درخواست کاربران اینترنت از روحانی: به وضعیت اینترنت رسیدگی کنید

۰۵ تیرماه ۱۳،

روزنامه بهار نوشت: «وضعیت اینترنت در ایران به هیچ‌وجه مناسب نیست. اینترنت در ایران کند است و نظام فیلترینگ اشخاص را از دسترسی به اطلاعات منع می‌کند. فعالیت اقتصادی مبتنی بر اینترنت در ایران بسیار پرهزینه است.»
این بخشی از نامه تعدادی از وبلاگ‌نویسان و کاربران ایرانی اینترنت است که از رییس‌جمهور منتخب خود خواسته‌اند تا به وضعیت اینترنت رسیدگی کند. کاربران اینترنت حضور حسن روحانی و دیگر نامزدهای ریاست‌جمهوری در توییتر و دیگر شبکه‌های مجازی را در جریان رقابت‌های انتخاباتی نشانگر «آگاهی از اهمیت اینترنت» در زندگی امروز شهروندان دانسته‌اند. آن‌ها از رییس‌جمهوری منتخب خواسته‌اند که زمینه‌ دسترسی به اینترنت بهتر، پرسرعت‌تر و با محدودیت‌های کمتر در ایران را فراهم کند. به اعتقاد امضاکنندگان این نامه «اینترنت همانند هر موجودیت دیگر نیازمند ساماندهی و نظام‌بخشی است» و با ایجاد شدن سازوکار مناسب برای مدیریت آن در کشور، «اینترنت در ایران می‌تواند با سرعت‌های بسیار بالاتری عرضه شود.» براساس این گزارش آن‌ها می‌گویند: «مدیریت اینترنت باید توسط نهادهایی انجام شود که با رای مردم انتخاب شده‌اند و سازوکار این ساختار باید شفاف بوده و در دسترس شهروندان باشد.»
 
بر این اساس، از حسن روحانی خواسته شده که به‌عنوان منتخب بیش از نیمی از رای‌دهندگان، با دستگاه‌های مرتبط برای تعریف دقیق‌تر مصادیق عمل مجرمانه در اینترنت وارد مذاکره شود. امضاکنندگان این نامه خطاب به حسن روحانی نوشته‌اند: «ما کاربران شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و وبلاگ‌نویسان، از حضور خود در فضای مجازی برای تشویق دیگران به شرکت در انتخابات و رای دادن به شما استفاده کردیم تا به دیگر ایرانیانی که به هر سبب تمایلی به شرکت در این انتخابات نداشتند نشان دهیم که امید به آینده‌ای بهتر تنها از طریق مشارکت در فرآیندهای سیاسی حاصل می‌شود.»
 
با پایان گرفتن دوران انتخابات شاهد هستیم که بعضی محدودیت‌های اینترنت در ایران برداشته شده و وضعیت به شرایط قبل از انتخابات بازگشته است. برای مثال بعضی از پورت‌های مسدودشده وی‌پی‌ان (VPN) باز شده‌اند و در بعضی از آی‌اس‌پی‌ها، وایبر و اسکایپ دوباره اجرا می‌شوند. همچنین از روز بعد از انتخابات بسیاری از کاربران در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که سرعت اینترنت بهتر از روزهای قبل است. انتخاب حسن روحانی که چهره‌ای میانه‌رو محسوب می‌شود، این امید را به وجود آورده که بعضی از محدودیت‌های اینترنتی برداشته خواهد شد و سرعت عرضه آن افزایش پیدا خواهد کرد. به نظر می‌رسد مطالبه آزاد‌سازی اینترنت و برچیده شدن فیلترینگ یکی از خواسته‌های جدی از رییس‌جمهوری آینده است. بحث آزادی اینترنت در جریان اولین نشست خبری روحانی در توییتر رونق گرفت و از او خواسته شد تا موضعی در قبال فیلترینگ بگیرد. همچنین پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری، در فیس‌بوک، صفحه‌ای با عنوان «کمپین درخواست از روحانی برای رفع فیلتر فیس‌بوک» آغاز به کار کرده است. حامیان این صفحه خواهان لغو فیلترینگ فیس‌بوک در ایران شده‌اند.
 

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.