد که تا میزان ۶۰ میلیارد یورو وام در اختیار متقاضیان قرار دهد. همچنین مبلغ ۵۵ میلیارد یورو برای تقویت زیرساخت های اروپایی نیز اختصاص داده شد.
*مالیات بر معاملات
موضوعی که از مدتها در کانون مذاکرات طرف های اروپایی وجود داشت، قرار دادن مالیات بر معاملات بود که امکان افزایش بودجۀ اتحادیه را با دریافت مالیات از طرف های معامله کننده فراهم می آورد. طبق اعلام فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه قرار است این موضوع از هم اکنون تا پایان سال جاری در دو کشور آلمان و فرانسه مورد بررسی قرار گیرد و حداقل در ۹ کشور نیز در چهارچوب تقویت همکاریها به اجرا گذاشته شود.
*نقش نظارتی بانک مرکزی اروپا
یکی از توافقات مهم و اساسی در نشست بروکسل تأکید بر نقش بانک مرکزی اروپا بود. در واقع این تصمیم برای جلوگیری از تکثر نهادها در نظارت و همچنین ارتباط مستقیم بانک مرکزی اروپا با بانکها گرفته شد.
*تزریق مستقیم سرمایه به بانکها
در مقابلِ نظارت جدی و مستقیم بانکهای اروپایی از سوی بانک مرکزی اروپا، دولتهای اروپایی در چهارچوب مکانیسم ثبات شاهد تزریق سرمایه خواهند بود. مکانیسم ثبات قرار است در نیمۀ ژوئیه به تصویب برسد.
*دادن نقش بیشتر به مکانیسم ثبات اروپا
کمک مالی که در آینده در چهارچوب طرح نجات، به بانکهای اسپانیایی اعطاء خواهد شد، “وضعیت فوری” نخواهد داشت. بدین معنا که در چهارچوب مکانیسم ثبات اروپا، در صورت ورشکستگی بانک، پرداخت دیون در اولویت نخواهد بود که این توافق برای اسپانیا پیروزی بزرگی بود که البته این ریسک وجود دارد که سرمایه گذاران تمایلی برای سرمایه گذاری در این صندوق نداشته باشند.
*بازخرید بدهی دولتها با سرمایۀ صندوق نجات
در چهارچوب توافق صورت گرفته بازخرید بدهی های اسپانیا و ایتالیا توسط صندوق نجات اروپا پیش بینی شده است که البته تحقق این امر در ازای پذیرش و اجرای قوانین اقتصادی خواهد بود که تا امروز تنها ایتالیا آن را اجرا کرده است. البته این طرح با چالشهایی زیادی روبروست، مثلاً اینکه این صندوق در حال حاضر دارای ۷۵۰ میلیارد یورو است اما میزان بدهی های ایتالیا به مرز ۲۰۰۰ میلیارد یورو رسیده است.
 

فیگارو/ ۲۹ ژوئن ۲۰۱۲
ترجمه: زهرا خدایی

۳۱۲۶۳/

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.