داور فیلم‌های تجسمی فجر پخش مستندهای خارجی در جشنواره را پیشنهاد داد

۰۱م اسفند ،

پخش فیلم‌های مستند تجسمی از هفته آینده آغاز می‌شود

عضو هیئت انتخاب و داوری دومین دوره فیلم های مستند جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر اظهار کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی در عرصه تولید فیلم مستند و همچنین نمایش فیلم‌های شاخص خارجی با موضوع هنرهای تجسمی در کنار دیگر مستندهای داخلی، منجر به تولید آثار قابل قبول در بخش سینمایی جشنواره تجسمی می‌شود.

به گزارش هنرآنلاین به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر، کوروش پارسانژاد؛ عضو هیئت انتخاب و داوری بخش فیلم های مستند این دوره از جشنواره بیان کرد: برپایی جشنواره های موضوعی یک حُسن دارد و آن به نوعی ترغیب و ایجاد اشتیاق در نسل جوان برای ارائه آثارشان و جلب توجه است. از سوی دیگر این گونه جشنواره‌ها به سطح سواد بصری عموم کمک می کند که این بسیار خوب است.

وی به بخش فیلم های مستند جشنواره تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: این بخش با دیگر بخش‌های جشنواره تفاوت دارد و این تفاوت در مراحل تولید است که فیلم مستند مرحله طولانی‌تری برای تولید طلب می‌کند. اما به طور کلی در دنیای امروز، بهتر است مرزبندی بسیار مشخصی بین هنرها قائل نشویم.

پارسانژاد ادامه داد: تولید فیلم مستند تجسمی کاربردهای ویژه خود را دارد. معرفی هنرمندان تجسمی، آشنایی با سبک‌های هنری، بررسی دوره‌های خاص هنری و پژوهش دربارهٔ هنرهای تجسمی در قالب فیلم مستند می‌تواند تاثیرگذار و افزایش اطلاعات بیننده در زمینه تجسمی را به دنبال داشته باشد که این خوب و لازم است.

این هنرمند در ارزیابی خود از فیلم های شرکت کننده در دومین دوره فیلم های مستند تجسمی جشنواره گفت: درمجموع انتظار حضور فیلم‌های بهتر و باکیفیت تری داشتم. مستندهایی که بیشتر مورد توجه هیئت انتخاب بود، توسط کارگردانانی ساخته شده که نسبت به دیگر شرکت کننده ها حرفه ای تر بودند.

پارسانژاد دربارهٔ بخش ویژه این دوره از فیلم های مستند تجسمی توضیح داد: در میان فیلم‌های شرکت کننده، مستندهایی دیدیم که سازندگان آن، زندگی و آثار هنرمندان تجسمی کشور را دستمایه ساخت فیلم خود قرار داده بودند که بهترین آن‌ها در بخش ویژه به نمایش گذاشته می‌شود.

وی توجه به قشر هنرمند جامعه در قالب فیلم مستند را کاری پسندیده خواند و ابراز امیدواری کرد در آثاری باکیفیت‌تر شاهد تکرار این اقدام باشیم.

پارسانژاددر ادامه صحبت‌های خود با ابراز نگرانی از احتمال کاهش فیلم های مستند در دوره های آتی جشنواره، افزود: در دو دوره برگزاری بخش فیلم های مستند تجسمی محدودیتی در سال ساخت فیلم‌ها گذاشته نشده از این رو اگر برای دوره‌های آتی این محدودیت درنظرگرفته شود، ممکن است با محدودیت و کمبود فیلم‌های مستند دراین بخش مواجه شویم که در این زمینه باید فکری شود تا شاهد دایره وسیعی از ساخت فیلم مستند با موضوع هنرهای تجسمی باشیم.

این طراح گرافیک با تاکید بر خلاقانه بودن فیلم مستند، افزود: اگر کارگردان خلاق باشد، طبیعتا ذهنیت خود را به گونه‌ای مدون می‌کند که از تمام کلیشه‌های مرسوم به دور باشد. الزاما با نشاندن هنرمند روی یک صندلی و قرار دادن دوربین روی سه پایه، فیلم درجه یک در زمینه تجسمی ساخته نمی شود. از این رو، کیفیت فیلم مستند به نحوه برخورد کارگردان با موضوع بر می‌گردد.

پارسانژاد برپایی کارگاه های آموزشی و تخصصی در بخش های مختلف جشنواره و همچنین بخش فیلم های مستند تجسمی را در پویایی دوره های بعدی موثر خواند و اظهار کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی در عرصه تولید فیلم مستند و همچنین نمایش فیلم های شاخص خارجی با موضوع هنرهای تجسمی در کنار دیگر مستندهای داخلی، منجر به تولید آثار قابل قبول در بخش سینمایی جشنواره تجسمی می گردد.

وی اشاره ای نیز به بازار عرضه فیلم های مستند کرد و گفت: شرایط عرضه عمومی فیلم های مستند همچون دیگر بخش‌های جشنواره باید فراهم شود تا در معرض دید عموم قرار گیرد و مخاطبان نیز با آن ارتباط برقرار کنند. به عنوان مثال فیلم های کوتاه قبل از آغاز نمایش فیلم های بلند سینمایی در سالن های سینما به نمایش درآید و یا شبکه تخصصی مستند سیما آن ها را برای عموم نشان دهد.

پارسانژاد در پایان با بیان اینکه جوانان و هنرمندان باید مورد حمایت قرار گیرند، اظهار کرد: هر نوع کمک و حمایت مالی و معنوی وزارت فرهنگ و ارشاد به عنوان متولی جریان های فرهنگی و هنری از هنرمندان و جوانان هنرمند، به نفع جامعه هنری است و جای دوری نمی رود.

بخش فیلم های مستند پنجمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر هفته آینده در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار می گردد.

انتهای پیام/۳۱


آخرین خبرها
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.