خزاعی: ایران پیش نویس سند کنفرانس معاهده تجارت تسلیحات را تایید نمی‌کند

۸فروردین ۱۳،

به گزارش خبرآنلاین، پس از آنکه احمدی نژاد در تماس تلفنی با دبیر کل سازمان ملل متحد تاکید کرد «کنترل جابجایی سلاح به منظور برقراری امنیت بین‌المللی ضروری است» سفیر و نماینده دائم کشورمان در سخنانی در کنفرانس معاهده تجارت تسلیحات تصریح کرد: ایران در نشست‌های این کنفرانس با انتظار بالا برای انعقاد یک معاهده موثر، جدی، متوازن و غیر تبعیض آمیز شرکت کرد، که هدف از آن کاستن از مشکلات جامعه بشری ناشی از تجارت غیر قانونی سلاح‌های متعارف و رسیدن به اهداف عالی انسانی بود؛ اما به سبب وجود اشکالات مختلف قانونی در متن پیش نویس این تلاش‌ها به ثمر نرسید.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این به عنوان رئیس دوره ای جنبش عدم تعهد در نامه​ای به کشورهای عضو این جنبش، حضور عالی​رتبه اعضا در اجلاس خلع سلاح هسته ای سازمان ملل متحد را خواستار شده بود. [ایـنـجـا]

خزاعی تاکید کرد: در حالی که مقابله با اعمال تجاوز کارانه یک وظیفه ذاتی و هدف اساسی سازمان ملل است، پیش نویس کنونی درخواست بسیاری از کشورها برای ممنوع کردن انتقال سلاح به کسانی که مرتکب تجاوزگری می شوند را مورد بی توجهی قرار داده است.

وی افزود: به عنوان یکی کشور قربانی تجاوز خارجی، پرسش اساسی ما این است که برای کاستن از رنج جامعه بشری چگونه می‌توان در این خصوص سکوت کرد؟

سفیر و نماینده دائم کشورمان در سازمان ملل افزود: این پیش‌نویس همچنین دربارهٔ حق خرید سلاح از سوی کشورهایی که برای دفاع و حق تمامیت ارضی خود به وارد کردن سلاح نیاز دارند، اشکال تراشی می‌کند و بندهایی از این معاهده به نفع بعضی کشورهای خاص تهیه شده است. درحالی که یک هدف عمده این معاهده، تنظیم بازار تجارت و فروش سلاح در جهان است، اما این پیش نویس انتقال سلاح به نیروهای مسلح کشورهایی که در خارج از مرزهای خود استقرار دارند را استثنا می کند. این در حالی است که انتقال سلاح به خاورمیانه و منطقه خلیج فارس زمینه از دست رفتن جان بسیاری از انسان‌ها ظرف سال‌های اخیر را فراهم کرده است.

وی اضافه کرد: این پیش‌نویس تمام حقوق را برای کشورهای بزرگ صادر کننده سلاح قائل شده و در مقابل حق کشورهای وارد کننده را که به سلاح برای امنیت خود نیاز دارند نادیده می‌انگارد و در واقع پیش‌نویس این معاهده، به صورت سیاسی و تبعیض آمیز تهیه شده است.

خزاعی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و تعداد دیگری از کشورها تلاش بسیاری کردند تا از طریق گفت‌وگوهای جدی و سازنده اشکالات این پیش نویس را برطرف و نگرانی‌های جدی را مرتفع سازند، اما مایه تاسف عمیق است که تلاش‌های کشورها برای انعقاد یک معاهده جدی، متوازن و و غیرتبعیض‌آمیز نادیده گرفته شد و از این رو ایران به سبب اشکالات قانونی و متن سیاسی پیش نویس معاهده تجارت سلاح با آن مخالفت کرد و به اجماع نپیوست.

/۲۷۲۹۵

دانلود   دانلود


خبرآنلاین
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.