درمان آلزایمر با مهار فعالیت گروهی از سلول‌های غیرعصبی

۲۵م آذر ،

بیش فعالی گروهی از سلول‌های غیر عصبی در سیستم اعصاب مرکزی به نام آستروسیت‌ها می‌تواند عاملی برای وقوع آلزایمر باشد.

به گزارش گروه علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از نتایج یک تحقیق انتشار یافته در نشریه علوم اعصاب محققان نشان داده‌اند که براساس وجود شواهدی، بیش فعالی آستروسیت‌ها در مجاورت سلول‌های عصبی رو به زوال نقض مضری داشته و عاملی برای وقوع بیماری آلزایمر است.

نتایج حاصل از این گزارش ضمن بیان این که آستروسیت‌ها سلول‌های غیرعصبی فراوانی می باشند که عملکردهای حیاتی را برای حفظ بافت عصبی سالم انجام می‌دهند افزود: بسیاری از آنها تغییرات فیزیکی واضحی با عنوان بیش فعالی آستروسیتی از خود نشان می‌دهند که شکل ظاهری فعال شده آنها در مراحل بسیار اولیه بیماری آلزایمر این ایده را نمایان می‌سازد که آنها منجر به بروز و یا نگهداری نشانگرهای عامل وقوع بیماری‌زایی آلزایمر مانند اختلال عملکرد سیناپسی، التهابات عصبی و تجمع پلاک آمیلوئید می‌شوند.

براساس این گزارش محققان با استفاده از یک مدل حیوانی نشان دادند که مهار فعالیت آستروسیتی می‌تواند فعالیت سلول‌های ایمنی مغزی که در بروز التهابات مغزی دخیلند را کاهش داده و متعاقباً سبب کم شدن سطوح آمیلوئید در سوب‌های مرتبط با بیماری آلزایمر و دیگر بیماری‌های عصبی، بهبود عملکرد سیناپسی و حفظ عملکردهای شناختی شود.

به گفته محققان، روش‌های مشابه بر پایه آستروسیت‌ها و هدف‌گیری آنها می‌تواند در درمان اشخاص مبتلا به آلزایمر و یا سایر بیماری‌های عصبی نظیر آن مؤثر باشد. /ح


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.