درگیری پلیس ترکیه با مخالفان سانسور اینترنت

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

در درگیری شب قبل پلیس استانبول با صدها مخالف طرح تازه محدودیت های اینترنتی در ترکیه، پلیس برای متفرق کردن معترضان در خیابان استقلال میدان تقسیم استانبول از گاز اشک آور و ماشین آب پاش استفاده کرد.
 
به گزارش عصر ایران به نقل از سی ان ان ترک معترضان به قانون تازه محدودیت های اینترنتی اعتراض داشتند و آن را نشانه ای از محدود کردن کاربران و سانسور فضای اینترنت می دانند. 
 
معترضان می گویند هدف دولت اردوغان از ارایه این طرح مقابله با فعالان مدنی و اینترنتی پس از واقعه اعتراضات پارک گزی در استانبول در خرداد ماه سال جاری و نیز خاموش کردن صدای مخالفان پس از افشای سوءاستفاده مالی گسترده اخیر در بین بعضی منسوبان کابینه اردوغان است.
 
همچنین شب قبل در شهر آنکارا نیز تظاهراتی برای اعتراض به طرح تازه دولت اردوغان در ایجاد محدودیت های تازه بر فضای اینترنت برگزار شد.
 
اما رجب طیب اردوغان اول وزیر ترکیه روز قبل با رد این ادعای مخالفان گفت هدف دولتش از طرح تازه ، سانسور و ایجاد محدودیت نیست بلکه در دسترس قرار دادن اینترنتی امن و حفظ حقوق خصوصی و رفع نگرانی ها از افشای اطلاعات خصوصی و مقابله با بزهکاران اینترنتی است که از طریق این شبکه و با جعل هویت اصلی خود دست به کارهای غیر قانونی می زنند.
 
اردوغان گفت: با این قانون اصلا سانسور بر فضای اینترنت حاکم نمی شود و اطلاعات شخصی اشخاص افشا نمی شود بلکه بر عکس با این قانون تازه آزادی اینترنت بیشتر می گردد چون این قانون فضا را برای مجرمان سوءاستفاده کننده از فضای مجازی، نا امن می کند.
 
نخست وزیر ترکیه سپس با ارایه آمارهایی از رویکرد دولت خود در ۱۱ سال قبل در زمینه گسترش دسترسی شهروندان به اینترنت پرداخت و گفت ترکیه هم اکنون پنجمین کشور اروپا از نظر تعداد کاربران اینترنت است . وی گفت در سال ۲۰۰۳ تعداد مشترکان اینترنت پرسرعت در ترکیه تنها ۲۰ هزار نفر بود اما امروز این رقم از مرز ۳۴ میلیون نفر قبل است و این اتفاق در دوره حکومت حزب حاکم عدالت و توسعه بوده است.
 
وی همچنین افزود در ۱۱ سال قبل بیش از ۱ میلیون دستگاه کامپیوتر به منظور تجهیز و 
دسترسی مدارس ترکیه به اینترنت از سوی دولت در مدارس توزیع شده است و اتهام محدود کردن و سانسور فضای اینترنت به دولت او نمی چسبد.
 
طبق قانون تازه که هنوز به تایید و امضای عبدالله گل رییس جمهور ترکیه نرسیده است مقام‌های دولتی می‌توانند ظرف چند ساعت وبسایت‌ها را فیلتر کنند و شرکت های خصوصی ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی را مجبور به افشای هویت و اطلاعات مشتریانشان به دولت کنند. 

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.